Bezoek San Marino met deze leuke tips!

Bezoek San Marino met deze leuke tips!
Arno@2 Bucketlist 27 juni 2019 Gewijzigd op:

San Marino zal niet direct op je lijstje staan van steden die je moet bezoeken, maar is toch zeker een bezoekje waard! Al is het alleen al, omdat dit het oud constitutionele republiek van wereld is. Net zoals Vaticaanstad is San Marion een eigen republiek. Binnen de dwergstaat is Città di San Marino de hoofdstad en dit is daar door historische waarde dan ook direct de belangrijkste plek.

Bezienswaardigheden in San Marino

Aangekomen in de oude vestigingsstad San Marino Città zal je direct de vestigingsmuren en toegangspoort opvallen. Vanaf hier heb je toegang tot het oude stadscentrum waar je door historische steegjes de stad kan verkennen. Hier bevinden zich dan ook allerlei leuke kleine winkeltjes en restaurants wat al een bezienswaardigheid apart is.

Central gelegen vind je  Piazza della Libertà. Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het plein staat symbool voor de onafhankelijkheid van de staat en het is dan ook niet zo vreemd dat hier ook het Statua della Libertà (vrijheidsbeeld) staat. Direct aan het plein is ook het gemeentehuis gevestigd, genaamd Palazzo Pubblico. Hier komen bij staatsbijeenkomsten nog steeds 60 parlementsleden bijeen om te vergaderen over de stad. Leuk om te weten is dat je het stadhuis voor slechts €3 kan bezoeken. Daarbij is er elk half uur een wisseling van de wacht wat zeker een aanzien waard is.

Loop je door dan zal je al gauw de drie verdedigingstorens opvallen. Deze laatste worden ook wel de drie toren van San Marino genoemd. Afzonderlijk heten ze:

  • La Guaita: Gebouwd in de 11e eeuw en werd gebruikt als gevangenis
  • La Cesta: Gebouwd in de 13e eeuw en werd opgebouwd op de overblijfselen van een oud Romeins fort. Momenteel is hier een museum te vinden
  • Il Montale: Gebouwd in de 14e eeuw en is gebouwd op het hoogste punt van San Marino. Dit is de enigste toren die niet toegankelijk voor het publiek

Basilica di San Marino is de grootste kerk van de stad en heeft een katholieke achtergrond. Deze kerk heeft grote historische waarde voor de stad en is vandaag de dag nog steeds in gebruik. Wanneer er geen dienst is kan je deze gratis bezoeken.

San Marino staat bol van de musea

Als je door de stad heenloopt zal je direct het aantal musea opvallen. De stad heeft namelijk een ongelofelijk groot aanbod als het aankomt op musea. En het mooiste is dat de meeste voor slechts een paar euro te bezoeken zijn!

Museo di Stato is zeker een aanrader! Hier vind je allerlei archeologische vondsten van de stad zoals muntstukken, schilderijen en andere voorwerpen. Hier ga je van de steentijd, langs de Romeinen tot de Egyptische invloeden welke San Marino heeft gekend.

Het martelmuseum is ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je onder andere de voorwerpen welke werden gebruik om gevangen te martelen. Het geeft inzicht in de geschiedenis van het republiek en wat het allemaal heeft moeten doormaken om bijvoorbeeld onafhankelijk te worden.

Museo delle Curiosita is voor de afwisseling erg leuk, want dit museum heeft geen historisch zware lading. Het museum is een verzameling van merkwaardige voorwerpen/uitvindingen. Krijg bijvoorbeeld te zien wat de langste nagels ter wereld waren of de man met het langste haar. Maar er zijn ook allerlei voorwerpen zoals een 17e eeuwse muizenval en braadspit waarbij een hond in een rat rende voor het draaien van de spit.

Belastingvrij winkelen in San Marino

San Marino belastingvrij en dus een echt shopwhalla! Ja je hoort het goed! Je betaald hier geen belasting over de producten welk je koopt. De stad heeft eigenlijk twee grote winkelcentra: Atlante en Azzuro. Beide winkelgebieden liggen net buiten het stadscentrum en hier vind je dan ook alle grote winkelketens.

Nog een stukje verder gelegen in de gemeente Serravalle de Serravalle vind je een Designer outlet. Hier vind je onder andere grote merken als Burberry, Chanel, Calvin Klein en Dolce & Gabanna. Het goede nieuws is dat je hier grote korting op krijgt waardoor je naast de belasting welke je niet betaald echt goedkoop merkkleding kan kopen.

San Marino stempel voor in je paspoort

Het is wellicht niet iets waaraan je zou denken, maar doordat San Marino een eigen republiek is, kan je hier ook een stempel voor in je paspoort halen. Wil je deze hebben dan kan je naar het Tourism Office van de stad. Voor €5 krijg je dan een unieke stempel van San Marino in je paspoort! Ben je toch in het kantoor kan je ook een €5 munt kopen van San Marino. Dit is een wettelijk betaalmiddel, maar ook erg leuk om te bewaren of cadeau aan iemand te doen.

Reacties zijn gesloten.