Rondreis Rajasthan: De mooiste plekken en steden

Rondreis Rajasthan: De mooiste plekken en steden
Arno@2 Culturele vakantie 6 december 2020 Gewijzigd op:

Rajasthan is de populairste regio van India en daarom kan je hier een route vinden door Rajasthan met de mooiste plekken en steden. We nemen je mee langs al het moois wat deze streek aan cultuur en natuur heeft te bieden. Het land geeft een enorm contrast met onze levensstijl en is eigenlijk wel een beetje een cultuurschok. Maar met zoveel prachtige pareltjes is het absoluut één van de meeste bijzondere plekken ter wereld en absoluut een rondreis waard. Kortom laten we kijken naar de mooiste plekken van Rajasthan

Route Rajasthan

Eerder schreven we ook al over de basis rondreis in noorden van India. Hier kan je meer lezen over de gouden driehoek rondreis van India.

Delhi

Delhi is de hoofdstad van Indian en staat ook wel bekend onder de naam New Delhi. Eigenlijk is dit een deel van de stad, want het andere deel is inderdaad Old Delhi.

De belangrijkste gebeurtenissen van New Delphi is de onafhankelijkheid van het Britste rijk. Sindsdien is de stad onderdeel van India, maar dit betekend niet dat deze geschiedenis is uitgewist. Zo is bijvoorbeeld de 42 meter hoge India Gate een prachtig bouwwerk uit deze tijd. Waarschijnlijk Doet de Arc de Triomphe uit Parijs je direct hieraan denken.

In Old Delphi moet je absoluut een bezoek brengen aan het rode fort. Het gigantische bouwwerk is letterlijk rood van kleur, maar niet uniek in India. Je vindt namelijk door heel India verschillende forten die rood van kleur zijn. Een andere mooie bezienswaardigheid is Qtub Minar. Het is het bekendste bouwwerk uit de Islamitische architectuur in Delhi en 72 meter hoog.

Verblijf in in
10 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €841.00
17.png
Bekijken

Agra

Natuurlijk komen hier de meeste toeristen vanwege de belangrijkste bezienswaardigheid van India. Hier vind je namelijk de Taj Mahal en denk je aan een paleis dan past deze absoluut in het plaatje. Het is een paleis dat je waarschijnlijk doet denken aan de Disneyfilm Aladin door de prachtige druppelvormige koepels.

Bijzonder aan het bouwwerk is dat de keizer het ooit liet bouwen uit liefde voor zijn favorieten vrouw. Iets minder romantisch wordt het als je bedenkt dat hij er 340 had…. Dit is dan ook de laatste plek waar zij verbleef voor ze stierf en nu dus één van de mooiste plekken van Rajasthan en eigenlijk wel van de wereld.

Heb je nog wat tijd over en wil je echt één van de mooiste rode forten willen bezoeken dan moet je hier zijn. In Agra staat namelijk een fort wat ontzettend goed bewaar is gebleven. Het verhaal door de eindeloze gangen neemt je mee terug in de geschiedenis en verteld je een schitterend verhaal.

Jaipur

Jaipur staat bekend als de roze stad van India, maar is ook de hoofdstad van de regio en behoort ook tot de mooiste plekken van Rajasthan. De stad werd in 1876 helemaal rozen geschild om de prins van Wales een warm welkom te eten. Er werd trouwens voor roze gekozen, omdat dit de kleur van gastvrijheid is.

De oude binnenstad is mooi om doorheen te lopen en vooral de verschillende bazaars zijn erg indrukwekkend. Echt even anders als de kleden en andere producten is de bloemenmarkt. Hier vind je bijvoorbeeld schitterend offerkransen die ze in tempels leggen.

Middenin de binnenstad vind je ook Hawal Mahal. Dit is een paleis dat bestaat uit vijf verdiepingen en meer dan 950 ramen! Absoluut indrukwekkend om te zien. De gevel is overigens ook het enige mooie aan het paleis, want het werd vooral gebouwd om alle haremvrouwen van de keizer te laten genieten van de jaarlijks parade zonder dat zij gezien konden worden.

Net buiten de stad vind je nog een prachtige bezienswaardigheid om te bezoeken. Vanaf het Amber fort heb je een schitterend uitzicht over de omgeving, maar ook binnen is het echt prachtig. Zeker het koninklijk paleis met de gele en roze zandstenen is een plaatje om te zien.

Nationaal park Ranthambore

Op 130km van Jaipur vind je het nationaal park Ranthambore. Ooit was dit één van de populairste jachtgebeiden van het gebied Rajasthan, maar nu dus een nationaal park. Dit heeft vooral te maken met de vele wilde dieren die hier nog steeds te vinden zijn. Zo leeft de tijger hier nog steeds in het wild. Maar ook schitterende luipaarden en hyena’s zijn hier te vinden.

De meeste toeristen komen hier om de tijgers in het wild te zien en je kan dan ook een rondrit maken over het Nationaal park waar ze je alles uitleggen over de tijger en hoe ze hier leven.

Udaipur

Udaipur is een unieke stad in een groene omgeving met verschillende meren om de stad heen. De stad staat dan ook bekend als het Venetië van India en veel koppels in India kiezen deze stad dan ook uit om te trouwen. Als je een meer moet kiezen om over heen te varen dan moet je absoluut voor het meer Pichola kiezen. Dit zoetwatermeer is in 1362 aangelegd en waar verschillende paleizen aan liggen. Je kan zo vanuit je boot een paleis bezoeken.

Wil je één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bezoeken dan moet je voor City Palace kiezen. Dit eeuwenoude paleis of eigenlijk complex dat bestaat uit meerdere paleizen ligt dan ook aan het Pichola meer. Over de bouw van het complex is meer dan 400 jaar gedaan en je kan dan ook uren rondlopen in het complex. Er is onder meer een museaum in te vinden waar je prachtige objecten uit de oude tijd kan vinden.

Jodhpur

Jodhpur is één van de meeste fotogenieke steden van Indie. Door de vele blauwgeschilderde huisjes staat de stad ook wel bekend als de ‘Blue City’. Maar wij vinden het vooral een mooie stad door de prachtige omgeving. De gekleurde huizen kleuren schitterend het landschap. Het verhaal gaat dat de blauwe huizen de muggen verjaarde, maar er zijn ook andere verhalen waarom de huizen blauw zijn.

Maar waarschijnlijk kom je hier vooral voor Mehrangarh Fort. Dit fort steekt ver boven de stad uit en is in 1460 gebouwd. De muren van het fort zijn met een indrukwekkende 36 meter hoogte en 21 meter breed imposant. Vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht. Maar ook binnen de muren is er genoeg te bewonderen zoals de verschillende paleizen, tempels en tuinen.

De laatste bezienswaardigheid die je hier niet mag overslaan is het Umaid Bhawan Palace. Dit is één van s’werelds grootste paleizen en vanaf het fort heb je hier dan ook een prachtig uitzicht op. Het gehele paleis is opgebouwd uit zandsteen en werd deels gebruikt door de koninklijke familie, maar ook gewoon als hotel. Vergis je niet, want je betaald voor een overnachting makkelijk €500 per nacht, maar dan slaap je wel op een indrukwekkend locatie!

Jaisalmer

Jaisalmer staat bekend als de woestijnstad en behoort absoluut tot de mooiste plekken van Rajasthan. De goudgele stad bestaat uit zandsteengebouwen en wordt vooral omgeven door zandduinen. Een bezoek aan de stad kan dan ook niet los worden gezien van de prachtige woestijn.

De stad staat dan ook bekend als ‘Golden City’ en dat heeft natuurlijk met de geelgoude kleur van de stad te maken. Het populairste deel is het Fort van de stad. Eigenlijk is het een kleine woonwijk, want binnen de muren van de stad leven meer dan 3000 mensen. In vergelijking met de stad buiten de muren, is het huur echt minder rijk. Ondanks het stikt van de souvenierswinkels zijn de omstandigheden hier minder goed dan buiten de muren. Toch is het absoluut een bezoek waard, omdat hier gewoonweg de historie te vinden is.

De stad ligt in de Tharwoestijn wat betekend dat je absoluut een tocht moet maken door de bijzonder omgeving. Je kan ervoor kiezen om een korte kameeltocht te maken, maar de tweedaagse tocht is een echte tip. Je overnacht dan namelijk in de woestijn onder de prachtige sterrenhemmel.

Bikaner

Tussen Jaisalmer en Mandawa maken we een tussenstop bij Bikaner. Het is in vergelijking met veel andere steden vrij onbekend, maar volledig onterecht. Het is een echte handelsstad wat betekend dat de stad zich vooral door handel heeft weten te ontwikkelen. Toeristen komen hier wel, maar niet zoveel als veel andere steden. Grote voordeel is dat je nog met het authentieke India te maken krijgt.

Het oude centrum is dan ook de beste plek om de stad te leren kennen. Ooit stond hier een km langere muur omheen, maar daar staat nog maar een deel van overeind. Hier vind je wel veel winkels en kraampjes waar veel locals komen.

Een opvallende bezienswaardigheid is toch wel de rattentempel! Ja het is echt wat de naam doet vermoeden. Er leven hier 25.000 ratten, maar weest gerust dit ligt wel op 20km van de stad dus je moet er wel echt voor kiezen om het te bezoeken.

Mandawa

De laatste tussenstop voordat we weer terugkeren naar Delhi is Mandawa. De is een relatief klein stadje, maar wel leuk om te stoppen. De stad werd ooit bewoond door rijke koopmansfamilies die hier prachtig havelis lieten bouwen. Havelis zijn in India ook wel prachtig versierde herenhuizen welke vandaag de dag de belangrijkste trekpleister van de stad zijn.

Helaas zijn de kooplieden uit de stad getrokken, maar door de prachtige huizen is het nog steeds een leuke stad om te bezoeken.

Heb jij nog tips voor mooie plekken in Rajasthan laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Reacties zijn gesloten.