6 leukste tours en routes door Brussel

6 leukste tours en routes door Brussel
Arno@2 Tours 2 december 2020 Gewijzigd op:

Brussel is een unieke stad met meerdere gezichten. En hoe leuk is het om al deze gezichten te leren kennen met de leukste tours door Brussel. De meeste mensen kennen de Belgische hoofdstad voornamelijk vanwege zijn Europese parlement en het Atomium. Brussel heeft nog veel meer te bieden en is de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van een stedentrip. Je kan in Brussel ook deelnemen aan een leerzame en vooral leuke tour. Er worden dagelijks meerdere stadstours georganiseerd. Wij hebben speciaal voor jullie een lijstje gemaakt met de leukste tours in de Belgische stad.

De Belgische Biertour in Brussel

België staat bekend om zijn lekkernijen, waaronder de Luikse wafels. Er zijn ook veel liefhebbers van de Belgische bieren. Sterker nog, de Belgen maken Nederland vaak belachelijk vanwege de kwaliteit bier die wij normaal gesproken drinken. Bier hoort bij België en daar kan jij tijdens de Belgische Biertour zelf achter gaan komen.

Iedere vrijdagavond kan je deelnemen aan de interesse tour en mag je verschillende soorten lokale bieren gaan proeven. Een deskundige zal je van alles vertellen over de bieren. Je komt meer te weten over het brouwproces, de ingrediënten en de passie die erachter zit. Je mag als deelnemer aan de Belgische Biertour in Brussel vijf verschillende soorten bier uitproberen. De Engelstalige gids zal je gedurende de proeverij meer vertellen over de bieren. Mochten er alleen Nederlanders deelnemen aan de tour dan is de tour vanzelfsprekend in het Nederlanders.

Je krijgt ook enkele lekkere hapjes voorgeschoteld. De Belgische biertour is Brussel duurt ruim twee uur en deelname kost 40 euro per persoon. De tour start op vrijdagavond om 19:00 uur in het restaurant Chez Patrick aan de Rue Chapeliers 6 in Brussel.

https://www.youtube.com/watch?v=efdJ3gCSpfk&feature=emb_title
Verblijf in 3* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.00
14.png
Bekijken

Privé rondleiding door het prachtige Brussel

Brussel is een grote stad en er is genoeg te zien en beleven. Je kan zelf een kaart meenemen en de bekendste bezienswaardigheden gaan ontdekken. Het is nog veel interessanter om dit samen met een prívégids te gaan doen. Zeker voor grotere groepen is het de ideale manier om kennis te maken met de hoofdstad van België. De privé rondleiding brengt je langs alle bekende bezienswaardigheden, maar ook langs de wat onbekendere pareltjes. De gids zal je informeren over de historie van de stad en feiten vertellen over de bijzondere plekken die je bezoekt.

Het is mogelijk om voorafgaand aan de privé rondleiding door Brussel alvast aan te geven waar je beslist een kijkje wilt nemen. De tourleider zal hier dan ook rekening mee houden. De privé rondleiding doe je samen met een lokale deskundige en is Nederlandstalig. Je kan online alvast de rondleiding boeken en aangeven waar je opgehaald wilt worden door de gids. Dit kan bijvoorbeeld bij jouw hotel of op een bekende plek in het centrum van Brussel. De tour is ook beschikbaar in het Frans en Engels. De privé rondleiding door Brussel duurt twee tot maximaal vier uur.

De tour kost 180 euro per groep en is dus zeker bij grote groepen zeer betaalbaar.

Sightjogging Tour in Brussel

De sportievelingen onder ons kunnen Brussel ook op een actieve manier gaan ontdekken. De Sightjogging Tour bleek al snel een groot succes onder de toeristen. Een gids zal al joggend de stad aan je laten zien en van alles vertellen over de omgeving. Het is een sportieve, leerzame en vooral leuke tour.

De Sightjogging Tour in Brussel brengt je langs de highlights in de stad, waaronder het Koninklijk Paleis en de enige echte Manneken Pis. Je zal ongeveer negen kilometer afleggen en dus ook de nodige calorieën verbranden. En dat komt goed uit, want de lokale specialiteiten moet je zeker eens proeven. Vergeet trouwens niet om sportkleding in te pakken. De Sightjogging Tour in Brussel start bij de boetiek Manneke en duurt ongeveer anderhalf uur.

De tour is beschikbaar in het Engels, Nederlands en het Frans. De tour kost slechts 32 euro per persoon en is een echte aanrader.

Stadstour Brussel met lokale lekkernijen

In Brussel kan je ook deelnemen aan een speciale wandeltour van ruim drie uur. Het leuke aan deze tour is dat je gedurende de tocht ook allerlei lekkernijen mag gaan proeven. Je moet denken aan wafels, Vlaamse friet, mosselen, Belgisch bier en natuurlijk chocolade. Je zal ook even stoppen bij diverse bezienswaardigheden, waaronder op de Grote Markt en de Vismarkt.

Je kan online alvast een ticket voor de tour boeken voor een bedrag van 85 euro per persoon en dat is inclusief alle lekkere hapjes en drankjes. De stadstour start dagelijks op de Grote Markt en is één van de leukste tours in de Belgische stad.

Chocolade- tour en workshop

Wil je Brussel ontdekken, maar op een unieke wijze dan is deze tour absoluut een aanrader. Je ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Wandel bijvoor over de grote markt en breng een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de art nouveau-huizen. Natuurlijk maak je onderweg af en toe een stop om te genieten van de heerlijke truffels, pralines en andere chocolade. De hele wandeling zal ongeveer 3 uur duren.

Naast de wandeling ga je ook zelf aan het werk en dat doe je tijdens een 1-urige workshop. Aan de hand van een chocoladekenner leer je alles over chocolade, maar ook wat je er allemaal mee kan. Uiteindelijk maak jij je eigen chocoladecreatie die je natuurlijk zelf mee mag nemen.

De tour kost je €71 en dan ben je 4 uur lang geheel verzorgd onder de pannen. Absoluut een aanrader wat ons betreft.

Striproute door Brussel

Absoluut een must is de striproute door Brussel! In de hele stad zijn namelijk meer dan 50 verschillende striphelden te vinden welke soms gigantisch groot zijn afgebeeld op muren in de stad. Eigenlijk alle grote stripfiguren zijn in de stad te ontdekken. Van Lucky Luuk tot Suske en Wiske. Iedereen is op de route te vinden.

In de jaren 90 begon deze traditie doordat er in de stad een groot probleem was met publicitaire affiches. Toen hier een einde aan werd gemaakt waren de muren achter deze affiches vaak versleten, lelijk en moesten gerestaureerd worden. Om de muren toch op te knappen werd besloten om een stripfiguur hier op uit te beelden. Het stripfiguur Ragebol is dan ook de eerste van de nu inmiddels meer dan 50 tellende strips die in de stad te vinden zijn.

De route kan je geheel gratis lopen, maar om alle 50 strips te bezoeken moet je wel meer dan 10km afleggen. Natuurlijk is het ook mogelijk om er een paar te bezoeken wat zeker een tip is.

Heb jij nog tips voor een leuke tour door Brussel? Laat het ons dan weten in de reactie hieronder.

Reacties zijn gesloten.