11 tips om te doen in het Deense Jutland

11 tips om te doen in het Deense Jutland
Arno@2 Gezinsvakantie 2 september 2020 Gewijzigd op:

Het grootste deel van Denemarken is het Jutland gebied. Dit is de ideale plek om volop te genieten van een vakantie Denemarken met de meest mooie bezienswaardigheden. Of je nu komt voor de natuur of de leukste attracties in het Deens Jutland kan je het vinden. We hebben dan ook de negen leukste tips om te doen in het Deense Jutland voor jou op een rijtje gezet.

Vakantiehuis Denemarken in Jutland huren.

Wie een vakantiehuis Denemarken zoekt, bijvoorbeeld in Jutland, merkt al snel dat de vakantiehuizen Denemarken groot, vrijstaand en goedkoop zijn. Een vakantiehuis Denemarken huren, is met name een aanrader voor natuurliefhebbers

Meer vakantieaanbod: 

Vakantieparken Denemarken

Fregat Jylland in Ebeltoft

Als je naar Ebeltoft gaat dan mag een bezoek aan het Fregat Jylland niet ontbreken. Het schip is gemaakt in 1860 en deed in 1864 mee aan de Slag van Heligoland. Tegenwoordig is het gigantische schip met maar liefst 5 dekken in zijn geheel een museum. Zo kom je allerlei gerelateerde voorwerpen tegen in het schip en is er voor de kleintjes een leuke schat om te zoeken. Dit gigantische schip is dus zeker een bezoekje waard.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen bij Interhome

Verblijf in 2* in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €51.64
16.png
Bekijken

Legoland ligt ook in Jutland

Misschien wel de populairste bezienswaardigheid van heel Denemarken. Legoland opende in 1949 voor het eerst de deuren van haar fabriek in de Deense stad Billund. In 1957 werd er besloten om een pretpark om de fabriek te bouwen. Dit geweldige park opende toen de deuren in 1968. Sindsdien kan je de leukste attracties in het park bezoeken met natuurlijk al thema Lego. Zowel voor jong als oud is het geweldig om een keer het park in levende lijve gezien te hebben.

legoland in Denemarken

Vikingstad Ribe

Een absolute tips als je in Jutland bent is deze vikingstad! Ribe is de oudste stad van Denemarken en daardoor een echte toeristentrekpleister. Bewonderen de eeuwenoude gebouwen. Of wandel heerlijke door de smalle straatjes met de vrolijke gekleurde gebouwen. Een bezoek aan het stadhuis mag zeker niet ontbreken als je naar de stad gaat. Dit gebouw staat er ongeveer al zo een vijfhonderd jaar. Verder heb je alles in de stad. Leuke souvenir shops, boetiekjes, restaurantjes en barretjes. Je kan je dan ook prima een dag vermaken in Ribe.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen bij Interhome

Givskud Zoo in Givskud

Wil je op safari dan zit je bij Givskud Zoo goed. In dit park in Jutland, rijd je tussen de wilde dieren door. Het leuke aan Givskud Zoo is is dat je van gebied naar gebied rijdt en tussendoor kan uitstappen in de picknickgebieden. Zo kunnen de kleintjes zich vermaken tijdens tussen het rijden door en kan je zelf heerlijk genieten van een picknick. Ook is er in het park een dinosaurus gedeelte dat je kan ontdekken. Al met al ben je wel een paar uurtjes zoek als je op deze spannende safari gaat.

Runenstenen van Jelling

De Runenstenen van Jelling dateren uit de tiende eeuw. De eerste koningen van Denemarken lieten de runenstenen plaatsen. Op deze bijzondere plek zijn niet alleen de runenstenen te bewonderen ook is er een kalkstenen witte kerk alsook twee grafheuvels. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Jelling en natuurlijk ook deze bijzondere stenen bewonderen dan is dit een echte aanrader voor jou.

Blåvand

Blåvand is een populaire badplaats in Jutland, maar is tevens een belangrijk punt geweest tijdens de tweede wereldoorlog. Het maakte namelijk deel uit van een 5.000 km lang verdedigingslijn. Doormiddel van bunkers, kanonnen en mijnen wisten ze deze linie lange tijd te behouden. In dit gebied vind je veel van deze bunkers op het strand. De grootste bunker iets meer landinwaarts was van groot strategisch belang. Hier moest namelijk een kanon komen die ruim 50 km ver kon schieten. Dit om ervoor te zorgen dat schepen niet konden aanleggen op het strand. Gelukkig is de kanon nooit afgekomen om hem te gebruiken.

Tegenwoordig kan je nog steeds de talloze bunker zien liggen. Het ziet er ongelofelijk indrukwekkend uit als je over het strand heenkijkt en geeft een beeld hoe hier ooit moet zijn geweest.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen bij Interhome

Openluchtmuseum van Aarhus

Het openluchtmuseum van Aarhus is een echte aanrader om te doen in Jutland. Vanaf het moment dat je het museum binnenstapt lijkt het net alsof je in een andere wereld staat. Het museum is gewoon een dorpje maar dan een dorp dat terug is gegaan in de tijd. Je kan de gebouwen binnenlopen en een kijkje nemen in de huishoudens en ambachten van vroeger. Wil je een bewoond stadje tegenkomen dan raden we aan om tussen april en oktober te gaan. Dan zijn er namelijk “echte bewoners” te vinden in het dorpje.

Middeleeuwse kasteel Spottrup

Het middeleeuwse kasteel Spottrup is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten van Denemarken. Voordat je naar deze bezienswaardigheid gaat raden we alvast aan om op de website te kijken. Ze zijn namelijk niet het hele jaar open. Maar als ze open zijn kan je veel leuke dingen verwachten. Zo kom je bij een prachtig kasteel aan met echte grachten en ophaalbruggen. Tijdens evenementen vind je er ook allerlei tentoonstellingen en markten. Super leuk dus om je een dagje in de middeleeuwen te wanen.

Lees ook: Leukste dingen om te doen in Kopenhagen

Vikingbegraafplaats Lindholm Høje

De vikingbegraafplaats Lindholm Høje is de plek waar je moet zijn als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van vikings. Niet alleen vind je op deze locatie een vikingbegraafplaats waar 680 vikingen zijn gevonden ook vind je er een museum. Let wel op het museum is niet het hele jaar geopend. In het museum krijg je een goed beeld van de levensstijl van de vikings. Zoals geloof wat ze droegen wie ze aanbeden etc. Erg interessant om te bezoeken dus.

Museum van Skagen voor schilderkunst

Het Museum van Skagen voor schilderkunst is een echte aanrader voor de kunstliefhebbers. De schilders laten mooi het dagelijks leven van de mensen in Skagen zien. Zo zie je veel vissers en vooral veel prachtige schilderijen van de stranden. Wat ook leuk is aan het museum is het feit dat er twee huisjes zijn gebouwd waar je naar binnen kan. Hier kan je zien hoe de schilders leefde die de schilderijen gemaakt hebben. Al met al zeer leuk om een paar uurtjes rond te dolen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen bij Interhome

Djurs Sommerland

Iedereen kent Legoland, maar dat is niet het enigste pretpark in Denemarken. Zo is Djurs Sommerland en is absoluut een top pretpark. Het pretpark is voor jong een oud super leuk om te bezoeken en als je wilt zo je er zelfs je twee dagen kunnen vermaken. Voor de kleinste zijn er leuke attracties zoals de wildwaterbaan, maar ook gigantische speeltuinen met trampolines. Voor de oudere zijn er ongelofelijk veel leuk en toffe achtbanen te vinden. Is het nou te warm voor het attractiepark dan moet je een bezoek brengen aan Vandland. Dit is het waterpark met Natuurlijk gigantisch veel waterglijbanen.

Leuk om te lezen: Leukste attractieparken van Europa

Klik hier om de prijzen van het pretpark te zien.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen bij Interhome

Heb jij nog meer tips om te doen op het Deense Jutland dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!

Reacties zijn gesloten.