Stedentrips Italië: Populairste steden, tips & aanbiedingen

Stedentrips Italië: Populairste steden, tips & aanbiedingen
Arno@2 Stedentrip 26 februari 2020 Gewijzigd op:

Ben je op zoek naar culturele bezienswaardigheden? Stedentrips Italië zijn in dat geval de perfecte vakantie voor jou! Het land ademt werkelijk waar cultuur, met haar prachtige steden en imposante kerken. Plan een citytrip naar Milaan, waar de Duomo Santa Maria Nascente je toelacht. Ook een citytrip naar Turijn of bijvoorbeeld een citytrip naar Venetië zijn het overwegen waard, wanneer je zoekt naar culturele uitstapjes. Een groot voordeel aan Italië is dat het hier met name zomers vrijwel altijd mooi weer is! Van welke van deze prachtige steden geniet jij straks tijdens citytrips in Italië?

Populairste stedentrips Italië

Italië kent prachtige steden welke de afgelopen jaren zijn uitgegroeid tot populaire uitstapjes. Maar er zijn ook nog voldoende verborgen pareltjes welke niets onder doen voor de grote steden. Laat je meenemen in de mooiste Italiaanse steden voor een prachtige stedentrip! Geschikt om apart naartoe te reizen, maar ook als je bijvoorbeeld al op vakantie bent in Italië

Stedentrip naar Modenstad Milaan

Van de citytrips naar Italië is een stedentrip in Milaan voor veel mensen de populairste variant. De stad staat niet alleen bekend om haar mode. Ook vind je hier tal van prachtige pleinen, imposante kerken en gezellige restaurantjes. Eén van de mooiste bezienswaardigheden van de stad zijn de Duomo Milano en Castello Sforzesco. Het 15e eeuwse Castello Sforzesco ligt middenin het oude centrum van Milaan. De indrukwekkende hoofdentree is een prachtig afscheiding tussen het bruisende centrum en het rustige stadspark wat hierachter ligt. Voor de rest kan je het museum van het kasteel voor een toegangsprijs bezoeken. De Duomo van Milaan ligt iets verderop en prachtig om te zien. De vele torentjes en prachtige witte kleur van de kathedraal zullen direct opvallen.Absoluut moet je hier naar de top van de Duomo klimmen om vanaf daar te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Je stedentrip is natuurlijk niet compleet zonder een dag goed shoppen. Het is goed vertoeven in het centrum van Milaan! Naast een bezoek aan de Kathedraal van Milaan, is ook het bezoeken van de Galleria Vittorio Emanuele de moeite waard. De galerij bevat tal van dure winkels en is absoluut de beste plek om eens te shoppen. Naast de vele dure winkels welke hier te vinden zijn is de galerij ook nog eens prachtig om te zien.

Stedentrip naar het onontdekte Turijn

Een alternatief voor een stedentrip naar Milaan is een citytrip in Turijn. Wellicht is Turijn niet de eerste stad waaraan je denkt, wanneer je citytrips in Italië met elkaar vergelijkt. Toch heeft ook deze stad je ontzettend veel te bieden! Zo is bijvoorbeeld een kenmerkend gebouw van de stad de spitse toren, Mole Antonelliana. Ooit bedoelt als synagoge, maar inmiddels een museum welke een inkijk geeft in de Italiaanse filmindustrie.

Een andere bezienswaardigheid welke je absoluut moet bezoeken is de Palazzo Reale. Dit is het koninklijke paleis welke sinds 1997 op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen staat. Ooit werd dit indrukwekkende bouwwerk in de 17e eeuw gebouwd, maar in de loop van de jaren zijn er verschillende verbouwen gedaan onder leiding van verschillende kunstenaars en architecten. Nu zijn er meerdere musea gevestigd waarvan het wapenmuseum het hoogtepunt van het complex is. Ook moet je een bezoek brengen aan Bibliotheca Reale welke op de begane grond van het paleis te vinden is.

Voetballiefhebbers mogen natuurlijk niet een bezoek aan het stadion van Juventus overslaan.

Stedentrip naar het te populaire Venetië

Naast Milaan en Turijn is stedentrip Venetië erg populair onder toeristen. Een citytrip naar Venetië is meer dan het bezoeken van een stad! Venetië wordt gevormd door een combinatie van kleine eilandjes. Met een snelle waterbus kom je binnen enkele minuten van het ene, naar het andere eiland! Op Venetië vind je prachtige bouwwerke waarvan het San Marcoplein ongetwijfeld je hoogtepunt zal zijn! Hier zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië gevestigd. Zo is de basiliek echt prachtig om te zien. Het bestaat uit prachtig details en versieringen en is kenmerkend door de vijf verschillende koepels. Het verhaal gaat dat de basiliek vooral versierd is met schatten uit het Oosten. Een andere eycatcher is absoluut de klokkentoren Campanile. Met een hoogte van 98 rijkt het ver boven de rest van de stad en werd ooit gebouwd als vuurtoren en uitkijktoren. De oorspronkelijk toren stortte in 1902 in waarna de toren werd herbouwd. Ook moet je hier niet vergeten het dodgepaleis te bezoeken.

Natuurlijk kan je Venetië niet verlaten zonder een rondvaart of met een gondel te varen door Venetië. Het Canal Grande is eigenlijk de snelweg van de stad waar verschillende boten overheen varen. Maar ook de leuke tussengrachten zijn leuk om doorheen te varen. Vaar bijvoorbeeld langs de belangrijkste brug van de stad, de Rialtobrug. Let op dat het hier in de zomer erg druk kan zijn, maar dat geldt eigenlijk voor de gehele stad in de zomermaanden.. Plan je reis daarom vroeg in de zomer, of laat in de lente!

Toscaanse stedentrip Florence

Florence is de hoofdstad van de populaire streek Toscane en ideaal om bijvoorbeeld te combineren met een rondreis of een reguliere vakantie in deze regio. Een stedentrip Florence zal er in ieder geval voor zorgen dat je geniet van prachtige culturele bezienswaardigheden. Zo zal Ponte Vecchio je direct opvallen. De opvallende brug is uniek door de verschillende bebouwen aan de brug. Inmiddels is het uitgegroeid tot de gouden brug en dat heeft te maken met de vele juweliers die hier zijn gevestigd. Een ander bijzonder gebouw is de Duomo Santa Maria del Fiore. Dit is de bekendste kerk van Florence en werd gebouwd in 1436 met de koepel als meest opvallende hoogtepunt. Wanneer je de 436 treden van de dumo beklimt dan kan je zelfs de lantaarn op de koepel bewonderen. Teven vind je naast de Dumo ook de 85 meter hoge klokkentoren Campanile.

Wist je dat Florence ook de stad is waar het beeld van David van Michelangelo te zien is? Dit indrukwekkende 5 meter hoge beeld is te vinden in Galleria dell’ Accademia. Ooit was dit de academie voor kunstenaars, maar nu een museum. Naast het beeld is ook het onvoltooide beeld van de vier slaven een echte aanrader om te bezichtigen.

Stedentrip Rome: Openlucht museum

Bij Stedentrips Italië mag natuurlijk een stedentrip naar Rome niet ontbreken. Rome ook wel het openluchtmuseum van de wereld. Er is geen plek op aarde waar er zo veel te zien is als in Rome. Een stedentrip naar Rome staat bol van de culture bezienswaardigheden waarvan de bekendste waarschijnlijk het colosseum is. He colosseum is in werkelijkheid een amfitheater van vier verdiepingen welke in de Romeinse tijd diende als Gladiatorenarena. Een leuk weetje is dat de sociale status ter te zien was bij zo een gevecht. De belangrijkste mensen zaten dichtbij de ring terwijl de armste mensen bovenin zaten. Dichtbij ligt het oorspronkelijke centrum uit de Romeinse tijd genaamd  Forum Romanum.

Natuurlijk is je bezoek niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de bekendste fontein. De Trevifontein is indrukwekkend qua formaat en volgens de legende moet je hier een muntje over je schouder in de fontein gooien. Je keer dan namelijk ooit terug in Rome. Daarnaast mogen natuurlijk niet de Spaanse trappen van Rome ontbreken en een bezoek aan Vaticaanstad. Hier vind je onder meer de Sint-Pietsbasiliek en Sixtijnse kapel welke je zeker moet bezoeken!

Stedentrip Napels: Ontdek de ruige stad

Napels zal zeker niet hoog bovenaan je lijstje staan en dat is wat ons betreft zonde! De stad is prachtig en heeft een ongelofelijk geschiedenis waar je maar wat graag in wilt duiken. Om te starten eet je de allerlekkerste pizza’s van Italië in Napels en als je het echt goed wilt doen doe je een workshop pizza maken in de stad. Daarnaast beschikt de stad over prachtige bezienswaardigheden waaronder Castel Nuovo. Dit kasteel is jarenlang door verschillende internationale koningen bewoond en is oorspronkelijk in de 12e eeuw gebouwd. Door de triomfboog en vijf torens ziet het kasteel er imposant en bijzonder uit. Je hebt gratis toegang en dat is zeker de moeite waard.

Een andere aanrader is om een bezoek te brengen de vulkaan Vesuvius. Dit is de enigste actieve vulkaan op het vaste land van Europa en ligt op ongeveer 15km van Napels. Je kan een prachtige wandeling maken over de vulkanische berg waar je zeker een bezoek moet brengen aan Pompeii. en Herculaneum. Toen in 79 de vulkaan tot uitbarsting kwam werden deze steden en haar inwoners verrast en onder een dikke laag as bedolven. Beide steden zijn redelijk intact gebleven, maar Herculaneum heeft het zwaarder gehad. Hier is niet alleen as over de stad heen gedwaald, maar heeft ook lava een spoor van vernieling achter gelaten. Beide steden zijn nog steeds te bezoeken waar je prachtige bezienswaardigheden kan bewonderen en het verhaal kan beleven. Vele mensen hebben de ramp niet mogen overleven en dat is terug te zien in de indrukwekkende tentoonstelling

Verblijf in 4* Camping Spot in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €44.00
1.png
Bekijken

Praktische informatie voor een vakantie in Italië

Tijdens je citytrips naar Italië zal je niet alleen verrast worden door het grote aantal imposante kerken, pleinen en musea. Zo vind je in iedere stad leuke koffietentjes, waar de Italianen al vroeg in de ochtend aan de bar staan. Niet voor een alcoholisch drankje, maar voor een sterke espresso. Wees je ervan bewust, dat je vaak meer betaalt als je plaatsneemt aan een tafeltje in de bar. Reden genoeg om te blijven staan! Andere factoren om rekening mee te houden bij citytrips naar Italië:

  • De meeste Italianen lunchen niet thuis of op hun werk, maar trekken de stad in. De kans is zodoende groot dat de terrassen tussen half 1 en 3 uur vol met Italianen zitten.
  • Let erop dat je bij een bestelling in een Italiaanse bar vaak eerst een bonnetje haalt bij een externe kassa. Vervolgens loop je met het bonnetje naar de bar om de bestelling door te geven.
  • Probeer het centrum van de Italiaanse steden als Milaan en Turijn te vermijden, wanneer je naar accommodaties zoekt. Het is veel goedkoper om net iets buiten het centrum te overnachten.

Reizen tijdens citytrips in Italië

Het openbaar vervoer is in Italië ontzettend goed geregeld! Zowel binnen als tussen de verschillende steden. Het maakt dat een citytrip naar Milaan goed te combineren is met een citytrip naar Florence of Venetië. Zorg dat je op tijd op het station verschijnt. Voor de meeste treinen tussen de grote steden is een reservering verplicht. Ten opzichte van het openbaar vervoer in Nederland, zijn de treinen in Italië relatief goedkoop. Je kunt een reservering vooraf vanuit Nederland plaatsen. Zo hoef je dit niet meer op het station uit te zoeken! In de steden zelf kun je de bus, metro of tram nemen om snel van A naar B te komen.

Aanbiedingen voor stedentrips naar Italië

Om relatief goedkoop van stedentrips Italië te kunnen genieten, is het slim om vooraf naar aanbiedingen te zoeken. Er worden regelmatig kortingsacties aangeboden voor stedentrips naar Italië. Onderstaand hebben we een aantal van deze aanbiedingen voor je geselecteerd!

Heb jij nog leuke tips voor stedentrips Italië? Laat het ons weten en dan passen wij graag onze blogpost aan met je tips.

Tags:

Reacties zijn gesloten.