Overstappen in Hong Kong? Dit mag je allemaal absoluut niet missen!

Overstappen in Hong Kong? Dit mag je allemaal absoluut niet missen!
Arno@2 Bucketlist 13 juli 2019 Gewijzigd op:

Verre bestemmingen zijn populair, jaarlijks reizen er dan ook veel Nederlanders naar Indonesië, Australië of Nieuw-Zeeland. De kans is dan groot dat je dan moet overstappen, bijvoorbeeld in Hong Kong. En heel vervelend hoeft dat niet te zijn, zeker als de overstaptijd redelijk lang is. Want dan krijg jij de kans om Hong Kong te gaan ontdekken en de Chinese cultuur van dichtbij mee te maken.

Handbagage veilig opbergen

Als Hong Kong slechts een tussenstop is dan moet je rekening houden dat je de juiste handbagage meeneemt. De koffers krijg je namelijk pas bij het bereiken van de eindbestemming. Neem daarom schone kleding en badkamerspulletjes mee, tenminste als je ook daadwerkelijk moet overnachten in Hong Kong of gewoon fris wilt blijven. Breng je alleen een halve dag door in Hong Kong, dan kan jij er ook voor kiezen om de handbagage veilig achter te laten op het vliegveld. Hiervoor moet je naar de Luggage Storage bij Terminal 3. Een visum is overigens niet noodzakelijk in Hong Kong, dat is alleen nodig wanneer je langer dan drie maanden in de stad verblijft.

Verblijf in 4* hotel in
4 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €151.00
17.png
Bekijken

Kabelbaan naar Ngong Ping Village

Vanaf de luchthaven kan je gemakkelijk de bus nemen naar het Tung Chung Station. Vlak bij dit station (op slechts tien minuten afstand van het vliegveld) kan je in de Cable Car stappen, deze brengt je naar Ngong Ping Village. Het is een geweldige tocht met de kabelbaan en het biedt een wonderbaarlijk mooi uitzicht over Hong Kong.

Po Lin klooster & Tian Tan Boeddha

Als je eenmaal bent aangekomen op de top dan heb je keuze genoeg. Ga shoppen in één van de vele winkeltjes of eet een hapje in één van de restaurantjes. Je kan ook een wandeling maken naar het Po Lin klooster en de Tian Tan Boeddha. Bezoekers kunnen elke dag van het jaar het klooster bezoeken. Het is overigens één van de bekendste kloosters van Hong Kong en ook bij de lokale bevolking populair.

Centrum van Hong Kong

In Hong Kong wonen 7,4 miljoen mensen, je kan dus begrijpen dat het centrum bijzonder druk en chaotisch kan zijn. Maar jij kan wel de stad echt gaan ontdekken zoals die werkelijk is. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de haven, waar onder andere ook een enorm reuzenrad te vinden is. Je kan ook de drukte even ontsnappen en tot rust komen in het groene Hong Kong park. Maar echt genieten kan je op het hoogste punt van Hong Kong, namelijk The Peak. Gelukkig is er een Peak Tram aanwezig, zodat je niet helemaal omhoog hoeft te klimmen.

Dim Sum eten

Als je in het centrum van Hong Kong bent dan is je bezoek niet compleet zonder Dim Sum te eten. Deze echte Japanse specialiteit is zijn gefrituurde of gestoomde hapjes gevuld met groente, garnalen of vlees. Het mooiste van alles is dat je dit vaak voor maximaal €10 p.p kan doen. Wij raden je de volgende Dim Sum restaurants aan

  • DimDimSum: Super handig voor toeristen! Hier kan je namelijk vanaf de kaart zo aanstrepen wat je wilt en het mooie is dat alles in het Engels staat.
  • Restaurant Yum Cha: Super leuk, omdat de Dim Sum hier op leuke manieren zijn versierd
  • Restaurant Lin Heung Lau: Absoluut begrip in Hong Kong! Dit restaurant zit er al tientallen jaren en ze rijden er rond met karretjes waar jij je Dim Sum vanaf kan halen

Temple Street Night Market

Na zonsondergang komt deze markt helemaal tot leven. Dit is dan ook de bekendste markt van Hong Kong en dat heeft vooral te maken dat het ongelofelijk gezellig is, je er heerlijk kan eten en leuke souvenirs kan scoren. De markt is het leukst van 7 t/m 10 uur in de avond en zorg dat je altijd afdingt als je souvenirs koopt!

Klooster van de Tienduizend Boeddha’s

Net buiten het centrum van Hong Kong ligt het  Klooster van de Tienduizend Boeddha’s. Veel toeristen zullen hier ongetwijfeld een bezoek aan willen brengen, maar er moet wel bij gezegd worden dat dit wel even reizen kan zijn. Ook is het vrij lastig om te vinden, omdat er geen bordjes geplaatst zijn. Dit heeft vooral te maken met dat het gebied niet grote hoeveelheden toeristen kan ontvangen.

In 1949 werd gestart met de bouw en acht jaar later waren de gebouwen klaar. Vervolgens kosten het nog eens tien jaar om alle ruim tienduizend boeddha beelden te maken. Inmiddels is alles te bewonderen via een pad word je geleid naar de top van de berg. Op de treden staan ontelbaar veel gouden boeddha beelden waarna je boven op de berg enkele kloosters kan bewonderen. Boven aangekomen zul je direct merken dat er veel meer vrouwelijke boeddha beelden te bewonderen zijn. Deze zijn vaak slanker en en dragen lange jurken. Voor degene welke het willen staan er geen 10.000, maar ruim 12.000 boeddha beelden.

Disneyland Hong Kong

Als je echt een lange tijd in Hong Kong moet doorbrengen dan kan je veel plezier beleven in Disneyland Hong Kong. Het attractiepark is gevestigd op Lantau Island en kan eenvoudig worden bereikt met de metro of de veerboot. De bekendste attracties staan natuurlijk voor je klaar. Het is overigens wel het kleinste Disneypark van de wereld, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Volwassen betalen 70 euro voor een kaartje, kinderen mogen voor een bedrag van 52 euro naar binnen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.