Rondreis India? De Gouden driehoek!

Rondreis India? De Gouden driehoek!
Arno@2 Bucketlist 2 september 2019 Gewijzigd op:

Rondreis India?

Wie overweegt een rondreis India 2024 te boeken, doet er verstandig aan om zich goed te oriënteren op het aanbod rondreizen India, de mogelijkheden een groepsrondreis India te boeken en  uit te zoeken wat je allemaal in dit unieke land in Azië wilt zien en beleven. De Gouden Driehoek kan daarbij een goed uitgangspunt zijn voor jouw ideale rondreis India 2024.

Boek een minimaal een 15 of 22 daagse groepsrondreis India. Alleen dan kan je genoeg tijd vrij maken om de meest bijzonder hoogtepunten te zien. Bij een spirituele groepsreis India-Nepal, kan je zelfs een reis van 30 dagen boeken.

Wat is de Gouden Driehoek?

De gouden driehoek of ook wel “Golden Triangle” is de bekendste reisroute van India. Zeker voor reizigers welke India voor het eerst gaan bezoek is dit de ideale reisroute! Je reist van New Delhi naar Jaipur om je reis te vervolgen naar Agra. Je reis sluit je vervolgens weer af in de hoofdstad, New Delhi. Voor velen is het de ideale route geweest voor een 15 of 22 daagse rondreis India. Ook vervoer per trein voor een groot gedeelte mogelijk is en je vanuit de trein veel kunt zien en beleven.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Sawadee

Beste manier om de Gouden driehoek te reizen

Wie denkt dat je de gouden driekoek binnen enkele dagen heeft afgelegd heeft het mis! India is groot en als je de auto zou nemen dan zou je ruim 12 uur moeten rijden om het rondje te maken. Wij raden je al eerste af om zelf met de auto te rijden in India. Veel wegen zijn slecht, het kan soms ongelofelijk druk zijn en zij kennen geen regelgeving zoals wij die kennen. Veel beter is georganiseerde reis te boeken of een reis met privé chauffeur. Deze laatste is iets duurder, maar dan heb je wel de nodige vrijheid. Maar de echt reisliefhebbers kiezen voor de trein! Vrijwel de hele reisroute kan je per trein afleggen en kost je slechts enkele euro’s! Deze laatste is voor de echte cultuurmensen een must.

sawadee verre reizen banner
Verblijf in in
10 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €841.00
17.png
Bekijken

Gouden driehoek reisroute India: Stap voor stap uitgelegd

Als eerst moet je naar India reizen en de kans is groot dan je dan vliegt van de hoofdstad New Delhi. Na een lange reis van 8 uur kom je eindelijk aan in de hoofdstad van India. Het begin van jouw rondreis India.

Het startpunt van je reisroute, Delhi

Direct zal je de ongelofelijk chaos opmerken, maar kijk hier alsjeblieft doorheen! Delhi heeft namelijk ongelofelijk veel moois te bieden zoals veel religieuze gebouwen, maar ook de invloeden welke het Britse rijk hier heeft gehad. Hieronder de bezienswaardigheden welke je absoluut mag missen

 • Jama Mashid: Grootste Moskee van India
 • Rode Fort: Bijna 200 jaar het hoofdkwartier van het Mogol rijk. Opgebouwd uit rood zandsteen waardoor het een indrukwekkend aanzien heeft.
 • Qutab Minar: Hoogste toren van India werd gebouwd in de 12e eeuw na de overwinning op de Hindoes
 • Humayun’s tomb: De laatste rustplaats van de Mogol koning Humayun
 • Akshardham tempelcomplex
 • Qutab Minar in Delhi
  Humayun’s tomb in Delhi

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Djoser

New Dehli - India - stad

De roze stad, Jaipur

Onze volgende bestemming  van onze rondreis India is Jaipur. Met de trein een reis van 4:30 uur en zal je slechts enkele euro’s kosten. Je zal direct merken dat Jaipur een stuk kleiner en minder chaotisch is dan Delhi. De stad staat bekend als de roze stad en dat heeft weer te maken met de vele rozekleurige gebouwen. De stad zal direct indruk op je maken, maar ook de bezienswaardigheden zijn hier werkelijk prachtig:

 • Hawa Mahal: Paleis van de Winden genoemd.
 • Jaigarh Fort: Hiervoor moet je wel een stukje reizen, maar dan heb je wel een prachtig uitzicht op Jaipur. Hier vind je ook het grootste kanon op wielen ter wereld.
 • Jantar Mantar: Grootste astronomische observatorium ter wereld
 • Fort Ajmer: Diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer
 • Jal Mahal: Net buiten de stad ligt middenin het Man Sagar-meer dit prachtige 18e eeuws paleis.
 • Hawa Mahal
 • Jantar Mantar

Windpaleis - Jaipur - India

De stad van Taj Mahal, Agra

De stad Agra wordt in één adem genoemd met de wereld bekende Taj Mahal. Als je een rondreis India maakt, moet je de Taj Mahal gezien hebben. Denk je aan een paleis dan staat deze bij iedereen in zijn geheugen. Het verhaal over Taj Mahal is helemaal mooi als je weet dat het is gebouwd uit de liefde voor zijn (Mogolkeizer Shahjahan) geliefde. Dit zal de laatste rustplaats zijn vrouw en hemzelf. Indrukwekkend op foto’s, maar wanneer je het betreed val je stil en raak je betoverd hoe ongelofelijk mooi het is. Volgens vele is er geen magischere plek als de Taj Mahal

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Djoser

Gelukkig heeft Agra naast de Taj Mahal nog een aantal ander bezienswaardigheden. Zo mag het Rode Fort zeker niet op je verlanglijstje ontbreken. De eindeloze gangen en verblijven nemen je mee terug de tijd in en leer je alles over de geschiedenis. Aan de andere kant van de Yamuna rivier ligt de Tome van Itimad-Ud-Daulah. Veel minder toeristisch als de Taj Mahal, maar wist je dit de plek is die ter inspiratie diende voor de grootste trekpleister van Agra?

Taj Mahal - Agra - India

Reisroute per trein afleggen? Hier moet je op letten

Het klink ongelofelijk spannend om de route per trein af te leggen, maar veel backpackers doen niet anders. Wel is het handig om van te voren een aantal dingen te weten. Hieronder kort een paar belangrijke tips als je overweegt om met de trein te reizen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Djoser

Verschillende trein klassen

Wanneer je gaat reizen met de trein heb je de keuze uit 8 verschillende klassen. En deze zijn weer in 3 categorieën te verdelen:

 • Air-conditioned class (AC1, AC2, AC3): Dit is de best en meest comfortabele manier van reizen. Een stukje duurder, maar dan heb je wel comfort en wat meer luxe! Vooral de airco is erg fijn. Bij de AC1 heb je een eigen privé slaaphut. Bij de andere twee klassen heb je een op slaaphut en is het enigste verschil hoeveel slaapplekken er bij elkaar zitten. Bij AC2 zijn dit twee boven elkaar en bij AC3 zijn dit er drie.
 • Sleeper Class: Hier reizen veel locals als zij lange afstanden moet reizen. Hier heb je ook op slaaphutten, maar geen airco. Ook worden hier meer kaartjes verkocht als slaapplekken dus het kan voorkomen dat er allemaal mensen op je bed zitten.
 • 2nd Class seat: Niet aan te raden voor deze reis! Je moet namelijk vele uren in de trein zitten en hier is het overvol en de bankjes zijn niet bepaald comfortabel. Sla deze dus liever over!
djoser rondreizen banner

Reserveer treintickets

Bespaar je een hoop hectiek en gezeur door van te voren al je treintickets te boeken. Wij raden je aan om dit te doen via de website ClearTrip! Vaak kan je al treintickets 120 dagen van te voren boeken, waardoor je zeker weet dat je een mooie plek hebt.

trein door Sri Lanka

Neem je eigen eten/drink & toiletspullen mee

India staat niet bekend om haar hygiëne en dat is ook te merken als je per trein reist. Veel coupés beschikken niet over een heel schoon toilet waardoor het verstandig is om je eigen toiletpapier en handgel mee te nemen. Ook is het eten wat ze aanbieden niet van heel hoge kwaliteit (vaak ook veel te pittig voor ons). Neem dus je eigen eten mee als je de trein instapt.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Sawadee

Andere reissuggesties?

Een rondreis India is fantastisch. De spirituele reiziger komt misschien nog beter aan de trekken in  het spirituele land Thailand.

Niet alleen de vele tempels en monniken maken Thailand bijzonder, ook de geschiedenis, natuur, cultuur en talloze bezienswaardigheden maken Thailand uniek. Vind hier informatie over een rondreis Thailand.

 

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle rondreizen in India bij Djoser

Reacties zijn gesloten.