Weekendje Valkenburg: Deze dingen moet je zeker doen

Weekendje Valkenburg: Deze dingen moet je zeker doen
Arno@2 Stedentrip 9 juli 2019 Gewijzigd op:
Weekendje Valkenburg, voor vrienden- of familieweekend.

Gelegen in het zuiden van Limburg is het gezellige Valkenburg te vinden. Vlakbij het drielandenpunt en de mooie stad Maastricht. Toch heeft alleen Valkenburg al voldoende te bieden om er een heerlijk weekend te met familie of vrienden te verblijven. Wij hebben de leukste tips om hier een fantastisch weekendje Valkenburg te beleven! Met of zonder overnachting.

Verblijf in 3* in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €29.00
14.png
Bekijken

Wat kan je doen in Valkenburg?

Valkenburg staat vooral bekend om haar prachtige heuvels en je zal dan ook niet raar opkijken als enkele activiteiten hiermee te maken hebben. Hieronder lijst met activiteiten in Valkenburg. Deze zijn veelal voor vrienden- en familie groepen mogelijk maar winkelen in Valkenburg is zeker ook een goed idee voor een vriendinnenweekend.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle aanbieding bij Hotelspecials

Weekendje Valkenburg, Grotestraat

De straat is te vinden in het oude centrum van Valkenburg en is het kloppend hart van de gezelligheid. Hier vind je allerlei gezellig kroegen en restaurants waar je zowel overdag als in de avond heerlijk kan borrelen. Zeker in de zomermaanden is hier onwijs gezellig om één van de vele buitenterrassen in de straat. Een echt Limburgs biertje mag dan zeker niet ontbreken!

Weekendje fietsen? Cauberg

Een beetje fietser is wel bekend met de Cauberg. Hier is jaarlijks de finish van de Amstel Gold Race en één van de weinige echte heuvels welke ons land te bieden heeft. Hou je van een uitdaging dan is het zeker een aanrader om fietsen te huren en de Cauberg te beklimmen! Zeker ook aantrekkelijk in het kader van een fietsvakantie Nederland

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle aanbieding bij Hotelspecials

Thermae 2000, wellness en genieten

Na een lange dag fietsen of wandelen is er niets fijners als even te ontspannen. En dit is waar Thermae 2000 bij uitstek de beste plek voor is in Valkenburg! Eerder namen we Thermae 2000 al op in onze 8 leukste wellnessresorts van Nederland en dat heeft vooral te maken met de prachtige ligging de berg. Het resort beschikt over 11 sauna’s en 6 baden waar je prima de hele dag kan relaxen. Bekijk voor meer informatie de website.

Grotten

Tijdens je familieweekend of vriendenweekend grotten bezoeken?  Zekere een goed idee. De Fluweelengrot, Gemeentegrot en Steenkolenmijn zijn enkele grotten welk je kan bezoeken in Valkenburg. Elke grot kent zijn eigen verhaal en daarom is er voor iedereen wel een geschikte rondleiding te vinden.

  • Gemeentegrot: De Gemeentegrot biedt een rondleiding aan per trein of voet en is er een prachtige lichtshow te zien. Daarnaast is er een rondleiding te doen die je meeneemt naar alle schuilplekken in de grot. Vader en zoon nemen je mee op chronologische volgorde van de schuilgebieden in de grot van de Koude Oorlog t/m de tweede wereld oorlog.
  • Fluweelengrot: De Flueweelengrot en Kasteelruïne gaan hand in hand. In de grot ga je samen met een gids en lamp door de gangenstelsels en leer je alles wat hier de afgelopen eeuwen heeft afgespeeld. Prachtige houtskoolschilderingen maken de tour tot een onvergetelijke reis.
  • Steenkolenmijn: Eigenlijk is er nooit steenkool gewonnen uit de grotten bij Valkenburg, maar in een oude steengroef hebben zij wel een oude steenkoolmijn nagebouwd. Hier krijg je alles te weten over hoe steenkool vroeger gewonnen werd
  • MergelRijk: Deze grot bewandel je zonder gids en leer je alles over mergel en grotten. Doormiddel van films leer je alle verhalen kennen.

Kasteelruïne Valkenburg

Het kasteel werd opgebouwd in de 11de eeuw, maar werd door de tachtig jarige oorlog bijna helemaal vernield. Vandaag de dag is het kasteel nog steeds te bezoeken waarbij de ridderzaal en kapel nog steeds te herkennen zijn. Je zal hier door alle verblijven van het kasteel dwalen t/m de vluchtgangen van de Fluweelgrot.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle aanbieding bij Hotelspecials

Sprookjesbos voor jong en oud

Zeker voor de kinderen onmisbaar! In het sprookjesbos ontdek je de eeuwenoude sprookjes en zijn er talloze speeltuinen en attracties te vinden. Met als echte verrassing de Gevaarlijke Groef waar de kinderen kennismaken met alle draken welke een dappere ridder in een ver verleden heeft verjaagd naar de groeve.

Kosten zijn te overzien en voor kinderen onder twee jaar gratis. Bekijk voor meer informatie de website.

Wat is er te doen net buiten Valkenburg?

Net buiten Valkenburg is er nog ongelofelijk veel te doen, maar wij hebben enkele echte hoogtepunten geselecteerd. Zeker aanraders om eens te bezoeken!

Drielandenpunt, Vaals

Het drielandenpunt brengt België, Nederland en Duitsland samen is erg leuk om eens te bezoeken. Combineer dit met een prachtige wandeling door het gebied en een bezoek aan het labyrint dan is je middag helemaal compleet. Het labyrint is een doolhof waar je in 45 minuten het middelpunt moet vinden. Groen heggen vormen de muren en het leuke is dat je direct het grootste doolhof van Nederland dan hebt voltooid.

Maastricht

Hou je van winkelen en gezelligheid dan is Maastricht zeker een bezoekje waard! De stad ligt op slechts 10 minuten afstand van Valkenburg en biedt voldoende winkelgebied voor een goede dag shoppen. Slenter over de grote markt naar Onze-Lieve-Vrouweplein waar je op het terras geniet van een echt Limburgse vlaai.

Outlet in Roermond

Wellicht de grootste outlet van Nederland en biedt 200 internationale designmerken aan. Onder andere merken als Nikkie, Cloé, Jimmy Choo, Hugo Boss en Levi’s zijn hier met kortingen tot maarliefs 70% te koop. Voor een echte winkelliefhebbers onmisbaar en zeker de moeite waard om te bezoeken!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle aanbieding bij Hotelspecials

Reacties zijn gesloten.