12x zien & doen met je stedentrip in Kopenhagen

12x zien & doen met je stedentrip in Kopenhagen
Arno@2 Autovakantie 27 augustus 2019 Gewijzigd op:

Stedentrip Kopenhagen boeken?

Je hebt een stedentrip naar Kopenhagen geboekt en je kan niet wachten tot je er bent. In deze kleurrijke stad in Denemarken kan je verschillende leuke bezienswaardigheden bezoeken. Wij hebben uiteraard de leukste activiteiten voor je verzameld. Je bent zo goed voorbereid als je in Kopenhagen aangekomen bent.

Vakantie in Denemarken en Kopenhagen

Als je een vakantie in Denemarken geboekt hebt en tijd hebt, moet je Kopenhagen bezocht hebben.  Volgens velen is Kopenhagen één van de mooiste en meest aantrekkelijke steden van Europa.

Maak een gratis stadswandeling met een gids

Bij Scandinavië en zeker bij Denemarken, denken we al snel aan een hoog prijskaartje. Toch is niet alles onbetaalbaar tijdens een bezoek aan Kopenhagen. In de zomermaanden kan je met Sandemans bijvoorbeeld een gratis stadswandeling in Kopenhagen maken. Elke dag om 11.00 laat een enthousiaste gids je in drie uur tijd de hoogtepunten van de stad zien. Wil je meedoen aan de stadswandeling? Zorg er dan voor dat je om 11.00 bij de trappen van het stadshuis staat. Hier staan de enthousiaste stadsgidsen je al op te wachten. De stadswandeling wordt gegeven door vrijwilligers en na afloop is het de bedoeling dat je een fooi geeft. Je mag zelf bepalen hoeveel geld je de stadswandeling waard vindt.

Verblijf in 2* in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.05
16.png
Bekijken

Ga gratis naar musea in Kopenhagen

In Kopenhagen vinden ze het belangrijk dat de bevolking op de hoogte is van cultuur etc. Dit is de reden dat alle musea in de stad gratis zijn. Doordat er geen hoog prijskaartje aanhangt is het zeker leuk om een museum te bezoeken. Natuurlijk ben je beperkt in je tijd en daarom moet je keuzes gaan maken. Wij raden de volgende drie musea aan als

  • Nationaal Museum: Vooral de collectie uit de Romeinse tijd is een aanrader.
  • Statens Museum for Kunst: Meer dan 9000 van nationale als internationale kunstenaars. Deel van de collectie komt van het Deense koningshuis.
  • Ny Carlsberg Glypotek: Opgericht er vernoemd naar de bierbrouwer Carl Jacobsen. Hier kan je verschillende beeldhouwwerken en schilderkunsten bewonderen.

Wil je de stad Kopenhagen ontdekken? Huur een fiets!

Als we denken aan een fietsland, dan denken we aan Nederland. Toch is Nederland niet het land met de meeste fietsen. Dit is Denemarken! De inwoners van Kopenhagen stappen massaal op hun fiets om van A naar B te komen. De stad is dan ook uitstekend geschikt om op de fiets te ontdekken. Er zijn fietspaden en overal vindt je een fietsenrek. Als toerist weet je natuurlijk niet goed de weg in Kopenhagen. Gelukkig kan je een fiets huren met GPS systeem. Je weet zo overal de weg in de stad. Wil je er zeker van zijn dat je een fiets met GPS tot je beschikking hebt? Dan kan je hem vooraf boeken via een verhuursite.

Proef de lokale specialiteit Smorrebrod

Uiteraard kan je Kopenhagen niet bezocht hebben zonder een hapje Smorrebrood geproefd te hebben. Dit is de specialiteit van de stad. Letterlijk vertaald zou het brood met boter zijn, maar dit klopt niet helemaal. Het brood heeft meestal wel beleg, maar voor het grootste deel zit er boter op. In Kopenhagen kom je verschillende stalletjes en restaurants tegen waar je Smorrebrood kan kopen. Er zijn ook varianten belegd met vlees of vis als variatie.

Benieuwd naar smorrebrod Kopenhagen dan raden wij één van de onderstaande eetgelegenheden aan:

  • Foodhallen Torvehallerne
  • Aamann’s Deli
  • Restaurant Kronborg
  • Restaurant Selma
  • Aamanns Etablissement

Bezoek het Koninklijk Paleis Amalienborg

Het Koninklijkhuis is in Denemarken net zo belangrijk als in Nederland. Een bezoek aan Kopenhagen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Bij Amalienborg kan je de wisseling van de wacht zien of eventuele royals spotten. De Deense prins staat erom bekend dat hij regelmatig door het publiek heen een uitstapje maakt.

Bezoek de Kleine Zeemeermin

Officieel staat deze bezienswaardigheid bekend als de meest teleurstellende bezienswaardigheid van Europa. Toch is je bezoek aan Kopenhagen niet compleet zonder een foto met de Kleine Zeemeermin. Het gebeurt overigens regelmatig dat de Kleine Zeemeermin wordt lastig gevallen. Ze wordt bijvoorbeeld aangekleed door inwoners van Kopenhagen. Het beeld is hierdoor in de afgelopen jaren al regelmatig gerepareerd. Het blijft namelijk één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kopenhagen.

Bezoek de leukste haven van Denemarken: Nyhaven

Nyhaven is het beeld dat de meeste toeristen van Kopenhagen hebben. Een oude haven met prachtige gekleurde huisjes eromheen. Vandaag de dag is de wijk een belangrijke trekpleister voor toeristen. Vroeger was dit wel anders en kwamen hier vooral criminelen om een deal te sluiten. Gelukkig kan je er nu een prachtige wandeling doorheen maken en verse vis eten. Schrijver Christian Andersen woonde ook in Nyhaven. Hij heeft zowel in nummer 18, 20 en 67 gewoond en hier een flink aantal sprookjes geschreven. Het oudste pand in Nyhaven is nummer 9 en is meer dan 300 jaar oud. Het is ook mogelijk om in Nyhaven een rondvaarttocht te boeken door Kopenhagen. Je ziet zo de stad vanaf het water.

Bezoek het van de oudste pretpark van Europa: Bakken

Pretpark Bakken is één van de oudste pretparken ter wereld. Het pretpark werd geopend in de 16e Eeuw. Bakken ligt officieel 10 minuten van Kopenhagen, maar kan prima bezocht worden vanuit de stad. Toegang tot het pretpark is gratis. Je betaald namelijk per attractie. Je kan zo zelf kijken welke attracties je de moeite waard vindt om voor te betalen. Het is eventueel ook mogelijk om een rittenkaart te kopen. Met een rittenkaart kan je meerdere attracties bezoeken.

Bezoek bierbrouwerij Carlsberg

Ben je wel dol op een biertje van Carlsberg? Dit bier wordt gebrouwen in het centrum van Kopenhagen. In het centrum van de stad vindt je het Carlsberg museum waar je alles over de geschiedenis van het biertje leert. Tijdens de rondleiding zie je uiteraard ook hoe de bier gemaakt wordt. Een extra bonus is dat de rondleiding uiteraard wordt afgesloten met een bierproeverij. Bezoek je het museum met de kinderen? Dan is hier ook aan gedacht. Speciaal voor de kinderen is er namelijk limonade

Let wel op dat op dit moment verbouwen aanwezig zijn en ze gesloten zijn. Natuurlijk kan je wel gebruik maken van de Brandstore om je bier in te kopen.

Winkelen in Støget

De langste autovrije straat van Europa vindt je in Kopenhagen dit is namelijk Støget. Als je lekker wilt shoppen dan zit je hier helemaal goed. Je vindt hier de bekende winkels zoals H&M, maar je vindt er ook de hele dure merken. Zo kan je jezelf vergapen bij de ruit van Luis Vuitton en Chanel. Liefhebbers van Lego moeten zeker weten eens naar Støget gaan. Je vindt hier een gigantische winkel met LEGO. Dit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Denemarken.

Bezoek pretpark Tivoli

Tivoli is net als Bakken een oud pretpark en komt uit 1843. Toch staat het pretpark bij veel toeristen hoog op de to-do lijst. Het pretpark is overigens niet het hele jaar door geopend. Het park is geopend van begin april tot eind september. Vooral in de avond is het een aanrader om het park te bezoeken. Het park is verlicht met duizenden lampjes en schijnt er magisch uit te zien. Rond Halloween en Kerst zijn er overigens speciale openingsdagen voor het pretpark. Check dus even van te voren de website of je tijdens je verblijf naar Tivoli kan.

Lees hier alles wat je moet weten over TIvoli

Bezoek Christiania

In 1970 besloot een groep hippies een deel van Kopenhagen te bezetten. Ze besloten een onafhankelijke stad op te richten als een sociaal experiment. Een vrijstad waar je vrij softdrugs in de winkel kan kopen en je geen vergunning nodig hebt om een horeca tent te openen. Het is een unieke ervaring om door deze bezette vrijstad rond te lopen. Eén keer maand valt de politie hier binnen om o.a. de softdrugs tenten weg te halen. De volgende middag zijn deze tenten meestal weer geopend. Tegenwoordig mogen er te bescherming van Christiania geen foto’s meer in de wijk gemaakt worden. Toch is het een unieke ervaring om door deze hippiewijk te wandelen.

Reacties zijn gesloten.