Dit moet je weten over attractiepark Tivoli in Kopenhagen

Dit moet je weten over attractiepark Tivoli in Kopenhagen
Arno@2 Algemeen 17 april 2019 Gewijzigd op:

Staat er binnenkort een trip naar Kopenhagen op de planning? Dan mag je ‘s werelds op een na oudste pretpark Tivoli absoluut niet overslaan.Ontdek de wereldberoemde tuinen van Kopenhagen of geniet van de vele attracties. Tivoli is het populairste pretpark van Scandinavië en behoort zelfs tot de top drie meest bezochte pretparken van Europa. Dat is natuurlijk niet zonder reden. In deze blog lees je alles wat je moet weten over attractiepark Tivoli.

Het ligt midden in het centrum van Kopenhagen

Tivoli kun je niet missen. Het attractiepark bevindt zich namelijk midden in Kopenhagen tegenover het Centraal Station. Door zijn centrale ligging is het park perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Ben je toch met de auto dan kun je in omgeving parkeren tegen betaling.

Verblijf in 2* in
0 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €39.05
16.png
Bekijken

Wat kost een dagje Tivoli

Een entreekaartje kost ongeveer 18 euro voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor kinderen jonger dan 8 jaar is er een gereduceerd tarief. Voor de attracties moet je echter apart betalen. Je kunt er ook voor kiezen om een pakket te kopen. Zo heb je voor ongeveer 50 euro een kaartje en toegang tot alle attracties plus een maaltijd en een drankje.

Ben je in het bezit van een Kopenhagen Kaart dan is toegang tot het park gratis. Op het park kun je genieten van een hapje en een drankje op de verschillende locaties. Als het wat rustiger is kun je zelf een fijn plekje vinden in de tuinen. Je mag namelijk je eigen eten en non-alcoholische drankjes meenemen. Je vrolijke viervoeter mag helaas niet mee met uitzondering van Dogs Days, dan zijn alle honden welkom.

Openingstijden

Vanaf april t/m eind september is het pretpark iedere dag geopend. Op maandag zijn veel bezienswaardigheden dicht, waardoor dit de perfecte dag is voor een bezoekje aan Tivoli. Het park is geopend van 11.00 – 23.00 uur en in het weekend tot 24.00 uur. De actuele openingstijden vind je terug op de site van het pretpark.

Ieder seizoen een ander thema

Het pretpark gaat ieder seizoen helemaal op in een thema. In de winter wordt het park omgetoverd tot een winters wonderland. Tijdens Halloween is het er griezelig eng. Zo is er voor ieder seizoen weer een ander thema.

De beste periode om Tivoli te bezoeken

De mooiste periode om Tivoli te bezoeken is in de lente. Dan staat alles prachtig in bloei en komt de natuur tot leven. Het perfecte moment om te genieten van de indrukwekkende en wereldberoemde tuinen van Tivoli.

De attracties en tuinen van Tivoli

Ieder jaar komen worden er weer nieuwe attracties toegevoegd aan het park. Veel van deze attracties zijn erg bekend. Zo vind je in het park een houten achtbaan uit 1914 en de hoogste zweefmolen ter wereld. Het park is ontzettend groot en heeft attracties voor jong en oud. Hou je niet zo van achtbanen dan kun je bijvoorbeeld ook Klassieke muziek luisteren in de Tivoli concertzaal.

De tuinen van Tivoli bestaan al meer dan 150 jaar. Ben je niet van plan om een attractie te bezoeken, dan is een bezoekje aan het park nog steeds de moeite waard. De tuinen zijn magisch en sprookjesachtig mooi.

Reacties zijn gesloten.