Rimini reisgids: Doen, praktische tips & handige informatie

Rimini reisgids: Doen, praktische tips & handige informatie
Arno@2 Reisgids 2 januari 2020 Gewijzigd op:

Rimini is een Italiaanse stad aan de Adriatische kust en al jaren ongelofelijk populair als zonbestemming. Dit heeft vooral te maken met de prachtige stranden, maar ook met het ongelofelijk gezellig centrum van de stad. Daarnaast beschikt het over gezellige uitgaansgelegenheden waardoor er in het hoogseizoen veel jongeren te vinden zijn. De ideale vakantiebestemming voor jongeren zou je zeggen, maar gelukkig heeft de stad veel meer te bieden dan dat. Laat je verrassen met deze ongelofelijk leuke badplaats aan de Adriatische kust.

Rimini als ideale plek voor een jongeren vakantie

Vanwege de vele uitgaansmogelijkheden, mooie stranden én lage prijzen, staat Rimini al jaren bekend als dé jongeren vakantieplek Italië. Je vindt in deze plaats aan de Adriatische Kust vele jongeren hotels, campings en goedkope appartementen. Daarnaast is Rimini goed per vliegtuig en aanvullend openbaar vervoer bereikbaar. Dat maakt dat je goedkoop een jongeren vakantie Rimini kunt boeken, al of niet door een jongeren reisorganisatie georganiseerd.

Geschiedenis van Rimini

Oorspronkelijk is de stad gesticht door de Romeinen met het oog om de oprukkende Galliërs tegen te houden. Hierna groeide de stad uit tot belangrijke handelsstad omdat er drie belangrijke wegen samenkwamen welke het noorden en zuiden van Italië verbinden. Toen het Romeinse rijk viel heeft de stad nog lange tijd onder macht gestaan van de machtige familie Malatesta. Hierna speelde het nog een belangrijk rol in de tweede wereldoorlog. Dit had mede te maken doordat de Duitsers dwars door Italië een 320km lang verdedigingswerk hadden gemaakt. Rimini was hierin een belangrijk punt. Helaas zijn er in deze tijd veel gebouwen verloren gegaan, omdat de stad te maken kreeg met zware bombardementen. Nadat de troepen van het Canadese en Griekse leger de stad bevrijden, kon er gestart worden met de wederopbouw. Hierin speelde toerisme een belangrijke rol waardoor de stad nu zo populair is.

Doen in Rimini

Rimin is een stad welke vooral beken staat vanwege het strand en om de 13km lange boulevard. Natuurlijk erg prettig om een gezellige boulevard en lekker strand te hebben, maar de stad is echt meer dan dat. De stad zal je absoluut verbazen en dat heeft onder andere te maken met de prachtige gebouwen en interessante geschiedenis van de stad.

Verblijf in 4* CAM in
6 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €53.00
5.png
Bekijken

Arco d’Augusto

Arco d’Augusto vertaald ook wel de Boog van Augustus werd door de Romein gebouwd voor de toenmalige keizer Augustus. Het is de oudste Romeinse toegangspoort en bijzonder, omdat het ongelofelijk groot is voor een poort uit die tijd. Daarnaast was het opmerkelijk dat er überhaupt een poort werd geplaatst aangezien de keizer voor een ongelofelijk gemoedelijk sfeer zorgde. De poort hoefde dan ook nog te sluiten, omdat er geen gevaren waren.

Ponte di Tiberio

Samen met de boog is de brug één van de hoogtepunten uit de Romeinse tijd. De Ponte di Tiberio is een 70 meter lange brug welke bestaat uit vijf verschillende bogen. De brug loopt over de Marecchia rivier en is de enigste brug welke alle rampen heeft overleefd. Zo heeft het Duitse leger verschillende pogingen gedaan om de brug neer te halen, maar is dit nooit gelukt. Je kan er nog steeds overheen lopen.

Italy in Miniature

Ben je gek op Madurodam dan vind je Italy in Miniature ook helemaal geweldig. Dit miniatuurpark toon 273 miniaturen en laat naast beroemde Italiaanse gebouwen ook andere Europese gebouwen zien. Vrijwel alle miniaturen zijn op school 1 op 25 of 1 op 50 gemaakt wat betekend dat ze 25 a 50 keer zo klein zijn als in het echt. Zelf noemen ze het ook wel Europa in het klein. Een kaartjeis voor volwassen rond de €23 en voor kinderen rond de €11.

Tempio Malatestiano

Tempio Malatestiano is de belangrijkste kerk van de stad en werd oorspronkelijk ontworpen door enkele kunstenaars. Oorspronkelijk was de kerk een 13e eeuws gotische kerk, maar de heer Malatestiano liet hier een reconstructie bouwen. Uiteindelijk is de kerk zoals Malatestiano wou nooit afgebouwd en dat is te zien aan de bovenkant van de gevel. Hier zie je namelijk nog een stuk van de oorspronkelijk gotische kerk. De bedoeling was dat hier net zoals het Pantheon in Rome een koep op zou komen.

Piazza Tre Martiri

Dit plein wordt ook wel het hart van Rimini genoemd. In de Romeinse tijd noemde zij dit plein Foro Romano en bekleedde exact dezelfde functie als nu. Veel belangrijke straten komen uit op het plein en om het plein staan veel historische gebouwen. Wellicht is de toren met het prachtige uurwerk de meeste opvallende. Ga lekker zitten bij op het terras en neem wat te drinken en geniet van wat de Romeinen ons hebben nagelaten.

Castel Sismondo

Castel Sismondo is gebouwd in opdracht van de heer van Rimini vanaf 1437. Mooi is het kasteel niet, maar daar in tegen wel erg functioneel ontwerpen. Oorspronkelijk heeft er een slotgracht omheen gelegen en voor degene die goed oplet ziet dat er alleen toren richting de stad zijn gebouwd. Alle toren zijn vierkant en voorzien van grote bronzen kanonnen. Volgens vele was dit het pronkstuk van de familie Malatesta om hen kracht van hen heerschappij uit te stralen. Na de dood van de heer heeft het kasteel verschillende aanpassing gehad waaronder het dichtgooien van de slotgracht en enkele torens die verdwenen. Uiteindelijk heeft het zelfs nog gefunctioneerd tot gevangenis, maar nu is het kasteel gelukkig nog steeds te bezoeken.

Bezoek San Marino

Natuurlijk ligt San Marino niet in Rimini, maar het ligt echt super dichtbij (30 minuten rijden) en daarom moet je er naartoe. San Marino is namelijk net zoals Vaticaanstad een eigen republiek en uniek om te bezoeken. De stad staat vol van met prachtige oude bezienswaardigheden en je kan er daarnaast ook nog eens belastingvrij shoppen! Ja je hoort het goed, je betaald hier dus geen belasting. Lees onze blogpost over wat je kan doen in San Marino voor meer informatie

Stranden van Rimini

Wanneer je een bezoek brengt aan Rimini dan kan je natuurlijk niet om het strand heen. De stranden van Rimini zijn internationaal bekend. Waar je ook kijkt overal zie je ligbedden parasols, want Rimini is een badplaats voor het strand. Er ligt in totaal 15km aan goudgele stranden waarvan het populairst strand Bellariva is. Dit is het strand dat het dichtstbij het het centrum van de stad ligt. Op dit strand zijn veel sportactiviteiten te vinden en talrijke feesten. Iets zuidelijker vind je het strand Marabello. Dit strand is vooral bekend doordat het een stuk groter is en het zand veel zachter. Tussen Rimini en Riccione in ligt het strand Miramare. Een strand wat er populair bij jongeren met een iets ruwere zee als de twee andere stranden. Verderop liggen nog meer stranden maar dan ga je Rimini echt uit.

Uitgaansleven van Rimini

Rimini staat bekend om de uitstekende uitgaansgelegenheden en we kunnen er dan ook niet omheen om dit ook mee te nemen in onze reisgids. Jongeren trekken in het hoogseizoen massaal deze badplaats om verschillende kroegen, discoteken en barretjes te bezoeken. De grootste discotheek is Baia Imperiale en biedt plaats aan 15.000 feestende vakantiegangers. Altromondo! Altromondo behoort tevens tot één van de beste plekken om te stappen, want hier komen de grootste DJ’s ter wereld. Nickey Romero, Hardwell en DJ Tatanka waren hier al om een geweldig feest te bouwen. Carnaby Rimini ligt al meer dan 40 jaar in het centrum van Rimini en is een super gezellige discotheek met drie verschillende zalen. Vele internationale artiesten komen hier tot de late uurtje een geweldige feest bouwen. We sluiten af met een typisch Nederlandse kroeg met de naam Copacabana Rimini. Met 250 verschillende feestgangers wordt deze kroeg omgedoopt tot een Nederlands feestspektakel waar de karaoke zeker niet wordt vermeden.

Vervoer naar Rimini

Rimini beschikt over een eigen vliegveld waardoor het super makkelijk is om naar de stad te vliegen. Binnen twee uur vlieg je naar Rimini wat lekker snel is. Ook kan je ervoor kiezen om naar Bologna te vliegen en vanaf daar de trein of huurauto naar Rimini te gaan.

Met de auto is het ook goed te doen om Rimini te bereiken. De afstand van Amsterdam naar Rimini is een kleine 1100 km waardoor je binnen 12 uur op bestemming kan zijn. Wij raden je aan om iets rustiger aan te doen en desnoods een leuke tussenstop te maken. Je rijdt namelijk langs ongelofelijk veel leuke plaatsen zoals Milaan en Bologane.

Reacties zijn gesloten.