Petra in Jordanië bezoeken: 8x de beste tips

Petra in Jordanië bezoeken: 8x de beste tips
Arno@2 Bucketlist 28 augustus 2019 Gewijzigd op:

Elk jaar komen er miljoenen toeristen naar Jordanië. De voornaamste reden om het land te bezoeken is de stad Petra. Midden in de woestijn is een complete stad uit rode rotsen gehakt. De stad is meer dan 2.000 jaar geleden gebouwd door Nabateërs. Uit de rotsen werden huizen, tempels en tombes gehakt. De stad Petra lag ook nog eens gunstig langs verschillende handelsroutes. Ben je ook nieuwsgierig naar deze prachtige plek? Wij hebben de 8 beste tips voor je verzameld. Handig als de reis naar Petra gaat maken.

Bezoek Petra altijd met de Jordan Pass

De Jordan Pass is een kortingspas op de bezienswaardigheden van Jordanië. Met deze pas krijg je korting en gratis toegang tot meer dan 40 attracties. Toegang tot Petra is helaas niet gratis. Daarnaast heb je een visum nodig om Jordanië binnen te komen. Toegang tot Petra en een visum Jordanië kost je 90 JD. Terwijl een Jordanië pas al vanaf 70 JD verkrijgbaar is. Met de pas is je visum naar Jordanië ook nog eens gratis. Daarbij krijg je ook nog eens gratis toegang tot andere attracties in Jordanië.

Let wel op dat de Jordan Pass na aanschaffen slechts een jaar geldig is. Zodra je een meerdaagse pas hebt, moet je opletten dat na je eerste bezoek de pass nog twee weken geldig is.

Verblijf in in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €549.00
23.png
Bekijken

Probeer zo vroeg mogelijk bij Petra te zijn

Elke dag komen er duizenden toeristen naar Petra toe. De toeristen zorgen ervoor dat je soms weinig van bepaalde bezienswaardigheden meekrijgt. Onze tip is om direct bij opening aanwezig te zijn. De poorten gaan om 06.00 open en als je er vroeg bij bent heb je de complete stad voor jezelf. Je zal merken dat het nog indrukwekkender is om door de stad te lopen zonder mensen. De ervaring in de stad is zeker weten de moeite waard om zo vroeg voor op te staan.

Ga met een gids door de stad heen

De eeuwenoude stad is absoluut indrukwekkend. Maar als je zelf door de stad heenloopt krijg je lang niet alles mee. Je krijgt geen beeld hoe bijzonder de stad wel niet is. Als je echt een goed beeld van de stad wilt krijgen is het slim om met een gids te gaan. Een gids verteld je alles over wat je ziet en speciale ins en outs over de stad. Dit maakt je bezoek aan Petra extra speciaal om mee te maken. Je kijkt met hele andere ogen naar de stad in combinatie met een gids. Ga je toch zonder gids? Lees je dan goed in of kijk de documentaire over de stad terug. Je bent dan pas echt op de hoogte van alles rond de stad.

Trek twee dagen uit voor je bezoek aan Petra

Sommige toeristen vergeten dat Petra een complete stad is. Een complete stad kan je normaal ook niet in een paar uur gezien hebben. Helemaal niet als we het over een bijzondere stad zoals Petra hebben. Natuurlijk kan je alles in een dag gezien hebben. Maar of je dan echt alles gezien hebt? Je moet dan ook wel flink doorwandelen vanwege de soms grote afstanden. Als je alles op je gemak wilt zien kan je het beste drie uur voor je bezoek aan de stad uittrekken. Gezien de stad midden in de woestijn ligt kan het slim zijn om rond 6.00 bij de ingang te staan. Rond 12.00 vertrek je weer zodra het heetste punt van de dag begint. De volgende dag herhaal je dit zodat je op je gemak zonder extreme hitte de stad kan ontdekken. Er zijn ook verschillende routes speciaal gemaakt voor toeristen die besluiten twee dagen naar Petra te komen.

Ga niet voor een bezoek met een paard of ezel

Een toeristenvalkuil aan het begin van Petra is een bezoek met een paard met ezel. De verkopers beweren dat dit gratis bij je entree naar de stad hoort. Verteld de verkopers vriendelijk nee en loop vooral door. De gratis rit blijkt achteraf helemaal niet gratis en verkopers verwachten een flinke geldsom. Als je dit niet betaald kan je flink in de problemen komen. Naast de financiële oplichting is er nog een nadeel. De dieren worden dagelijks mishandeld en niet goed verzorgd. Toeristen die van de dieren gebruik maken houden dit helaas in stand. Terwijl het maar een klein stukje lopen is naar de entree van de stad. Je hebt hier geen kameel, ezel of paard voor nodig.

Breng een bezoek aan Little Petra

Slechts 10 km van de bekende stad Petra ligt Little Petra. Dit is eigenlijk een mininatuur versie van de bekende stad. In tegenstelling tot de grote stad vindt je hier nog vrij weinig toeristen. Dit maakt het extra leuk om er een bezoek aan te brengen. In Little Petra vindt je een aantal uitgehakte bouwwerken en een prachtig uitzicht over de bergen. Mocht je een eigen huurauto hebben, dan kan je er gewoon naartoe rijden vanuit Petra.

Neem je paspoort mee naar Petra

De toegangstickets naar Petra staan altijd op naam. Dit betekent dat alleen de persoon op de ticket naar binnen mag. Dit wordt ook gecontroleerd aan de hand van je paspoort. Vergeet dus niet je paspoort uit de kluis van het hotel te halen en mee te nemen. Bij de toegangspoort wordt hier altijd naar gevraagd. Neem je paspoort dus mee als je naar Petra gaat.

Zorg voor de juiste kleding

In Jordanië vinden ze het belangrijk dat je geschikte kleding draagt. Dit wordt niet alleen gecontroleerd bij Petra, maar ook in andere delen van het land. Dit betekend dat de schouders bedekt moeten zijn en je geen korte broek mag dragen. Dit is natuurlijk nog een reden om niet op het heetste moment van de dag een bezoek aan Petra te brengen. Besluit je vroeg in de ochtend te gaan? Hou er dan rekening mee dat het in de woestijn in de nacht flink afkoelt. Een vest of jas is geen overbodige luxe om mee te nemen. Naast de juiste kleding zijn goede schoenen van belang. De paden zijn niet geasfalteerd en voor sommige bezienswaardigheden moet je flink klimmen en klauteren. Wandelschoenen kunnen hierin uitkomst bieden mits je die in de kast hebben liggen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.