Dit is de ultieme reisroute door Sri Lanka

Dit is de ultieme reisroute door Sri Lanka
Arno@2 Rondreis 12 mei 2020 Gewijzigd op:

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt ten zuidoosten van India. Voor de Sri Lanka ultieme reisroute zullen we ongeveer twee a drie weken onderweg zijn. Maar dit kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen! Sri Lanka is een prachtig land waar voor iedereen wat te vinden is. In menig reisprogramma is een all inclusive vakantie Sri Lanka opgenomen. We zullen in de reisroute dan ook veel afwisseling hebben. Van heerlijk relaxen op het strand tot het ontdekken van de jungle. In deze blog laten we jou weten wat de ultieme reisroute door Sri Lanka is.

De reisroute van Sri Lanka

Klik hier voor de volledige kaart voor de Sri Lanka reisroute

Inhoudsopgave
  1. Negombo
  2. Kandy

Negombo

Onze eerste locatie waar we verblijven is de stad Negombo. Niet heel vreemd want hier zal ook gelijk ons vliegtuig landen. Een leuke activiteit voor in de ochtend is het bezoeken van de lokale vismarkt. ‘S ochtends vroeg kan je namelijk zien hoe de vissen uit de netten worden gehaald en gefileerd. Je kan dit ook doen met een gids die van alles zal vertellen maar dit kost natuurlijk wel een kleine bijdrage. Een andere leuke bezienswaardigheid in de stad Negombo is de Angurukaramulla Temple. Deze boeddhistische tempel heeft allemaal mooie muurschilderingen en beelden. Entree kost 1000 LKR wat omgerekend 4 euro 90 is. Mocht je na het bezoek zin hebben om lekker te lunchen in Negombo raden we Cafe Enviro aan. Hier heb je heerlijke verse sappen en erg lekkere lunches.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in Sri Lanka bij Shoestring

Verblijf in 3* Hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €831.00
1.png
Bekijken

Kandy

Onze volgende bestemming ligt ongeveer honderd kilometer ten oosten van Negombo. De stad Kandy ligt in het midden van Sri Lanka. Doordat het in de bergen ligt is het hier over het algemeen een stuk koeler dan in de rest van onze bestemmingen. Een bezienswaardigheid waar je naar toe moet gaan is de Temple of the Sacred Tooth Relic. In deze tempel ligt een tand die van Boeddha zelf afkomstig zou zijn. Er is hier wel veel beveiliging en controles omdat dit boeddhistische land hier erg veel waarde aan hecht. Entreeprijzen zijn ongeveer vijftien euro. Mocht je toevallig in Augustus naar Sri Lanka gaan kan je hier ook het jaarlijkse Perahera festival meemaken. Dit is erg leuk om te zien. Er zijn hier dan namelijk optochten met drummers en olifanten.

tempel Kandy in Sri Lanka

Dambulla

Vierenzeventig kilometer ten noorden van Kandy komen we aan bij Dambulla. Een hoogtepunt in Dambulla (en Sri Lanka zelf) is de grottempel van Dambulla. In deze adembenemende grotten vind je muurschilderingen, tempels en beelden. Let wel op, om bij de tempel te komen moet je ongeveer vierhonderd treden beklimmen!

Een andere erg leuke activiteit om te doen is het bezoeken van Popham’s Arboretum. Dit particuliere initiatief is opgezet om de tropische bossen in de droge gebieden van Sri Lanka op een zo natuurlijk mogelijke manier te herstellen. Wat erg leuk is om te doen is in de avond op een soort mini safari te gaan en door de verlichte bossen allemaal wilde dieren te spotten!

Dambulla gouden tempel in Sri Lanka

Sigiriya

Onze volgende bestemming ligt slechts zeventien kilometer ten noordoosten van Dambulla. Sigiriya is erg leuk om een dag op bezoek te gaan. Een van de mooiste en misschien ook wel vermoeiendste activiteiten hier is het Sigiriya The Ancient Rock Fortress. Deze gigantische rots staat midden in de jungle en is te beklimmen. Ruim duizend traptreden zijn er voor nodig om op deze rots te komen. Maar het uitzicht is het zeker waard. Je kijkt uit over de prachtige jungle en bovenaan de rots vind je overblijfselen van een oude vestiging. We raden aan om deze klim vroeg op de dag te doen omdat het behoorlijk snel warm kan worden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle wellnessreizen in Sri Lanka bij Puurenkuur

Minneriya National Park

Vanuit Sigiriya gaan we een stuk naar het noorden om als dagtrip het Minneriya National Park te bezoeken. In dit prachtige natuurpark wordt je rondgereden in een jeep. Je bent hier zeker wel een paar uur zoet mee want je rijdt een route door het park. In Minneriya National Park kan je volop dieren spotten. De tofste dieren die je tegenkomt zijn toch wel de olifanten. Verder zie je hier heel veel vogels en kleinere dieren. Een tip van ons, boek tijdig want er kunne flinke wachtrijen staan.

Olifanten in Minneriya National Park

Mihintale

Een andere leuke activiteit om als dagtrip te doen vanuit Sigiriya is het bezoeken van Mihintale. Mihintale wordt gezien als de plek waar het boeddhisme is begonnen in Sri Lanka. Je kan via de trappen bij drie verschillende bezienswaardigheden komen, namelijk de rots Aradhana Gala. Als tweede is er het gigantische witte boeddha beeld dat op de heuvel staat. En als laatste de grote dagoba Mayaseya. Wederom dit is een activiteit waar je flink wat treden moet gaan beklimmen. Maar in een bebergd land als Sri Lanka zal je hier helaas niet aan ontkomen. Wel kun je hier al een stuk hoger komen met de auto, helaas mis je dan wel een deel van de bezienswaardigheden. Zeker het bezoeken waard dus!

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in Sri Lanka bij Sawadee

Kaludiya Pokuna

Onze laatste dagtrip vanuit Sigiriya zal het bezoeken van Kaludiya Pokuna zijn. Wat fijn is aan Kaludiya Pokuna is dat het een rustige plek is omdat het minder bekend is onder de toeristen. Sinds korte tijd is de brug naar Kaludiya Pokuna kapot en moet je dus een afstand van ongeveer twee kilometer lopen om er te komen. Eenmaal op deze archeologische vindplaats aangekomen kan je heerlijk rustig alles bewonderen. Het is vooral erg leuk om met een gids kort de geschiedenis te doorlopen van de plek. Let op, op regenachtige dagen kan er behoorlijk veel modder zijn!

spannende brug Sri Lanka

Ella

We vervolgen onze reis en gaan op weg naar Ella. Ella ligt ongeveer honderdzesentachtig kilometer ten zuiden van Sigiriya. Ella is een prachtige plek om te genieten van de bergen. Verder staat Ella bekend om de theeplantages. Een geweldige manier om Ella dus te ontdekken is te backpacken door de bergen. Mocht dit je iets te wild zijn is er altijd nog de trein die je het prachtige landschap ook laat zien!

Een echte aanrader is dus ook om Little Adam’s Peak te beklimmen. Dit is een klim van ongeveer driehonderd meter die je langs de theeplantages laat lopen. Eenmaal op de top aangekomen krijg je een prachtig uitzicht waar je alleen van kan dromen. We raden wel aan om vroeg in de ochtend te gaan want Ella is behoorlijk toeristisch dus later op de dag zal je een stuk meer toeristen tegenkomen.

Stoepa Pagode in Ella Sri Lanka

Haputale

Ten zuidwesten van Ella ligt Haputale. In Haputale kan je opnieuw erg veel theeplantages vinden. We hebben er dan ook voor gekozen om een tour te maken naar Lipton’s seat. Het begin van onze trip begint bij de Dambatenne theefabriek hier kan je een rondleiding nemen maar dit raden we niet aan want het is erg kort. Vanaf de fabriek zijn we met de tuktuk de berg opgereden om bij Lipton’s seat te komen. Dit is op een mooie dag een heerlijke tocht waar je overal om je heen theeplantages ziet. Eenmaal aangekomen zie je het Lipton’s seat standbeeld en een prachtig uitzicht. Hier is ook een theehuis te vinden waar je rustig van een kopje thee kan genieten.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle wellnessreizen in Sri Lanka bij Puurenkuur

Tangalle

Na een flink stuk van ongeveer honderdzeventig kilometer naar het zuiden te hebben gereden zijn we aangekomen in Tangalle. Tangalle is niet heel toeristisch maar wel een heerlijke plek om bij te komen van de actieve vakantie tot nu toe. Tangalle heeft heerlijke stranden om op te relaxen en bij te komen. Goyambokka Beach is hier een voorbeeld van. Een heerlijk strand waar je onder de palmbomen kan genieten van het mooie weer en de zee. Ook zit hier een strandtent waar je lekker wat kunt eten en drinken. Let op, ondanks dat het minder toeristisch is dan de andere badplaatsen kan het in het hoogseizoen hier aardig druk worden, dus wees er dan vroeg bij. Een andere aanrader is Silent beach. Hier kun je net als bij Goyambokka Beach genieten van rust en even heerlijk bijkomen.

strand Sri Lanka

Weligama

En dan op ongeveer vijftig kilometer ten westen van Tangalle zijn we alweer bij onze laatste bestemming aangekomen. Weligama is de laatste stop voordat we weer naar Negombo rijden om naar huis te gaan. Maar voordat het zover is gaan we eerst nog wat bezienswaardigheden af in Weligama.

Weligama is wederom een kustplaats. Er zijn hier dus erg veel vissersboten in alle kleuren langs het strand te bewonderen. Vroeger was het hier gebruikelijk om te vissen op palen in de zee. Tegenwoordig doen ze dit gewoon met boten, maar voor de toeristen klimmen ze nog steeds op de palen om je een indruk te geven hoe het ook geweest moet zijn geweest.

zonsondergang in Weligama

Een echte aanrader is om te eten bij Meewitha Restaurant. Hier maken ze namelijk heerlijk authentiek Sri Lankaans eten. Verder is het nog leuk om naar Galle Dutch Fort te rijden. Dit ligt op ongeveer een half uur rijden van Weligama maar is zeker het bezoeken waard. Het fort werd gebouwd door onze voorvaderen in de tijd van de VOC. Het is nu vooral een erg mooie plek om op bezoek te gaan en op de muren van het fort naar de prachtige stad te kijken. Je kunt hier ook allemaal leuke winkels en restaurants vinden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in Sri Lanka bij Shoestring

Tags:

Reacties zijn gesloten.