De 7 wereldwonderen bezoeken: Waar liggen ze & wat moet je weten?

De 7 wereldwonderen bezoeken: Waar liggen ze & wat moet je weten?
Arno@2 Bucketlist 31 januari 2020 Gewijzigd op:

De 7 wereldwonderen zijn de plekken die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. Het zijn unieke plekken in de wereld waar je nog lang mooie herinneringen aan kan bewaren. De wereldwonderen liggen verspreid over de wereld dus waarschijnlijk zal je er een paar reizen voor moeten maken. Wij hebben in ieder geval de 7 wereldwonderen voor je op een rijtje gezet. Je weet zo precies op welke plekken je echt geweest moet zijn.

Colosseum in Rome, Italië

Het dichtstbijzijnde wereldwonder voor de Europeanen is natuurlijk het Colosseum in Rome. Het beroemde Colosseum is een indrukwekkend gebouw en ligt op loopafstand van het treinstation Roma Termini. Het Colosseum is gebouwd midden in het centrum van Rome. Het is het grootste Amfitheater van het Romeinse rijk geweest. In het Amfitheater konden 50.000 toeschouwers plaatsnemen. Er werden toneelstukken opgevoerd, maar later ook Gladiatorengevechten gehouden om de inwoners van het Romeinse Rijk tevreden te houden.

Een deel van het Colosseum is helaas echter verwoest door twee grote aardbevingen en plunderingen. Marmer werd van het Colosseum verwijderd om er nieuwe paleizen mee te bouwen. In de Middeleeuwen werd in 1749 door de paus besloten dat het Colosseum officieel beschermd moest worden. Op 7 juli 2007 is het Colosseum officieel uitgeroepen tot één van de nieuwe 7 wereldwonderen. Als je naar Rome gaat kan het slim zijn om alvast vooraf kaartjes voor het Colosseum te bestellen. Dit kan je online regelen en zo voorkom je dat je in en lange rij voor de deur komt te staan.

Taj Mahal in Agra, India

In de 17e Eeuw werd de Taj Mahal gebouwd door de grootmongool Sjah Jahan. Hij bouwde de Taj Mahal voor z’n overleden vrouw Mumtaz Mahai. Ze stierf op het kraambed bij de geboorte van hun veertiende kind. Sjah Jahan was 17 jaar met z’n vrouw getrouwd en uit liefde voor haar bouwde hij dit romantische eerbetoon. De Taj Mahal zelf is gebouwd in Mogolstijl, maar er zijn ook duidelijke invloeden uit de Islam en India. Het gebouw ziet er eigenlijk uit als een sprookje en is 58 meter hoog en 56 meter breed. Het gebouw zelf is volledig symmetrisch gebouwd.

Direct ervoor ligt een langgerekte waterpartij die voor een extra effect zorgt. Dit wereldwonder wordt gezien als de ultieme liefdesverklaring van een man aan zijn vrouw. Mocht je dit wereldwonder willen zien probeer dan bij zonsopkomst het gebouw te bezoeken. Overdag hangt er helaas vaak smog, waardoor het gebouw onzichtbaar is en het licht te hard om het marmer te zien. Leuk is om dit te bezoeken tijdens een rondreis door India. Ideaal is om dit te doen via de Gouden driehoek in India

Chinese Muur in China

De Chinese muur is een verdedigingsmuur gemaakt uit aarde en stenen. Oorspronkelijk moest de muur 1 li lang worden. Dit zou neerkomen op 2 km. Uiteindelijk werd de muur ruim 21.000 km lang. De muur moest de Chinezen beschermen tegen de Nomadische ruiters die het land regelmatig aanvielen. Een groot aantal stukken van de Chinese muur zijn inmiddels verwoest of te vervallen om overheen te lopen. Een goed gerestaureerd en onderhouden stuk Chinese muur vindt je nabij Beijing. Vanaf het hoogste punt kan je zien dat de muur eindeloos lang lijkt te zijn. Het is extra indrukwekkend dat de slingerende muur over de heuvels door mensenhanden gebouwd is. Het grootste deel van de muur zou gebouwd zijn van 1368 tot 1644. In 2007 werd de Chinese Muur ook officieel uitgeroepen als wereldwonder.

Petra in Jordanië

De roze stad Petra komt natuurlijk iedereen wel bekend voor. Toch was de stad duizenden jaren lang verborgen voor de mensheid. De stad is namelijk gebouwd in een diep dal. Zelf is de stad gemaakt uit de rotsen en dit zorgt voor unieke bouwwerken. De stad is ruim 2.000 jaar oud en werd in 2007 officieel erkend als één van de zeven wereldwonderen. De directe toegang tot de stad is alleen al indrukwekkend. Via een smal kronkelend pad kom je in de stad uit met direct een betoverend uitzicht.

In de stad zelf kan je gerust een complete dag doorbrengen. Als je echt genoeg tijd hebt trek er dan nog een dag voor uit en bezoek eventueel nog Little Petra. Dit is nabijgelegen, maar minder bekend en daarom minder druk bezocht. In Petra zelf vindt je o.a. Koningsgraven, Amfitheater, Kerk en een Grote Tempel. Een bezoek aan de stad is absoluut eentje om op je lijstje met must haves te zetten.

Christo Redentor in Rio de Janeiro, Brazilië

Het beroemde Christus beeld in Rio de Janeiro behoort sinds 2007 tot één van de moderne zeven wereldwonderen. Het beeld kijkt uit over de stad Rio de Janeiro en is maar liefst 38 meter hoog. De spanwijdte van het beeld tussen zijn armen is 28 meter. Het standbeeld is gemaakt in Frankrijk in samenwerking tussen een Franse en Poolse beeldhouwer. Het beeld werd gemaakt uit 16 blokken en deze werden op zee vervoerd naar Brazilië en ter plaatsen gemonteerd. De leukste manier om het standbeeld te bereiken is met een trandradbaan. Deze beklimt via de Floresta da Tijuca omhoog richting de voet van het standbeeld. Sinds 2004 is het ook mogelijk om via een lift of roltrappen het beeld te bereiken. Eerder schreven we al om dit wereldwonder te bezoeken in onze blogpost over wat te doen in Rio de Janeiro.

Machu Picchu in Peru

In 1911 ontdekte een Amerikaan een nieuwe oude Inca stad. De Indianen konden het gebied echter al lang, maar hielden het verborgen. Ze gebruikte de stad om hun gewassen te verbouwen. Toch werd er onderzoek gedaan naar de oude Inca stad en vandaag de dag is het één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Peru. Machu Picchu is dan ook in 2007 uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De ligging van de Inca stad is natuurlijk prachtig midden op een berg. Je vindt op de berg meerdere gebouwen en ruïnes die je kan bewonderen. Mocht je de kans krijgen hier naartoe te gaan neem dan de eerste bus naar de ruïnes. Deze vertrekt om 04.00, maar dan heb je wel de ruïnes bij zonsopkomst helemaal voor jezelf. Zo loop je niet over de toeristen heen tijdens je bezoek.

Cichén Itzá in Yucatán, Mexico

Eén van de bekendste Maya dorpen ter wereld is Cichén Itzá in Yucatán, Mexico. De Maya’s stonden natuurlijk bekend om voor hun tijd het meest ontwikkelde volk ter wereld te zijn. Ze bouwde prachtige piramides en hadden diverse uitvindingen. Zo hadden ze ook als eerste een kalender gemaakt en waren ze uitstekend in astronomie en wiskunde. Cichén Itzá was één van de belangrijkste steden van de Maya’s. Het ligt op het schiereiland Yucatán in Mexico. Het Maya dorp zou stammen uit de zesde eeuw. In 2007 werd de stad uitgekozen als nieuw wereldwonder. Mocht je in alle rust alles willen bekijken zorg er dan voor dat je er rond openingstijd staat. Om 08.00 gaat het hek open en wordt het nog niet direct overspoelt door toeristen. Om op tijd te zijn kan je zelfs nabij het Maya dorp verblijven in een hotel.

Reacties zijn gesloten.