Dit is het beste moment voor een last-minute!

Dit is het beste moment voor een last-minute!
Redactie Holidaytrust.nl Algemeen 21 september 2020 Gewijzigd op:

Een last minute boeken is misschien in deze tijd nog wel de beste optie, want in deze tijd ver vooruit boeken brengt veel onzekerheid met zich mee. Er zullen op dit moment weinig reizigers zijn die in 2021 al reizen/vakantie geboekt hebben. Veel reizigers wachten namelijk de huidige ontwikkelingen van de pandemie af. Toch worden er nog steeds wel reizen geboekt, maar dan wel vaak kort voor de vertrekdatum. Wanneer is dit nu het voordeligste? Dat is uitgezocht door de mensen van Last-minute-vakanties.nl.

Het beste moment om een last minute te boeken!

Een uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de beste momenten om een last minute te boeken rond de 5e en 3e week voor vertrek liggen. Althans gekeken naar de laagste prijs die voor dezelfde kamer aangeboden werd. In het uiterste geval bleek dit zelf 9% goedkoper te zijn. Wat op een gemiddelde reissom uitkomt op € 225,00. Door goed op te letten, kun je jezelf een hoop besparen.

Verschillen binnen diverse kwaliteitsklasse

Er is ook gekeken of er verschillen zijn bij diverse type resorts en hotels. Zo werd er gekeken naar 3 sterren hotels, 4 sterren hotels en 5 sterren hotels die aangeboden werden door de reisorganisaties Tui, Kras en Sunweb. Hieronder de verschillen per klasse

3 sterren hotels

Hierbij bleek de prijs het goedkoopste in de 5 week voor de vertrekdatum. De hoogste prijs lag heel kort voor de vertrekdatum.

4 sterren hotels

Bij deze hotels bleek de prijs niet heel veel te fluctueren, maar ook hier was de 5e week het goedkoopste.

5 sterren hotels

Bij de meest luxe hotels werd in de 3e week de laagste prijs gezien, gevolgd door de 5e week. In de weken daartussen lagen de prijzen veel hoger. De prijzen leken met grote pieken en dalen te verschillen in de weken voor vertrek. Vergelijken is bij deze hotels daarom heel erg aan te raden. Bekijk hier de getallen van het onderzoek genaamd: Wanneer last minute boeken?

Geen beschikbaarheid meer

In bijna alle gevallen was een week voor vertrek geen beschikbare kamer meer, of werd de vertrekdatum niet meer aangeboden. Dit beperkt daarmee enorm de keuzemogelijkheid. Het advies is dan ook om niet langer dan 2 weken voor vertrek te boeken.

Last minute en corona?

Reizen met corona is nog steeds prima mogelijk en vooral met inachtneming van de regels. Zorg voor een goede voorbereiding, houdt afstand en neem voldoende mondmaskers mee. Deze zijn met name in het buitenland verplicht en het niet dragen kan resulteren in een flinke boete.

Op dit moment is het reisadvies van een aantal reisbestemmingen oranje. Een reisadvies afgegeven door het ministerie van buitenlandse zaken. Reizen naar deze bestemmingen wordt dan tijdelijk afgeraden, er zijn echter nog voldoende bestemmingen met een andere kleurcode zoals groen en geel. Hier kun je gewoon naartoe voor een zakenreis of vakantie. Denk aan landen als Italië, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Zweden, Luxemburg en België. Het is wel raadzaam om 24 uur voor vertrek te controleren wat de actuele kleurcode is.

Voorzorgsmaatregelen onderweg

Reis je met het vliegtuig dan is het raadzaam om een aantal zaken extra mee te nemen voor onderweg. Denk aan desinfecterende gel, voldoende mondmaskers en vochtige handdoekjes. Vliegtuigen worden extra goed schoongemaakt en er geld ook daar 1,5 meter afstand. Een mondmasker moet ten alle tijden gedragen worden met uitzondering van eten en drinken.

In de praktijk

Wanneer je de afgelopen 6 maanden niet op reis bent geweest, dan zal de nieuwe werkelijkheid even aanpassen zijn. Gelukkig went alles heel snel en is het ongemak heel beperkt. Een mondmasker dragen merk je na een minuut of 5 niet meer. Soms kriebelt het wel en het wordt in sommige gevallen vochtig aan de binnenkant. In dit geval kun je het masker het beste vervangen door een nieuwe.

Strenger protocol in hotels en resorts

Vakantie vieren ten tijden van een pandemie is iets anders dan je gewend bent. Hier moet je op letten. In het buitenland zijn de meeste regels strenger en wordt er ook streng op toegezien dat ze nageleefd worden. Denk aan de samenscholingsregels, de 1,5 meter afstand en ook het desinfecteren wat vaak regelmatig aangeboden wordt. De meeste resorts en hotels hanteren een eigen protocol. In veel gevallen worden koffers gedesinfecteerd met een speciale spray en wordt de temperatuur opgenomen van gasten die nieuw binnenkomen. Dit ter voorkoming van besmetting in de hotels zelf. Dit voelt in het begin misschien wat ongemakkelijk, maar zodra je binnen bent. Voel je je ook prettiger, dit omdat je weet dat andere gasten en personeel dezelfde controle behandeling krijgen.

Activiteiten

Veel van de activiteiten die je gewend bent in de hotels en resorts zullen naar buiten verplaatst worden. Denk aan sport, spel en kinderopvang. Ook buffet en etenstijden worden vaak verruimd om zo minder mensen in het restaurant te hebben. Vaak wordt ook hier bij binnenkomst gevraagd om de handen te desinfecteren en buiten het eten om een mondmasker te dragen

Reacties zijn gesloten.