12x de leukste attractieparken van Europa

12x de leukste attractieparken van Europa
Arno@2 Dagje uit 24 augustus 2019 Gewijzigd op:

De leukste manier om er met het gezin een dagje op uit te gaan is door een attractiepark te bezoeken. In Europa zijn verschillende leuke attractieparken waar je uit kan kiezen. Je kan dus zelfs op vakantie een bezoek brengen aan een attractiepark. Wij hebben de 12 leukste attractieparken van Europa op een rijtje gezet. Een aantal parken zijn zelfs de moeite waard om een reis naartoe te maken. Of om gewoon te combineren als je er toevallig al op vakantie bent! We benoemen hier de attractieparken buiten Nederland dus de Efteling is helaas niet meegenomen in onze top lijst!

Disneyland Parijs in Frankrijk

Uiteraard mag Disneyland Parijs niet ontbreken in ons lijstje. Het is één van de best bezochte pretparken van Europa. In dit pretpark op vijf uur rijden van Nederland betreed je de magische wereld van Disney. Je komt hier alle bekende Disneyfiguren live tegen. Zo kan je een meet & great doen met Mickey Mouse of de hand schudden van Donald Duck. Mocht je hier iets te oud voor zijn, dan kan je kiezen uit tientallen attracties waarbij de beleving centraal staat. Tegenwoordig bestaat Disneyland Parijs uit twee pretparken. Tegenover het originele park ligt het tweede park Walt Disney Studios. Disneyland ligt overigens een half uur rijden van Parijs vandaan. Het is mogelijk om een weekend Parijs met een bezoek aan Disneyland Parijs te combineren. Het is in ieder geval zeker dat je ooit een keer naar Disneyland Parijs geweest moet zijn. Vooral als je een fan bent van pretparken!

Lees hier ook onze blogpost over de kosten in van Disneyland Parijs

Toegangsprijs: €87 voor volwassenen & €80 voor kinderen

Verblijf in 3* Hotel in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €54.00
1.png
Bekijken

Europapark in Duitsland

Europapark trekt na Disneyland Parijs de meeste bezoekers. Dit sprookjespark ligt midden in het Zwarte Woud. Net als Disneyland hebben ze themagebieden. Alleen dit keer zijn de themagebieden een aantal landen uit Europa. Je komt er o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en IJsland tegen. Bij een bezoek aan Europapark maak je eigenlijk een reis langs deze landen. Verspreid over de themagebieden vindt je ruim 100 attracties en 10 enge achtbanen om uit te kiezen. Europapark is zowel leuk voor de jonge kinderen als senioren. Het land is vergelijkbaar met Disneyland alleen met een compleet ander thema. Vanwege de enorme omvang van het park is het slim om er een paar dagen voor uit te trekken. Europapark ligt overigens vlakbij de grens van Zwitserland en Frankrijk. Je kan een bezoek aan het park eventueel combineren met een vakantie in de regio.

Toegangsprijs: €52 voor volwassenen & €44,50 voor kinderen

Bobbejaanland in België

Je hoeft echt niet 6 uur te rijden om naar een leuk pretpark buiten Nederland te gaan. Bij onze zuiderburen vindt je namelijk Bobbejaanland. Dit is een pretpark in de Belgische plaats Lichtaart. Het pretpark opende z’n deuren in 1961 en is één van de populairste pretparken in België. Een overnachting is niet perse nodig. Je kan ook vanuit Nederland prima een dagje naar Bobbejaanland rijden. Er zijn attracties voor de allerkleinste en attracties voor jongeren en volwassenen. Het is echt een gezinspretpark. Regelmatig worden er nog nieuwe attracties bijgebouwd en zo blijft Bobbejaanland doorgroeien.

Toegangsprijs: €38,50 voor volwassenen & €33,50 voor kinderen

Phantasialand, Duitsland

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Nederland vindt je het Duitse pretpark Phantasialand. Het is één van de snelst groeiende pretparken van Duitsland. Bijna elk jaar openen ze weer nieuw centraal en er zijn prachtige themagebieden die er tot je verbeelding spreken. Het is één van de weinige pretparken die zich echt constant weet te vernieuwen. Helaas zie je dit wel terug in de vrij hoge entreeprijs voor het park. Maar met het aanbod aan attracties is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan te brengen. Vanwege de groei van het park komt er een moment dat je twee dagen bezig bent om alles te zien. Met jonge kinderen kan het slim zijn om er een overnachting bij te nemen en het rustig aan te doen. Phantasialand heeft regelmatig een actie waarbij je een keer gratis terug mag komen. Dit kaartje mag je de volgende dag zelfs al inleveren.

Toegangsprijs: €51,50 voor volwassenen & €41,50 voor kinderen

Harry Potter Studio Tour, Verenigd Koninkrijk

Officieel is de Harry Potter studiotour geen pretpark. Maar je stapt wel in een magische en vooral betoverende wereld. In Leavesden Studios hebben ze een aantal originele sets uit de beroemde filmreeks ter beschikking gesteld. Je kan bijvoorbeeld wandelen over de Wegisweg of een kaartje kopen voor de Zweinstein Express. Vooral de set van de Grote Zaal in Zweinstein is adembenemend mooi om in het echt te zien. De complete tour duurt 3 uur en na afloop kan je een aantal unieke merchandise shoppen. Een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour kan je combineren met een bezoek aan Londen. De Studio Tour ligt iets buiten de stad. Als je een ticket naar de Studio Tour aanschaft, dan is dit inclusief vervoer. Je wordt met een speciale bus in het centrum van London opgehaald die je naar de studio’s brengt. Hier kan de magie straks echt gaan beginnen! Uiteraard brengt de bus je na afloop weer netjes terug.

Toegangsprijs: €50 voor volwassenen & €41 voor kinderen

Legoland in Denemarken

Misschien wel het bekendste pretpark in Denemarken is Legoland. Het pretpark ligt in Billund en trekt wereldwijd miljoenen bezoekers. Uiteraard staat het pretpark volledig in het teken van lego. Het park is vijftien voetbalvelden groot en vrijwel alles is gemaakt van lego. Zelfs de attracties zijn gebouwd met lego. Dit maakt het park uniek in z’n soort. Het is al jaren een klassieker om te bezoeken. Ben je fan van LEGO of zijn je kinderen fan van de bouwstenen? Dan zou je zeker een bezoek aan dit pretpark moeten brengen. We weten zeker dat je hier een geweldige tijd gaat beleven.

Toegangsprijs: €52 voor volwassenen & €52 voor kinderen

Alton Towes in het Verenigd Koninkrijk

Alton Towers is officieel qua oppervlakte het grootste pretpark van Europa. Het park is namelijk 202 hectare groot en ligt in het Engelse Staffordshire. In het park zijn 11 themagebieden gebouwd met verschillende attracties. Ondanks de gigantische afmetingen van het park zijn er slechts 40 attracties te vinden. Er zijn attracties voor waaghalzen, maar ook attracties voor het complete gezin. Ben je van plan om dit pretpark te bezoeken? Het dichtstbijzijnde vliegveld is Birmingham. Dit ligt op één uur rijden van het pretpark.

Toegangsprijs: €63 voor volwassenen & €52 voor kinderen

Gardaland in Italië

Het bekendste pretpark van Italië is Gardaland. Dit pretpark ligt zoals de naam het al zegt aan het Gardameer. Elk jaar brengen er toeristen die verblijven aan het Gardameer een bezoek aan Gardaland. Dit pretpark is echt ingericht op gezinnen met attracties voor jong en oud. Sinds 2006 heeft het pretpark ook een theater. Dit theater wordt gebruikt voor Broadway muscials. Voor een bezoek aan de musical mogen de Italianen dus naar Gardaland. In het pretpark zijn in totaal vijftig verschillende attracties te vinden. Ben je van plan om alleen voor Gardaland naar Italië af te reizen? Dan kan je tegenwoordig in het hotel van het pretpark verblijven.

Toegangsprijs: €39 voor volwassenen & €39 voor kinderen

PortAventura in Spanje

PortAventure werd in 1995 geopend door Universal Studios als pretpark in Spanje. Het pretpark werd gebouwd nabij de populaire badplaats Salou en zou vooral veel jongeren moeten trekken. Uiteraard heeft het pretpark meerdere waterattracties voor wat extra verkoeling. Het pretpark zelf heeft in totaal zes themagebieden. Elk gebied heeft z’n eigen flora, waardoor elk gebied er echt anders uitziet. De thema’s waar je uit kan kiezen zijn: Polynesië, Mexico, Sesamstraat, Far West, China en Mediterrane. Het pretpark is later ook nog uitgebreid met een waterpark. In 2013 werd het waterpark uitgebreid met de hoogste glijbaan ter wereld. Dit is absoluut een glijbaan voor de durfal.

Toegangsprijs: €55 voor volwassenen & €48 voor kinderen

Moviepark Germany

Niet ver over de Nederlandse grens heen ligt Moviepark Germany. Dit is een pretpark van Warner Bros. Uiteraard hebben de attracties allemaal een filmthema. Dit maakt sommige attracties een feest van herkenning. Maak bijvoorbeeld een ritje in de Star Trek achtbaan. Of bezoek het Spongebob park. Ben je dol griezelen? Dan is het een leuke tip om in de maand oktober naar Moviepark Germany te gaan. Het pretpark wordt uitgebreid met spannende spookhuizen waar je doorheen moet wandelen. De monsters rennen hier letterlijk naar je toe terwijl je door een doolhof probeert te lopen. De kans dat de adrenaline stijgt is groot. De rest van het jaar is Moviepark Germany een gezellig pretpark voor het complete gezin.

Toegangsprijs: €45 voor volwassenen & €35 voor kinderen

Le Puy du Fou in Frankrijk

Een pretpark die bij de meeste toeristen eigenlijk nog onbekend is Le Puy du Fou. Bij de Fransen is het al jaren een bekend attractiepark. Het park ligt op een uur rijden van Nantes. Je gaat hierbij terug in de Middeleeuwen. Het park draait voornamelijk om shows. Het begon ooit met een show die in 1978 werd opgevoerd in de ruïnes van een oud kasteel. Later werd er een Middeleeuws dorp omheen gebouwd en verschillende attracties in het teken van de Middeleeuwen. De meeste bezoekers vinden het pretpark echt de moeite waard en wie weet krijgt het over een paar jaar wat meer bekendheid buiten Frankrijk.

Toegangsprijs: €36 voor volwassenen & €26 voor kinderen

Parc Asterix in Frankrijk

Als je weleens met de auto naar Disneyland gereden bent kom je al snel de borden Parc Asterix tegen. De meeste toeristen rijden door naar Disneyland Parijs. Maar Parc Asterix is zeker weten ook de moeite waard. Je kan dit natuurlijk combineren met een bezoek aan Disneyland. Dit park staat volledig in het teken van Asterix en Obelix. De attracties en de uitwerking van het thema is zeker weten een bezoek waard.

Toegangsprijs: €51 voor volwassenen & €43 voor kinderen

Reacties zijn gesloten.