Reisgids Fiji eilanden: Mooiste eilanden, stranden & praktische informatie

Reisgids Fiji eilanden: Mooiste eilanden, stranden & praktische informatie
Arno@2 Reisgids 9 januari 2020 Gewijzigd op:

Fiji is absoluut een bucketlist trip voor iedere avonturier. De Fiji eilanden liggen middenin de Stille Zuidzee bestaande uit 332 kleine eilandjes. Als je ergens op de wereld een onbewoond eilanden wilt bezoeken dan is dit je kans. Twee derde van de eilanden zijn namelijk onbewoond en vrijwel allemaal een paradijs om naartoe te gaan. Prachtige natuur, parelwitte stranden en ontelbaar veel prachtige duikplekken. Wil je zon, zee en strand met een avontuurlijk randje dan is Fiji een echte aanrader!

Hoe kom je bij de Fiji eilanden?

Fiji ligt eigenlijk een beetje op de hoogte van Nieuw-Zeeland, rechts van Australië. Veel reizigers combineren hen reis dan ook met één of allebei de landen.

Om te reizen naar Fiji zal je het vliegtuig moeten nemen. In de meeste gevallen ben je 10:30 uur vliegen op het grooste eiland van Fiji genaamd Viti Levu. Er zijn nog negen andere vliegvelden, maar vrijwel alle internationale vluchten landen bij de hoofdstad van Viti Levu. Vaak moet je met het vliegtuig nog wel een tussenstop maken op Hong kong airport, Seoul of Singapore.

Beste reistijd Fiji

Ga je Fiji bezoeken dan moet je rekening houden met het regenseizoen. Tijdens de maanden november tot en met april kan het hier namelijk erg regenachtig zijn. Zeker de maanden januari, februari en maart kunnen met zes keer zo nat verlopen als de maanden mei tot en met oktober. Het hoogseizoen loopt hier van juni tot en met september wat betekend dat de prijzen wel een stukje hoger liggen. Toch raden we door de drogen dagen en de temperaturen rond de 27 graden aan om in deze periode te gaan. Je betaalt iets meer, maar hebt dan wel de perfecte omstandigheden.

Mooiste eilanden Fiji

Fiji heeft 332 eilanden dus genoeg om te bezoeken. Om niet maanden bezig te zijn, heb ik de mooiste eilanden voor je uitgezocht. Hieronder de lijst met eilanden welke je kan bezoeken.

Viti Levu

Op het hoofdeiland Viti Levu zal je waarschijnlijk landen en ook vertrekken. Suva is hier de hoofdstad en daar woont dan ook het grootste gedeelte van de bevolking. Van noord naar zuid loopt een prachtige bergkeet met de naam Tomanivi. Hier kan je prachtige wandeltochten maken langs verschillende stukken natuur en dorpen. Voor de rest staat het eiland vooral bekend om haar prachtige kuststreken. Aan het zuidkant van het eiland vind je de meeste stranden en duikplekken. Coral Coast is één van de populairste plekken met een kustlijn van 130km. Eigenlijk ligt het voor de kust en is een beschermd rif in de oceaan. Het rif is een uitermate goede barrière voor de hoge golven waardoor op deze kan van het eiland de stranden vrij rustig zijn. Alle grote resort bevinden zich aan deze kant van het eiland en dat komt onder meer door witte stranden en prachtige koralen.

Yasawa eilanden

De Yasawa eilanden zijn onbewoond en de ideale plek om te verblijven als je prachtig afgelegen stranden wilt bezoeken. De meeste stranden bieden daarnaast uitermate goede snorkelomstandigheden. Sommige stranden van deze eilanden zijn zelfs gebruikt als decor voor bepaalde films. Met een ferry zijn de eilanden gemakkelijk te bezoeken en wij raden je dan ook aan om hier een paar nachten te overnachten. Eén van de belangrijkste eilanden is het die van Nacula.

Taveuni

Veel eilanden staan natuurlijk bekend om de prachtige stranden, maar hier ga je naartoe als je van natuur houdt. Dit eiland staat namelijk bekend om hoe groen het is en betekend letterlijk vertaald Tuin Eiland. Ben je op het eiland en zie je opeens een tros banen of een ananas groeien schrik dan niet, want je kan het niet zo gek bedenken of het groeit hier. Leuk om te doen is op de westkant de Waitavala Waterslide. Dit is een natuurlijke waterglijbaan over de gladde rotsen. Een andere leuke activiteit is de Lavena Coastal Walk. Je loopt een prachtige route langs enkele stranden zo het regenwoud in om de bekendste bezienswaardigheden van het eiland te ontdekken. De route is slechts 5km lang waarmee je een prachtig indruk krijgt van het eiland

Daarna kan je aan de westkust prachtig duiken. Je vindt hier één van de mooiste duikplekken ter wereld genaamd het Rainbow Reef. Dit is een stijle koraalmuur vol met kleurrijke zachte koralen. Een andere bijzondere duikplek is White Wall. Deze duikplek bevindt zich in een onderwatergrot en is een grote muur met allemaal wit dood koraal. Prachtig om te zien hoewel het idee natuurlijk wel zonde is. Twee contrasten welke allebei prachtig zijn.

Manta Ray Island

De naam verklapt het al een beetje. Niets op de wereld is zo magisch om te zwemmen bij een mantarog van 6 meter breed. Je kan op dit eiland zwemmen met deze magische roggen. De medewerkers zullen al vroeg in de ochtend zoeken waar de manta’s zich verbergen en zodra je de trommels hoort gaan is het tijd om het water in te gaan.

Mamanuca eilanden

De Mamanuca eilanden staan bekend als het grote aquarium. Niet zo raar, want op het strand is het prachtige zeeleven al te zien. In tegenstelling tot veel andere eilanden hoef je hier namelijk helemaal niet ver de zee in om zeeleven te zien. Zodra je het water instapt kan je al een zeeschildpad spotten en enkele meters verder is het koraalrif al. Je hoeft hier dus niet speciaal een hele duikset aan te doen om het koraal te zien. Je kan bijvoorbeeld ook een Kajak huren om de oceaan te ontdekken

Mooiste stranden Fiji

Eilanden en stranden gaan vaak samen. Heb je een mooi eiland dan is hier vaak ook een mooi strand te vinden, maar een paar stranden wil ik je niet onthouden.

Horseshoe Bay

Dit strand bevind zich op het eiland Matagi en is volgens sommige het mooiste strand ter wereld terwijl andere het vooral een bezoek waard vinden vanwege de fraaie vorm. Na een vulkaanuitbarsting kantelde de vulkaan waardoor de Bay nu vooral veel weg heeft van een hoefijzer of halve maan. Het strand is hier prachtig van kleur en het water kraakhelder.

Natadola Beach

Op het hoofdeiland vind je het strand Natadola Beach. Ongeachte het seizoen kan je hier heerlijk zwemmen en met mazzel zijn de omstandigheden goed genoeg om ook nog een beetje te surfen.

Long Beach

Op het eiland Kadavu vind je het lang uitgestrekte strand Long Beach. Dit is het langste strand van Fiji en ondanks dat staat het hier niet bol van de toeristen. Met slechts één resort heb je hier in ieder geval een heerlijk verblijf aan één van de mooiste strand van Fiji.

Surfen op Cloudbreak

Voor degene die iets gevorderder zijn met surfen moet je een bezoek brengen aan Cloudbreak. 5km ten zuiden van het eiland Namotu vind je één van de beste surfspots ter wereld. Dit komt onder andere omdat de golven hier kunnen rijken tot 6 meter hoogte. We hoeven niet nog een keer te herhalen dat dit alleen voor gevorderden is?

Tags:

Reacties zijn gesloten.