Montmartre tips: Doen in de mooiste wijk van Parijs

Montmartre tips: Doen in de mooiste wijk van Parijs
Arno@2 Culturele vakantie 7 juli 2020 Gewijzigd op:

Eén van de mooiste wijken van Parijs is absoluut de schilderwijk Montmartre. De wijk is bij veel toeristen vooral bekend vanwege de Sacré-Cœur, maar heeft veel meer te bieden. Doordat de wijk op een heuvel is gebouwd heb je sowieso een prachtig uitzicht en waar de liefde de belangrijkste drijfveer voor de kunst is. Overal waar je loopt in Montmartre voel je dan ook de liefde op je afkomen. Hieronder de leukste dingen om te doen en tips voor Montmartre

Montmartre bezienswaardigheden

Montmartre kent een eeuwenoude geschiedenis en dat betekend dat er voldoende culturele bezienswaardigheden zijn. Hieronder een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de leukste wijk van Parijs

Wijngaard in Montmartre

Wanneer je in Parijs bent dan mag een goed glas wijn natuurlijk niet ontbreken. En laat Montmartre nou als enigste wijk in Parijs haar eigen wijnvelden hebben liggen. In 1928 verdwenen alle wijngaarden in de stad, maar vijf jaar later besloot Montmartre een wijngaarden van 2000 druivenstokken opnieuw aan te leggen. Je zal begrijpen dat er dan ook slechts 900 flessen per jaar worden gemaakt en de volledige opbrengsten gaan naar het goede doel.

Moulin Rouge

Oké eerlijk is eerlijk we spelen met de Moulin Rouge een beetje vals. De Moulin Rouge ligt namelijk net buiten Montmartre, maar is zo bijzonder dat we hem toch willen vermelden in onze Montmartre tips. Zowel buiten als binnen is het gebouw uniek om te bezoeken. Alleen al als je weet dat de Moulin Rouge vrijwel nooit gesloten is.

De Moulin Rouge werd in 1889 opgericht en is de hotspot in het nachtleven van Parijs. Dit is de plek waar de erotische dans Cancan werd welke vooral als verleidingsdans werd gezien.

Dagelijks zijn er nog steeds twee voorstellingen te bewonderen. Natuurlijk beide in de avond, eentje op 21:00 uur en eentje op 23:00 uur. Momenteel is het een complete show waarbij je kan eten en drinken, live zang en dans hebt en natuurlijk ook nog de Cancan te bewonderen is.

Leuk om te lezen: Leukste musea van Parijs

Sacre coeur

Bovenop de heuvel van de wijk vind je de Sacre coeur. De witte basiliek is het absolute pronkstuk van de wijk. Het is een gigantisch witte bouwwerk welke vooral een beetje doet denken aan een islamitisch bouwwerk.

De bouw van de Sacre coeur was nog niet zo makkelijk. Doordat de Sacre coeur bovenop een heuvel ligt gebouwd was er erg veel moeite met de ondergrond. Zo is er lang gedaan over de fundering van de basiliek. Uiteindelijk heeft de bouw van de bijna 40 jaar geduurd.

Je kan ervoor kiezen om het gebouw alleen van buiten te bewonderen, maar als ik eerlijk ben moet je echt even naar binnen gaan. Eerst zal je de 200 treden moeten beklimmen voor je bij het gebouw bent. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Je kan vanaf hier de basiliek gratis bezoeken en je zal je ogen echt uitkijken. Zo vind je hier de grootste mozaïeken ter wereld op één van de plafonds van het altaar. Daarbij staat er een gigantische en tevens één van de oudste orgels in kerk

Place du Tertre

Montmartre is vanaf de start van de wijk al een echte kunstenaarswijk geweest. Het plein is vlakbij de Sacre Coeur is daar nog het levendige bewijs van. Dit plein doet je echt denken aan de tijd waarbij bekende schilders zoals Pablo Picasso hier nog hun kunsten vertoonde.

Over het hele plein vind je verschillende kunstenaars die met hun doeken hier de show stelen. Je kan prachtig schilderijen kopen, maar ook complete portretten laten maken. Of je nou wel of niet geïnteresseerd bent in een schilderij dat maakt niet uit! Het is echt een uniek plein in Parijs waar de kunst echt nog leeft.

Moulin de la Galette

De bekendste molen is natuurlijk die van de Moulin Rouge. Maar er is nog een prachtig molen te bewonderen en dat is Moulin de la Galette.

De molen kende vooral bekendheid door het heerlijke bruine broodje wat hier werd gemaakt. De naam van dit brood van Galette waar de molen uiteindelijk naar werd vernoemd. In combinatie met een glas melk bouwde de molenaar een goede reputatie op.

Het verhaal van de molen en de familie veranderde opeens toen de kozakken de molen aanvielen. De molenaar kwam hierbij om het leven, maar daar stopte het niet bij. Zijn lichaam werd aan de vleugels van de molen gehangen en zijn zoon werd invalide door een messteek.

Uiteindelijk zorgde de zoon ervoor dat de molen van conept veranderde en verving de melk voor wijn. Daarbij kwam er plaats voor cabaret en was er een prachtig terras met uitzicht over Parijs. Hierna heeft de molen ook nog plaats geboden aan muziek en dans. Momenteel is het de ingang van de bistro die er is gevestigd.

Le Mur de Je T’aime

Wil je iets romantisch doen dan is Le Mur de Je T’aime abosluut de tip van Montmartre! Le Mur de Je T’aime betekend letterlijk de muur van de liefde en dan is er natuurlijk geen betere plek als de wijk Montmartre. Op de muur staan op 250 verschillende manieren “ik hou van je” geschreven. Super romantisch om even met zijn tweeën langs te wandelen.

De muur staat er sinds 2000 en bekend een leuk verhaal. componist Frédéric Baron begon namelijk in 1992 met het verzamelen van “ik hou van je” teksten. Hij vroeg ruim 1000 mensen om het in hun eigen taal op een A4 te schrijven.

Uiteindelijk vroeg hij Claire Kito om al deze teksten uit te werken op tegeltjes en zo ontstond het idee van Le Mur de Je T’aime. In 311 talen en dialecten is nu de indrukwekkende zin te lezen. Als je zelfs goed kijkt zie je allemaal rode scherven. Deze samen vormen een gebroken hart welke samen weer een heel hart vormen.

Leuk om te lezen: Beste ideeën voor een romantisch weekend weg

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Montmartre tips

Montmartre is ongelofelijk toeristisch en dat betekend dat het soms erg druk kan zijn. Veel toeristen betekend vaak dat het erg gezellig is, maar dat er ook veel mensen te vinden zijn die hieraan willen verdien. Hieronder hebben

Hoe kom je bij Montmartre?

De makkelijkste manier om Montmartre te bereiken is per metro. Er rijden eigenlijk twee lijnen naar Montmartre en dat zijn lijn 2 en lijn 12. De beste metrostations om Montmartre te bereiken zijn Anvers, Pigalle, Abdissen en Blanche.

Hier moet je op letten in Montmartre?

Waar de toeristen zijn daar valt het geld te verdienen. Dit betekend dat er veel aanbod is en ook van mensen waar je liever niet mee te maken hebt. Ten eerste moet je goed opletten met zakkenrollers. Zeker Bij hotspots zoals de Sacre coeur en Place du Tertre moet je even je spullen goed opbergen

Een ander truc die je overal in Parijs eigenlijk tegenkomt zijn de bekende armband trucjes. Steek je arm niet uit als iemand dit aan je vraagt! Voor je het weet heb je een armbandje om je heen en vragen ze er geld voor. Van ze af komen is erg vervelend en bijna niet te doen.

Leukste hotels in Montmartre

Wil je in Montmartre verblijven dan is het ook leuk om in de wijk te blijven slapen. Sluit je romantische dag af in een heerlijk hotel en geniet de volgende dag ook nog van deze bijzondere wijk.

  • Hotel Montmartre Mon Amour: Het hotel waar alles draait om de liefde. Het is een klein hotel waar de kamers over het algemeen de kleur rood dragen. Ook ontbijt je hier met liefdes wafels. Kortom het ideale hotel voor lovers
  • Hotel Litteraire Marcel Ayme: Het hotel ligt vlakbij de oude molen en heeft ongeveer 40 kamers. Het is een vrij modern ingericht hotel wat geïnspireerd is op de franse romans schrijver Marcel Aymé. Kijk dan ook niet raar op dat er in je kamer een goed gevulde boekenkast staat.
  • Hotel Le Chat Noir: Het ligt aan de voet van de wijk en slechts op 50 meter van de Moulin Rouge. Het hotel is erg fijn als je iets goedkoper wilt overnachten. Elke verdieping van het hotel is gewijd aan een Franse dichter of cabaretier wat het erg leuk maakt.

Heb jij nog tips voor Montmartre laat het ons dan hieronder weten!

Reacties zijn gesloten.