12x doen in Amsterdam voor weekendje weg!

12x doen in Amsterdam voor weekendje weg!
Arno@2 Stedentrip 25 oktober 2019 Gewijzigd op:

Ben je van plan om een weekend naar Amsterdam te gaan? Dan kan je van alles gaan doen en in een boomhut overnachten. Er zijn super veel leuke activiteiten die je tijdens een weekendje weg Amsterdam kan doen. Wij hebben de 12 leukste activiteiten in Amsterdam op een rijtje gezet. En, ook een leuk adres waar je een echte boomhut huren kunt. Deze moet je zeker weten gedaan hebben als je toch naar de hoofdstad van Nederland gaat.

Boomhut huren in Amsterdam

Misschien geloof je dit niet. Je kunt voor je weekendje Amsterdam een boomhut huren.

Want, je kunt een 2 persoons boomhut Amsterdam vlak bij Amsterdam CS huren en overnachten in een echte boomhut in een oude eikenboom. Leuker en meer bijzonder kunnen we het niet voor je maken!

Bezoek de Dappermarkt en Albert Cuyp markt

Ben je op zaterdag in Amsterdam? Bezoek dan zeker weten de twee grote markten in de stad. De Albert Cuyp wordt de mooiste markt van de stad genoemd en is zeker weten de populairste markt. De markt is van maandag tot en met zaterdag geopend. Er hangt altijd een gezellige sfeer en je kan er werkelijk van alles kopen. Een wat meer vergeten markt is de dappermarkt. Dit is de buurtmarkt en bestaat al meer dan 100 jaar op het dapperplein. De markt is goedkoper, dan de Albert Cuyp en zeker weten aan te raden.

Verblijf in 4* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €184.00
1.png
Bekijken

Bezoek het Rijksmuseum

Als je een weekend in Amsterdam geweest bent moet je zeker eens naar het Rijksmuseum. Dit is het mooiste museum van Nederland zelfs als je geen kunstkenner bent. Het blijft een hoogtepunt van je bezoek aan de stad. Zorg er dus voor dat je een paar kaartjes tot je beschikking hebt. Bestel ze wel alvast vooraf want dit bespaart je lang wachten in de rij. Je bent namelijk niet de enige die hier naartoe wilt. De populairste kunstwerken zijn natuurlijk die van Rembrandt met als hoogtepunt de Nachtwacht. Dit is het meest indrukwekkende schilderij uit de collectie van het Rijksmuseum.

Bier liefhebbers gaan naar de Heineken Experience

Eén van de grootste toeristische trekpleisters in de stad is nu al een tijdje de Heineken Experience. Ondanks dat de bier hier niet officieel gemaakt wordt krijg je wel een kijkje in de gaarkeuken van dit iconische biermerk. Het is een interactieve attractie in de stad. Dit betekent dat je ook zelf met je eigen bierlabel aan de slag mag en natuurlijk als je oud genoeg bent bier mag proeven. Er is voldoende ruimte om het merk echt te beleven en wij begrijpen wel waarom er hier mensen voor in de rij staan. Als bierliefhebber mag een bezoek aan de Heineken Experience gewoon niet ontbreken.

Wil je de Experience bezoeken? Deze kost je €18 en dan heb je twee biertje bij de prijs inbegrepen.

Duik in de historie met het Anne Frank huis

De Tweede Wereldoorlog is natuurlijk een donkere bladzijde uit de geschiedenis van Nederland en Amsterdam. Eén van de meest indrukwekkende plekken om dit opnieuw te beleven is het Anne Frank huis. Dit was het onderduikadres van Anne Frank en de plek waar ze haar dagboek schreef. De meeste toeristen brengen een bezoek aan dit huis. Dus zorg ervoor dat je kaartjes vooraf besteld. Dit bespaart je een hoop tijd om binnen te komen.

Boek een cocktail workshop bij House of Bols

Het is niet bepaalt goedkoop, maar wel een geweldige ervaring. De beste cocktail shakers ter wereld volgen hun opleiding bij de House of Bols. Je kan zelf een klein stukje opleiding volgen met een cocktail workshop. Je leert hier 6 iconische cocktails maken en uiteraard mag je ze allemaal opdrinken. Vindt je de cocktail workshop iets te duur? Dan kan je ook gewoon een drankje drinken in de House of Bols en het kleine museum bezoeken. In het museum zelf draait het vooral over het stoken van jenever. Dit is namelijk ook een belangrijk product naast de likeuren waar Bols bekend om geworden is.

De toegang van de Experience is €16 en dan heb je een cocktail erbij.

Geniet van lekker eten in de Foodhallen

Foodies mogen één plek in Amsterdam niet overslaan en dat zijn natuurlijk de Foodhallen. Je kan hier verschillende soorten eten en gerechten proeven. Dit allemaal in een overdekte hal met verschillende tentjes. Het is eigenlijk een indoor foodmarket. Perfect voor de echte foodies. De overdekte foodhallen zitten ook nog eens midden in het centrum en zijn vanaf het centraal station lopend te bereiken.

Winkelen in de negen straatjes

Midden in de grachtengordel liggen de negen straatjes die met elkaar verbonden zijn. Je vindt hier heerlijke restaurants, cafés en unieke boetiekjes. Dus niet de standaard winkels die je eigenlijk overal al tegenkomt. De negen straatjes liggen achter het Paleis op de Dam. Ze bestaan uit de verbindingsstraatjes tussen de bekende Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht. Als je op zoek bent naar unieke winkels, dan moet je zeker weten eens door deze straatjes heen wandelen. Je komt hier tenminste weer eens iets anders tegen, dan de standaard winkels.

Kom biefstuk eten bij Loetje

Van al dat shoppen en rond kijken heb je inmiddels wel honger gekregen. De beste manier om hier iets aan te doen is door naar Loetje te gaan. Loetje is een iconisch restaurant en is ontstaan in Amsterdam. Het populairste gerecht op de kaart is biefstuk. De meeste mensen komen dan ook biefstuk eten bij Loetje. Inmiddels heeft Loetje meerdere vestigingen op verschillende plekken in het land. Maar het restaurant in het centrum is de locatie waar het ooit allemaal begon.

https://www.instagram.com/p/B3mXb99FzCR/

Maak een rondvaart rit in Amsterdam

De Amsterdamse grachten zijn natuurlijk een highlight van de stad. Er is geen plek ter wereld waar je de grachten met de oude herenpanden tegenkomt. Vanaf het water zie je Amsterdam vanaf de andere kant. Het is zeker weten een aanrader om met één van de boten een rondrit te maken. Tijdens de cruise over het water worden er verhalen verteld door een gids en bijzondere bezienswaardigheden aangewezen. De rondvaart tocht door Amsterdam kan in verschillende talen geboekt worden.

Bezoek een dagje Artis

Midden in het hart van Amsterdam kom je een prachtige dierentuin tegen: Artis. Natuur komt hier midden in de stad samen. Het is officieel de oudste dierentuin van Nederland. In het park zelf vindt je naast dieren ook nog eens 27 monumentale gebouwen. De afgelopen jaren is er flink in de toekomst van het park geïnvesteerd met nieuwe dierenverblijven en diersoorten. Er zijn in de stadsdierentuin ruim 900 verschillende dieren te vinden.

Andere dierentuinen bezoeken? Lees hier dan de leukste dierentuin van Nederland

Ga met de kinderen naar NEMO

Jong en oud beleeft een geweldige tijd in NEMO. In dit iconische gebouw is het officiële wetenschapsmuseum van Nederland gevestigd. Het is een interactief museum waarbij je zelf met wetenschap en technologie aan de slag mag. Jong en oud mag hier wetenschappelijke testjes gaan uitvoeren. Kinderen worden zo voorbereid om zelf mogelijk de wetenschap in te gaan.

Bezoek een gratis concert bij de Nationale Opera & Ballet

Altijd al een keer naar een opera of ballet voorstelling willen gaan? Mocht je de tijd hebben, dan is het leuk om op dinsdagmiddag om 12.00 naar het concertgebouw te gaan. Elke dinsdagmiddag wordt er om half 1 een lunch concert gegeven en deze is altijd gratis te bezoeken. Je krijgt zo een idee wat je zou kunnen verwachten tijdens een voorstelling. Ben je niet op dinsdagmiddag in Amsterdam? Je kan natuurlijk ook kaartjes bestelling voor een voorstelling in het weekend.

Reacties zijn gesloten.