10x de mooiste kastelen van Duitsland

10x de mooiste kastelen van Duitsland
Arno@2 Culturele vakantie 12 november 2019 Gewijzigd op:

De mooiste kastelen van Duitsland.

Duitsland is het land van de kastelen. Het land is bezaaid met vele prachtige kasten in allerlei vormen en maten, je vind hier enkele van ‘s wereld meest spectaculaire kastelen. Van middeleeuwse forten tot romantische paleizen. Je vind ze verspreid over het hele land en sommige zijn nog steeds eigendom van de oorspronkelijke families. Veel van deze kastelen bevinden zich op heuvel en zelfs op klifranden met een geweldig uitzicht over de omgeving. 

Vakantie Duitsland en kastelen bezoeken

Heb je een vakantie Duitsland geboekt en wil je tijdens die vakantie kastelen bezoeken? Wij hebben de mooiste kastelen van Duitsland voor je op een rij gezet. Daarnaast kan je bij ons een mooi vakantiehuis Duitsland huren. Ook een vakantiehuis Duitsland met sauna.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Duitsland

Neuschwanstein kasteel

Op nummer is staat natuurlijk het Neuschwanstein kasteel bezoeken. Deze behoort zekere tot de 3 mooiste kastelen van Duitsland. Dit is namelijk het beroemde Disney kasteel o.a. gebruikt als inspiratie in de film doornroosje. Voor veel kinderen (en volwassen) een droomkasteel die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van koning Ludwig II van Beieren. Dit 19e-eeuwse kasteel in Romaanse revival-stijl is het meest bezochte kasteel in Duitsland en misschien wel het meest beroemde kasteel ter wereld. Het romantische kasteel is gelegen op een heuvel in een prachtige omgeving. Een echt sprookjeskasteel. 

Waar: Hohenschwangau, Beieren
Kosten: +/- 40 euro incl. tour
Openingstijden:

  • 24 maart – 15 oktober: 9.00 – 18.00 uur
  • 16 oktober – 23 maart: 10:00 – 16:00 uur
  • Gesloten op 1 januari en 24/25/31 december
Sprookjeskasteel Neuschwanstein in Duitsland
Verblijf in 4* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €162.00
1.png
Bekijken

Burcht Eltz

Verborgen in een landelijke, groene vallei op een 70 meter hoge rots vind je het opvallende kasteel Burcht Eltz. Het kasteel valt al generaties lang onder de hoede van de familie Eltz, die het middeleeuwse landelijke fort al meer dan 700 jaar bewaard. En met succes, want het kasteel ziet er nog steeds prachtig uit. Het beschikt zelfs nog steeds over veel van de originele meubels en schatten van goud, zilver en porselein.Niet alleen het kasteel is een plaatje, ook de omgeving is de moeite waard voor een bezoek. De afgelopen jaren is dit kasteel erg populair geworden, mede dankzij de inzet van social media. Het is een favoriet van veel fotografen en instagrammers. Dit middeleeuwse kasteel is nooit verwoest, zelfs niet tijdens de meest heftige historische periodes van het land. Het unieke uiterlijk en het feit dat het zich in een vallei bevindt, maar nog steeds op een heuvel ligt, trekken elke maand duizenden toeristen aan. 

Waar: Wierschem
Kosten: +/- 10 euro voor volwassen
Openingstijden: Van april tot en met oktober kan je Burg Eltz iedere geopend van 09:30 en 17:30 uur.In de winterperiode kun je het kasteel wel nog aan de buitenkant bezoeken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in Duitsland

Burg Hohenzollern 

Gelegen in het zuidwesten van Duitsland op een berg vind je het prachtige Kasteel Hohenzollern. De bouw van het huidige kasteel begon in 1850. Het kasteel beschikt over verschillende bouwstijlen. Vanwege de locatie van het kasteel, kun je op verschillende plekken genieten van de meest indrukwekkende uitzichten. Het kasteel is nog steeds onderdeel van de familie Hohenzollern. 

Waar: Bisingen
Kosten: +/- 7 euro voor volwassen
Openingstijden:

  • 16 maart – 31 oktober iedere dag van 10:00 – 17:30
  • 1 november – 15 maart iedere dag 10:00 – 16:30
kasteel Duitsland

Schloss Herrenchiemsee

Slot Herrenchiemsee ziet er van buiten misschien niet zo sprookjesachtig uit, van binnen is dit kasteel erg bijzonder. Zo beschikt het kasteel over een gigantische spiegelzaal. Het paleis werd gebouwd door de Ludwig II in 1878. Slot Herrenchiemsee is misschien niet zo populair als bijv. Burcht Eltz of het Neuschwanstein kasteel, maar van binnen misschien wel nog mooier. Daarnaast heb je geen last van lange wachttijden of gigantische veel toeristen. 

Waar: Herrenchiemsee
Kosten: +/- 9 euro voor volwassen
Openingstijden: Maart tot oktober iedere dag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur (laatste tour om 17.00 uur) . Van oktober tot maart iedere dag geopend van 9.40 uur tot 16.15 uur.

Bekijk hier alle vakantiehuizen in Duitsland

Heidelberg kasteel

Het kasteel van Heidelberg ligt 80 meter hoogte met een geweldig uitzicht op het oude centrum van Heidelberg. De kasteelruïnes behoren tot de belangrijkste renaissance structuren ten noorden van de Alpen. Het kasteel kent een turbulente geschiedenis. Nadat het kasteel volledig was verwoest tijdens de dertigjarige oorlog, en later door de Fransen in de 17e eeuw werd het kasteel in 1764 hevig getroffen door bliksem. Uiteindelijk is het kasteel weer opgebouwd waardoor het bestaat uit verschillende architecturale stijlen die de charme van het kasteel versterken.

Waar: Heidelberg
Kosten: +/- 8 euro voor volwassen
Openingstijden: Iedere dag geopend van 8.00 uur tot 18.00 uur

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in Duitsland

Schloss Marburg 

Schloss Marburg stijgt boven de prachtige oude binnenstad van Marburg uit. Het kapelle gebouw, evenals de grote hal, blijven een van de meest uitzonderlijke gotische zalen van Europa. Het kasteel bestaat uit diverse huizen, de arcade, brouwerij, kapel en 2 prachtige tuinen. Tegenwoordig vind je hier het Museum voor Culturele Geschiedenis.

Waar: Marburg
Kosten: +/- 4 euro voor volwassen
Openingstijden: Van april tot oktober 

trouwen in een kasteel

Trouwen in een echt kasteel

Reichsburg Cochem bij Koblenz

Het kasteel van Reichsburg of Cochem kijkt uit over de prachtige moezel en de groene wijnstreek van west duitsland. Het kasteel uit de 12e eeuw werd in 19e eeuw gekocht door Louis Ravené, een succesvolle zakenman uit Berlijn, die het kasteel herbouwde. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in Romaanse stijl. Het nieuwe kasteel werd echter herbouwd in een neogotische stijl met romaanse en gotische elementen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de zoon van Louis Ravené gedwongen het pand te verkopen en een door de nazi’s geleide rechtsschool nam het kasteel over. Na de oorlog werd het kasteel eigendom van de deelstaat Rijnland-Palts en later gekocht door de stad Cochem.

Waar: Cochem
Kosten: +/- 6 euro voor volwassen
Openingstijden: Van maart tot november, dagelijks geopend, behalve  tijdens het Burchtfeest, van 09.00 tot 17.00 uur. In de winterperiode gelden andere openingstijden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in Duitsland

Kasteel Hohenschwangau

Kasteel Hohenschwangau in Beieren in Zuid-Duitsland is een 19e-eeuws paleis, waar koning Ludwig II van Beieren zijn jeugdjaren doorbracht. Het kasteel werd ontworpen door de leiding van Domenico Quaglio. In het kasteel vind je meer dan 90 muurschilderingen, die de geschiedenis van Schwangau en middeleeuwse Duitse romances verbeelden.

Waar: Schwangau
Kosten: +/- 13 euro voor volwassen
Openingstijden:Winters van: 10:00 – 16:00 uur en Zomers van: 9:00 – 18:00 uur. Gesloten op 24 december en 1 januari

Kasteel in Durbuy Ardennen

Kasteel in Durbuy Ardennen

Kasteel Wernigerode

Kasteel Wernigerode in het Harzgebergte en is een van de populairste toeristische attracties in de regio. Het kasteel beschikt over drie tuinen en parken, en sinds 1930 is een deel van het kasteel geopend voor publiek. Het kasteel beschikt over meer dan 50 kamers. Ook leuk is hier de stoomlocomotieven te bezoeken. Hier rijden ze namelijk nog met de echte traditionele versies.

Waar: Wernigerode
Kosten: +/- 7 euro voor volwassen
Openingstijden: Dagelijks geopende van 10:00 – 18:00 uur en in de winter met aangepaste tijden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakantiehuizen in Duitsland

Burg Rheinstein

In de prachtige regio Rijnland-Palts vind je talloze mooie historische gebouwen, waaronder het kasteel Rheinstein. Je vind het kasteel niet ver van Frankfurt. Het kasteel heeft een schitterend uitzicht op de rivier de Rijn. Het kasteel werd voor het eerst gebouwd in de 14e eeuw en herbouwd in de 19e eeuw.

Waar: Trechtingshausen
Openingstijden: Geopend van 10:00 – 18:00 uur. In de winter gelden andere openingstijden

 

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle hotels in Duitsland

Heb jij nog een leuke kasteel als tip voor Holidaytrust? Laat het weten in een reactie.

Reacties zijn gesloten.