De ultieme roadtrip door Italië, Toscane

De ultieme roadtrip door Italië, Toscane
Arno@2 Rondreis 9 april 2019 Gewijzigd op:

Als je eenmaal van Italië hebt geproefd dan wil je er niet meer weg. Een roadtrip door het land is perfect om verschillende plekken van Italië te ontdekken. Als we dan één ultieme roadtrip moeten kiezen, kiezen wij voor een roadtrip door het mooie Toscane.

Met je eigen auto naar Toscane is een behoorlijk rit. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar Bologna en hier een auto te huren. Hoewel Bologna misschien nog net geen Toscane is, is het wel een erg leuke stad om te starten.

Route Toscane

Helaas hebben wij geen rondje van onze roadtrip kunnen maken, maar je eindigt wel in een prachtige plaats om je vakantie af te sluiten. Wanneer je een auto huurt kan je vanaf Montepulciano gemakkelijk terugvliegen. Niet getreurd als je vanaf hier terug naar ons land moet rijden. Met een kleine 1500km is het nog steeds dichterbij als Spanje. Wij brengen in ieder geval een bezoek aan de volgende steden:

  • Bologna
  • Florence
  • Lucca
  • Pisa
  • Livorno
  • Siena
  • Montepulciano

Bologna

Foodies opgelet! Bologna is namelijk het culinaire hart van Italië. Al het lekkers uit Italië komt uit deze regio. Het is een relatief rustige stad. De historische binnenstad staat voor met prachtige oude gebouwen. Verder moet je hier vooral genieten van al het lekkers wat de stad te bieden heeft. Een heerlijke plek om je roadtrip door Toscane te starten.

Florence

Vanaf Bologna is het maar een klein stukje touren naar Florence. De hoofdstad van Toscane mag je uiteraard niet missen tijdens je roadtrip door dit gebied. Het is één van de grootste steden van Italië. Het is een heerlijke, maar ook wel drukke stad. De stad barst van de bezienswaardigheden en je kunt hier dan ook dagen vermaken. Bezoek de Duomo, struin over de lokale markt, eet een gelato of ontsnap aan de drukte en maak een wandeling door een prachtige tuin. Florence is een geweldige plek.

Lucca

Lucca is één van de meest geliefde steden van Toscane. Je kunt het stadje bezoeken tijdens een dagtrip, maar overnachten is natuurlijk veel leuker. De stad heeft een waanzinnig mooi centrum. Het is een oud stadje met veel historie. Ook zijn de oude stadsmuren voor een groot deel nog intact. De tijd lijkt hier wel stil te hebben gestaan.

Pisa

Bij Pisa denken we natuurlijk vrijwel meteen aan de scheve toren van Pisa. Pisa heeft echter veel meer te bieden. De stad heeft een hele fijne sfeer en barst van de leuke pleintjes. Pisa mag je daarom absoluut niet overslaan wanneer je naar Toscane reist.

Livorno

De stad is misschien niet zo charmant als Pisa of Lucca, maar heeft wel veel te bieden. Het is de belangrijkste havenstad van Toscane, waardoor er altijd wel iets te beleven is. Het centrum bestaat uit een oud en een nieuw deel.

Siena

Deze middeleeuwse stad heeft een plekje veroverd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Alleen al wandelen door de knusse Italiaanse straatjes is een traktatie op zich. Het plein Piazza del Campo en de kathedraal Duomo di Siena zijn de must sees tijdens een bezoekje aan Siena.

Montepulciano

Ook Montepulciano mag zich één van de mooiste van Italië noemen. Dit dorpje ligt op maar liefst 605 meter en staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Een wijnproeverij is dan ook een must tijdens je bezoek aan dit dorpje. Tijdens een wandeling door het historische centrum kom je de meest prachtige en woningen tegen. Het is de perfecte afsluiter voor je rondreis door Toscane.

Inhoudsopgave

Reacties zijn gesloten.