Parijs musea guide: 10x de leukste musea van Parijs

Parijs musea guide: 10x de leukste musea van Parijs
Arno@2 Ontdekken 31 augustus 2019 Gewijzigd op:

Bij een bezoek aan Parijs mag eigenlijk een bezoek aan een museum niet ontbreken. Je vindt er tientallen musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar wat zijn nu eigenlijk de tien leukste musea van Parijs? Wij hebben de leukste musea voor je op een rijtje gezet. Met onze handige Parijs musea guide weet je precies welke musea je gezien moet hebben.

Louvre

Stipt op één staat natuurlijk het bekendste museum van Parijs het Louvre. Dit is een indrukwekkend museum gebouwd in een prachtig paleis met een glazen piramide in het midden. Als je een bezoek brengt aan het museum, dan is het slim om keuzes te maken. Als je alles gezien wilt hebben dan ben je minimaal vier dagen bezig. Er is natuurlijk één kunstwerk die je zeker gezien moet hebben en dat is de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het is natuurlijk het bekendste werk in het Louvre museum. Maar naast de bekende schilderijen zijn er ook veel historische schatten te vinden. Je kan een rondreis maken door de tijd langs verschillende hoogtepunten uit de geschiedenis.

Verblijf in 2* Hotel in
2 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €76.00
1.png
Bekijken

Fondation Louis Vuitton

De modeontwerpers van Louis Vuitton wilde graag iets teruggeven aan de inwoners van Parijs. Ze besloten een gigantisch modern gebouw van € 100 miljoen neer te zetten. In het futuristische gebouw besloten ze hun eigen museum te starten. In het gebouw vindt je vooral veel moderne kunst. Het gebouw zelf is ook een aanrader om gezien te hebben en te fotograferen.

Le petit palais

Dit mini paleis is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1900. Tegenwoordig wordt het paleis gebruikt voor wisselende tentoonstellingen en exposities. De collectie bestaan voornamelijk uit kunst exposities. Er is een ook een collectie met kunstwerken van de stad Parijs zelf. Dit is een prachtige collectie om gezien te hebben. Eindig je bezoek aan het paleis met een bezoek aan de binnentuin. In de prachtige binnentuin is een terras gemaakt waar je kan lunchen.

Musée des Egouts

Misschien wel één van de meest unieke musea in Europa is Musée des Egouts. Dit is namelijk een museum gebouwd in het riool van Parijs. Napoleon III besloot echt werk van de riolering te maken en besloot 2.500 km aan tunnels onder de stad te bouwen. In de tunnels werd de riolering aangebracht. Extra speciaal is dat de riolering zelfs eigen straatnaambordjes heeft. Via een putdeksel kan je de riolering in en dit museum bezoeken. Je vindt er o.a. een expositie van bijzondere voorwerpen die jaarlijks gevonden in het riool. Uiteraard ga je ook zelf een stukje van de riolering bekijken als afsluiter van je rondleiding door het museum.

Musée du vin

Wijn is natuurlijk nauw verbonden met Frankrijk en een wijnmuseum mag natuurlijk niet ontbreken in de hoofdstad. Op de plek van het museum stond vroeger een klooster met wijngaarden. Vandaag de dag is er niets meer van het klooster over en is er een complete stad op dezelfde plek gebouwd. Maar de wijnkelder die ooit door de monniken werd uitgehakt bestaat nog. Je kan hier een rondleiding krijgen en alles leren over het maken van wijn. Het museum heeft ook een restaurant waar je uiteraard verschillende gangen krijgt geserveerd met wijn.

Musée d’Orsay

Direct aan de wereldberoemde Seine ligt het prachtige Musée d’Orsay. Het gebouw zelf is alleen al de moeite waard om te zien. Het museum is namelijk gebouwd in een oud treinstation. In 1986 gingen de deuren van het kunstmuseum in het treinstation open. Kunstliefhebbers noemen dit het beste kunstmuseum van Parijs. Dit komt voornamelijk doordat er werken hangen van grote meesters zoals van Gogh, Mondriaan, Monet en Gauguin. De locatie maakt het extra speciaal om de collectie te bewonderen.

Musée de l’Armée

De militaire geschiedenis staat volledig in het teken van Musée de l’Armée. Je kan hier de oude wapencollectie bekijken, kanonnen en rijtuigen die gebruikt werden tijdens oorlogen. Alles wat je maar kan bedenken in het teken van de militairen geschiedenis vindt je hier terug. Uiteraard is er ook aandacht voor Napoleon en zijn overwinningen voor Frankrijk.

Grand Palais

1,5 miljoen bezoekers per jaar trekt het museum Grand Palais. Dit prachtige gebouw is in 1900 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in Parijs. Het gebouw is ook echt gebouwd voor het houden van kunstexposities. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd er tijdelijk een noodhospitaal in gebouwd en tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg het gebouw een bestuursfunctie voor de Nazi’s. Vandaag de dag kan je er weer genieten van de mooiste kunstexposities.

Centre Pompidou

In 1977 was de president van Frankrijk Georges Pompidou. Hij besloot zijn eigen museum in de stad te bouwen genaamd Centre Pompidou. Het gebouw zelf is al uniek om te zien. Het gebouw lijkt namelijk binnenstebuiten gekeerd. Van binnen vindt je een grote collectie met moderne kunst. Naast een kunstcollectie is er een Art House bioscoop in gevestigd en zijn er concertzalen.

Conciergerie

Conciergerie is een prachtig imposant gebouw tegenover de Notre Dame. Dit gebouw was een voormalig paleis. Tijdens de Franse Revolutie veranderde het gebouw in een gevangenis. In de gevangenis hebben verschillende bekende gezeten zoals Robes Pierre, Koningin Marie Antoinette en de Nederlandse spion Mata Hari. Een deel van het gebouw wordt nu gebruikt door de Franse justitie en een deel van het gebouw is tijdens werkdagen te bezichtigen. Het is zeker de moeite waard om hier binnen een kijkje te nemen.

Reacties zijn gesloten.