12x de leukste dierentuinen van Nederland

12x de leukste dierentuinen van Nederland
Arno@2 Dagje uit 21 oktober 2019 Gewijzigd op:

Dierentuinen in Nederland hebben een bijzondere rol.

Een weekendje weg met kinderen in Nederland boeken?

Niets gaat er boven een dagje naar de dierentuin. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is dit één van de leukst activiteiten om met ze allen te doen. Vandaag de dag is een er naast de vele dieren welke er te zien zijn ook talloze andere activiteiten en daarom hebben wij de leukste dierentuinen van Nederland uitgezocht. Check de entree prijzen van deze dierentuinen op de betreffende websites. De vermelde prijzen in deze blog zijn richtprijzen en wellicht inmiddels aangepast.

DierenPark Amersfoort

Dit is één van de bekendste dierentuinen van Nederland. DierenPark Amersfoort is zo een dierenpark waar je naast de talloze dieren nog vele andere faciliteiten hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het prachtige DinoPark waar je in de bossen prachtige dino’s kan vinden. Voor de kids is er daarnaast een Klim Alles-route waar ze door klimmen en klauteren langs verschillende dieren gaan.

TIP! Naast de dierentuin zit een superleuk pannenkoekenrestaurant.

Dagkaart: kinderen: €20,00, volwassenen €24,00
Jaarabonnement: kinderen €46,60, volwassenen €55,00

Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €80.00
1.png
Bekijken

Ouwehands Dierenpark

De enigste plek in Nederland waar je panda’s kan bezoeken en dat is alleen al reden genoeg om hier eens naartoe te gaan. Ouwehands dierenpark ligt in Rhenen en beschikt naast de panda’s ook over een prachtig overdekte speeljungle. Maar dit dierenpark is vooral bekend geworden door het schitterend Expeditie Berenbos. In dit bos zitten beren opgevangen welke vroeger werden mishandeld en nu genieten van een prachtig nagebootste natuurlijk omgeving. Leer alles over het leven van deze beren. Dit is één van de dierentuinen in Nederland waar hard gewerkt aan dierenprogramma’s ter voorkoming dat bepaalde diersoorten uitsterven.

Dagkaart: kinderen: €19,50, volwassenen €22,50
Jaarabonnement: €52,00

Wildlands

Vroeger Dierenpark Emmen, maar tegenwoordig Adventure Zoo Wildlands! Eigenlijk is het park het beste te omschrijven als een attractiepark en dierentuin in één. Zo kan je een prachtige jeepsafari maken langs neushoorns, giraffe en kamelen. Terwijl je 10 minuten later op de kop hangt in de achtbaan van het park. Je verkent het park door de vier verschillende continenten te bezoeken genaamd: Nortica, Serenga, Jungola en Animazia.

Dagkaart: kinderen: €19,50, volwassenen €22,50
Jaarabonnement: kinderen: €38,50, volwassenen €62,50

Beekse Bergen

Wil je op safari, maar gewoon lekker in eigen land dan kies je voor een bezoek aan Beekse Bergen. Je kan hier een prachtige safari met je eigen auto door het park maken, maar ook ervoor kiezen om met de bus of boot te gaan. Is het mooi weer en wil je de benen streken dan maak je de kilometerslangs safari te voet. Gelukkig ben je hier wel gescheiden van de wilde dieren, maar kan je op een veilige manier toch vlakbij komen.

Safaripark Beekse Bergen banner

Dagkaart: kinderen: €22,50, volwassenen €26,00
Jaarabonnement: kinderen: €60,00

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen – Giraffen aan het eten

Dierentuin Artis

Dierentuin Artis is één van de dierentuinen in Nederland waar je met kinderen minimaal één keer moet zijn geweest. Middenin hartje Amsterdam vind je het oudste dierenpark van Nederland, Artis! De afgelopen jaren heeft het dierenpark niet stilgezeten en is er bijvoorbeeld een prachtig nieuwe verblijf voor de vogels en apen gebouwd. Nog steeds gevestigd in de twee prachtige monumentale panden, maar van binnen volledig gerenoveerd waardoor de dieren van nog meer ruimte genieten. Daarnaast beschikt Artis over het prachtige Planetarium waar je kennis maakt met het zonnestelsel.

DagDagkaart: kinderen: €20,50, volwassenen €24,00
Jaarabonnement: kinderen: €51,00, volwassenen €76,00

Apenheul

Gek op apen dan moet je eens naar de Apenheul gaan. Hier lopen ruim de helft van de apen los waar je als bezoeker gewoon doorheen loopt. Kijk dan ook niet raar op als er opeens een aapje op je schoot zit. Natuurlijk zijn deze gebieden duidelijk aangegeven. Daarnaast kunnen de kinderen klimmen en klauteren in het Apenhuis waar ze echt even een aapje zijn.

Dagkaart: kinderen: €19,50, volwassenen €23,00
Jaarabonnement: kinderen: €32,50, volwassenen €37,50

Doodskopaapjes in de Apenheul

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo neemt je mee in de prachtige wereld van de dieren. De dierentuin probeert de dierenverblijven zo goed mogelijk na te bootsen met de natuur waardoor je als bezoeker een optimale beleving krijgt. Daarnaast vind je hier het grootste overdekte tropische regenwoud van Europa en kan je hier prachtige tropische koraalriffen zien. Natuurlijk is er ook aan de kleinste gedacht met een prachtige speeltuin en onder ander een legoroute waar levensgroot dieren van lego nagebouwd zijn

Dagkaart: kinderen: €19,50, volwassenen €22,50
Jaarabonnement: kinderen: €52,50, volwassenen €57,50

Dolfinarium

Qua grote misschien niet te vergelijken met de dierenparken hierboven, maar toch is het Dolfinarium het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Natuurlijk is hier het absolute hoogtepunten de dolfijnenshow welke hier driemaal daags word gespeeld. Ze nemen je mee in een prachtige verhaal waar de dolfijnen de hoofdrol spelen. Voor andere dieren zijn ook verschillende shows zoals de zeeleeuwen, zeehonden en roggen. Het is zelfs mogelijk om te slapen bij de dolfijnen.

Dagkaart: kinderen: €17,50, volwassenen €17,50
Jaarabonnement: €72,00

Diergaarde Blijdorp

Eerder schreven we als over dit dierenpark om te doen als je naar Rotterdam gaat. Verken het dierenpark door de verschillende werelddelen te trotseren en daarbij alle dieren te spotten. Het dierenpark is al meer dan 160 jaar oud en een echt begrip in de stad Rotterdam

Dagkaart: kinderen: €23,50, volwassenen €19,00
Jaarabonnement: €83,00

AquaZoo Friesland

Niet de meeste bekende, maar deze dierentuin uit Friesland mag zeker niet ontbreken aan de lijst. AquaZoo Friesland is van oorsprong een otterpark, maar uitgegroeid tot een volwaardige dierenpark. Ondanks dat het financieel zwaar heeft gehad, zijn er na 2015 een hoop dieren zoals ijsberen, pinguins en zeeleeuwen bijgekomen. Een wat kleinere dierentuin waar kinderen nog echt in contact komen met de dieren.

Dagkaart: €17,50
Jaarabonnement: €37,50

Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna is een dierentuin welke het nadruk vooral legt op vogels. Natuurlijk mag een vogelpark niet ontbreken aan de lijst en daarom nemen we deze graag mee. Je kan hier letterlijk tussen de vogels lopen terwijl ze van je hand eten. Natuurlijk hoeft dit niet, maar het is de perfecte omgeving om de kleintjes met vogels kennis te laten maken.

Dagkaart: kinderen: €15,00, volwassenen €16,50
Jaarabonnement: kinderen €40,00, volwassenen €45,00

GaiaZOO

GaiaZOO is gelegen in het zuiden van Limburg en uniek in haar concept. De dierentuin is zelfs vier keer uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Je maakt hier kennis met honderd verschillende diersoorten verdeelt over het park in vier thema’s. Daarnaast is er ook van alles te vinden over uitgestorven dieren zoals mammoeten en dino’s. De kinderen kunnen zich daarnaast prima vermaken in de binnenspeeltuin van 2500 m2 groot.

Dagkaart: kinderen: €16,50, volwassenen €13,50
Jaarabonnement: kinderen €38,50, volwassenen €45,50

Reacties zijn gesloten.