Doen in Rio de Janeiro! 11x de leukste bezienswaardigheden

Doen in Rio de Janeiro! 11x de leukste bezienswaardigheden
Arno@2 Bijzonder 15 november 2019 Gewijzigd op:

Rio de Janeiro zal in eerste instantie niet bij iedereen op zijn of haar travelbucklist staan. Toch zou dit wel zo moeten zijn, want Rio de Janeiro is een echte wereldstad waar ongelofelijk veel te zien en doen is. Zo is het de op twee na grootste stad van Brazilië en is hier de wereldberoemde carnavalstocht. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen voor je verzameld.

Christus de Verlosser

Wellicht het meest bekende beeld van Rio de Janeiro. Vele zullen het 38 hoge beeld van Christus voorbij hebben zien komen op het WK van 2014. Het beeld van Jezus Christus staat op de 710 meter hoge berg Corcovado waar je tevens een prachtig uitzicht hebt over de stad. In eerste instantie moest het beeld al in 1850 gebouwd worden, maar de toenmalige Koningin Isabel vond het idee niets. Later in 1921 werd er geld ingezameld waarna de bouw in 1931 werd afgerond.

Je kan het beeld bezoeken door af te reizen met de tandradbaan waar je binnen 20 minuten bij het beeld aankomt. Ook is het mogelijk met de auto omhoog te rijden. Let wel op in beide gevallen moet je nog wel een klim maken van 222 traden. Ook kan je ervoor kiezen om met de liften of roltrappen omhoog te gaan.

Verblijf in 4* Buitenhut + kamer (2 in
22 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1500.00
4.png
Bekijken

Copacabana

Ongetwijfeld het bekendste strand van de stad, Copacabana. De Copacabana is een 4km lang strand en ligt in een mooie kromming waardoor het hier heerlijk vertoeven is. Het strand is lekker breed en ligt vol met hotels en gezellig restaurants en bars. Wil je het echte Braziliaanse strandleven ervaren dan moet je dit strand bezoeken. Prachtige Braziliaanse vrouwen en mannen welke gek zijn op voetbal en strand. Een geweldig combinatie.

Tijuca National Park

Ooit werd Rio de Janeiro omringd door prachtige regenwouden. Het overblijfsel hiervan heet nu het Tijuca National Park en staat nog bol van de prachtige planten, bomen, watervallen en vooral bergen. De 32 Km2 werd vroeger vooral gebruikt voor landbouw van koffie en suiker, maar later werd de natuur geholpen door herplanting waarna in 1961 het werd uitgeroepen tot nationaal park. In het bos kan je prachtige wandelingen maken en genieten van de prachtige watervallen en natuurlijk de Christus de Verlosser welke hier ook gevestigd is.

Estádio Maracanã

Eén van de grootste voetbalstadions van de wereld en alleen daarom al een bezoekje waard! Maracanã draagt dezelfde naam als de rivier van de stad en dat komt door de buurt waar beide zijn gevestigd. Hoewel het laatste WK uit 2014 stamt, is dit stadion ooit gebouwd voor het WK van 1950! Ooit konden hier 183.000 toeschouwers plaatsnemen, maar na de verbouwing naar zitplaatsen bleven er 95.000 over. Het stadion is onder andere de thuisbasis van Flamengo en Fluminense. Je kunt het stadion bezoeken voor een prachtige tour of ga erheen voor een wedstrijd.

Carnaval in Rio de Janeiro

Absoluut mag deze niet aan de lijst ontbreken. Het is ook wel de carnavalshoofdstad van de wereld. Het feest is altijd rond februari te bewonderen is en laat het dan de zomer zijn intreden maken in Rio. Oorspronkelijk is het carnaval door de Portugese naar de stad gebracht. In veel steden werd het feest namelijk gebruikt om de start van de lente te vieren. Momenteel wordt het feest ook gebruikt om vervelende gebeurtenissen en verloren liefdes achter zich te laten. Het feest is echt de start van iets nieuws. Het hoogtepunt van het vierdaagse feest vind plaats in de Sambadrome. Hier strijden de bekendste sambascholen doormiddel van prachtige praalwagens en uitgedoste danseressen.

Ipanema Beach

De eeuwige strijd tussen de twee stranden, Ipanema en Copacabana. Hoewel de Copacabana de bekendste is, vinden vele de Ipanema de mooiste. Hier draait het net zoals de Copacabana om gezien worden en worden hier de mooiste potjes voetvolley en beachvolleybal gespeeld. Een prachtig strand waar vandaag de dag ook nog steeds hippies te vinden zijn en elke zondag een hippie fair gehouden wordt.

Suikerbroodberg

De Suikerbroodberg is de hoogste bergtop van Brazilië met 396 meter. Bekijk je Rio de Janeiro op een afbeelding dan zie je deze bergtop overal bovenuit steken en i sdan ook het mooiste uitzicht over de stad. Met een 1400 meter lange kabelbaan kan je naar de top van de berg en vervoerd al sinds 1912 reizigers.

Prainha Beach, even heerlijk rust

Prainha Beach is het meest westelijke strand van Rio en daarmee echt een verborgen pareltje. Je moet er wel een stukje voor reizen, maar dan heb je wel echt iets anders als bijvoorbeeld de Copacabana en Ipanema beach. Hier geniet je nog echt van heerlijk rust, prachtige natuur en is het een perfect plaats om eens heerlijk te surfen. Doordat het hier wat rustiger is en de golven ruiger is dit populair bij surfers.

Botanische tuinen van Rio

Wil je even wat anders als moderne en hoge gebouwen dan kan je een bezoek brengen aan Jardim Botânico. Middenin de stad vind je deze prachtige 145 hectare grote tuin. De tuin bestaat inmiddels 200 jaar en biedt ruimte voor meer dan 9.000 verschillende soorten planten. Tevens is er een kas waar je verschillende planten en zaden kan kopen.

De bekendste Favela, Santa Marta

Rio is ongelofelijk diverse, zo ook de wijken van de stad. Zo loop je tussen de wolkenkrabbers terwijl een paar honderd meter een sloppenwijk ligt. Vele Favela’s (sloppenwijken) zijn niet altijd aan te raden om te bezoeken, maar Santa Marta is wellicht de veiligste. Wij raden wel altijd aan om dit te doen met een gids, omdat zij precies weten wat je wel en niet kan doen in de Favela. Een absolute muts als je eens de echte lokale bevolking wilt bezoeken.

Beklim de Escadaria Selarón in Lapa

Zeker weten de vrolijkste trap welke je ooit gaat beklimmen. De Escadaria Selarón is ontworpen door de Chileense Kunstenaar Jorge Selaron die in deze week woonde. De trap is vol met vrolijke tegels bekleed welke je overal te wereld te vinden zijn. Ja dus ook Delfts Blauw uit ons landje! Naast de trappen, is de wijk ook erg leuk om doorheen te wandelen!

Reacties zijn gesloten.