Wintersport Winterberg: Kosten, skigebied & beste tips

Wintersport Winterberg: Kosten, skigebied & beste tips
Arno@2 Actieve vakantie 2 oktober 2019 Gewijzigd op:

Voor beginnende wintersporters is Winterberg bij uitstek de beste plek om het gevoel van het echte wintersport te beleven. Het ligt net over de grens en als de sneeuwcondities voldoende zijn trekken hier duizenden liefhebbers naartoe. Zowel vrienden groepen, alleenstaanden en families. Met het prachtige wintersportdorp en een totaal van 27km lange pistes maakt deze plek erg gewild. Wist je dat er ook veel single wintersportreizen naar Winterberg georganiseerd worden? Met name singles tussen de 20 en 35 jaar , reizen graag naar Winterberg af.

Het skigebied van Winterberg

Winterberg beschikt over een relatief goed skigebied. Daarbij moeten we natuurlijk wel vermelden dat dit niet helemaal te vergelijken is met bijvoorbeeld een skivakantie in de Alpen. Maar voor een skigebied op enkele uren rijden, mogen we er maar wat blij mee zijn. Daarbij is het gebied vanaf het skiseizoen altijd voorzien van sneeuw. Sneeuwt het hier namelijk niet dan zorgen de 360 sneeuwkanonnen voor 26km aan skiplezier! Daarbij zijn veel skigebieden verlicht waardoor je ook wanneer de schemer invalt nog gewoon skiën.

Doormiddel van de 24 verschillende skiliften is het mogelijk om over de zeven verschillende bergen te skiën. Deze zeven bergen worden ook wel de deelgebieden genoemd waarvan Waldschneise, Quickjet abfahrt en Slalomhang de bekendste zijn.

Bekijk hier alle mogelijkheden in winterberg

Waldschneise is een blauwe piste waar vooral de boomrijke omgeving erg mooi is om doorheen te skiën. Slalomhang doet je vooral denken alsof je echt in Oostenrijk op Wintersport bent. Hier heb je namelijk een lange afdaling met mooie helingen. De laatste Quickjet abfahrt is kort, maar staat bekend om de stijle heling. Een groot voordeel is dat het wel breed is aangelegd waardoor je makkelijk kan temporiseren.

In totaal telt het skigebied 27,5km aan pistes. Vooral beginnende wintersporters zullen hier erg in nopjes zijn. Er is namelijk 14km aan blauw pistes, 12km aan rode pistes en 1,5km aan zwarte pistes. Let wel op dat deze laatste echt alleen voor de echte pro’s is!

kindvriendelijke skigebieden
Verblijf in 3* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €85.00
5.png
Bekijken

Kosten wintersport Winterberg

Wintersports staat vooral bekend om de prijs welke je ervoor moet betalen. Vaak is een week wintersport net zo duur als twee weken zomervakantie. Gelukkig is Winterberg een stuk dichterbij wat al een hoop geld scheelt, maar ook de kosten zelf zijn hier goed te doen. Daar komt bij dat je gemakkelijk je wintersport vakantie Duitsland als last minute kunt boeken. Dat is zeker 30 % goedkoper. Zie hier meer last minute wintersport aanbiedingen. Let op we hebben het hierbij over wintersportprijzen!

Bekijk hier alle mogelijkheden in winterberg

Kosten skipas & ski huur

Zonder skipas kan je niet de pistes betreden. Wil je skiën of snowboarden dan heb je een skipas nodig! Het grote voordeel is dat Winterberg over een modern systeem beschikt waardoor je met één skipas toegang krijgt over het hele skigebied. Daarbij zijn er ook nog aparte skipassen te koop voor hele gezinnen.

  Volwassenen Kind
Dagkaart € 37,00 € 25,00
3-daags € 81,00 € 63,00
6-daags € 138,00 € 96,00

Heb je al skispullen dan kan je deze kosten overslaan, maar veel beginnende wintersporters zullen toch ski’s of een snowboard moeten huren. Ook is het handig om een helm te huren wat zeker voor kinderen een must is! Hieronder de prijs per dag als we een gemiddelde nemen van de verschillende aanbieders.

  Volwassenen Kind
Ski-set € 18,00 € 3,00
Snowboard-set € 12,00 € 12,00
Helm € 4,00 € 2,00

Skilessen

Nog nooit op ski’s gestaan dan doe je er verstandig aan om een skiles te nemen. Eigenlijk doe je er dan nog verstandiger aan om ook op een indoorbaan eens skilessen te nemen. Skiën is namelijk erg leuk, maar je moet wel de basis kennen. Hieronder de gemiddelde prijzen voor een skiles op Winterberg

  Totaal prijzen
1 dag – groepsles € 43,00
2 dagen – groepsles € 83,00
3 dagen – groepsles € 120,00
Privé les € 60,00

Bekijk hier alle mogelijkheden in winterberg

Overnachten

Overnachten kan je natuurlijk net zo duur maken als je wilt. Zo is het mogelijk om bij één van de nabijgelegen vakantieparken te overnachten, maar nog gezelliger is overnachten vlakbij of in het dorp. Hier staan ontelbaar veel hotels, huisjes, restaurants en kroegen waar je ongelofelijk gezellig avonden kan beleven.

Let wel even op dat de kosten in het hoogseizoen natuurlijk een stuk hoger kunnen zijn als de kosten welke wij hier onder hanteren. Wij gaan hier net zoals bij de skiverhuur van een week looptijd uit.

  Prijs per nacht
Centerparcs € 25,00
Hotelkamer € 40,00

Kosten eten en drinken

Natuurlijk moet de inwendige mens ook verwend worden. Een heerlijk schnitzel of kaiserschmarren mag natuurlijk niet ontbreken op je wintersport. Wanneer je overnacht in een hotel dan zit je al gauw vast aan de restaurants in het gebied. Hierdoor zullen de kosten wellicht wat hoger liggen als wanneer je overnacht in een huisje of appartement. Hier kan je namelijk nog zelf koken. Hieronder enkele kosten welke je kan verwachten wanneer je eten en drinken koopt

  Prijzen
Schnitzel + patat € 12,00
kaiserschmarren € 6,00
Braadworst met brood € 4,00
Drinken € 3,00

Bekijk hier alle mogelijkheden in winterberg

Totale kosten

Wanneer je een week naar winterbergen zou gaan dan zou je ongeveer de volgende kosten kwijt zijn. Hierbij hebben we de skiles even buiten de kosten gelaten, omdat niet iedereen dit afneemt

  Totaal prijzen
Skipas € 138,00
Ski-set + helm € 132,00
Overnachting € 150,00
Eten & drinen € 200,00
Vervoer € 15,00
Totaal prijs per persoon € 635,00

Ga je op vakantie naar Winterberg dan zou je al een wintersportvakantie hebben van €100 per dag. Hierbij hebben we een budget van €200 euro voor eten meegenomen wat betekend dat je niet high-class uiteten zal gaan. Ook gaan we er vanuit dat je met de auto naar Winterberg reist en dit met minimaal 4 personen doet.

Tips wanneer je naar Winterberg gaat

Als je naar Winterberg gaat dan hebben we nog een aantal handig tips. Hieronder onze lijst

  • Als je gaat lunchen zorg dan dat je dit voor 12 uur doet! De meeste restaurants zitten echt bomvol tussen 12 en 13 uur. Als je om 11:30 uur een plekje zoekt heb je nog mooi alle plek
  • Zorg dat je vroeg bij Winterberg aankomt. Het liefst wanneer de skiliften opengaan. Hierdoor ontloop je ontzettend veel wachttijden.
  • Bij parkeerplaatsen P2, P3, P4, P5, P6 en P7 kan je gratis parkeren. Bekijk de pisteskaart om te zien waar je het beste kan parkeren.
  • Ga je in de winter? Zorg er dan voor dat je winterbanden onder je auto hebt zitten! Deze zijn verplicht in Duitsland

Bekijk hier alle mogelijkheden in winterberg

Liever je wintersport vakantie in Oostenrijk boeken?

Kies je liever voor wat meer sneeuwzekerheid? En ga je liever skiën op grotere hoogte?? Dan is een wintersport vakantie Oostenrijk wellicht meer geschikt. In alle bijna wintersport gebieden van Oostenrijk vind je skigebieden voor beginners en gevorderden. In Tirol en Salzburgerland komen relatief veel gezinnen. Voralberg is met name geschikt voor de ervaren wintersporters. Oostenrijk is even wat verder dan Duitsland maar dan heb je ook wat. Dat geldt ook voor wintersport in Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Reacties zijn gesloten.