Hiken in Oostenrijk; 7x de mooiste wandelgebieden in het Oostenrijkse landschap

Hiken in Oostenrijk; 7x de mooiste wandelgebieden in het Oostenrijkse landschap
Redactie Holidaytrust.nl Actieve vakantie 1 december 2019 Gewijzigd op:

Oostenrijk is een land vol met hoge bergen en natuurgebieden. Een prachtige plek voor wandelaars die graag van uitdagingen houden. Maar ook voor de minder ervaren mensen zijn er mooie routes door de natuur. Oostenrijk is een echt wandelland met de beste plekken voor wandelvakanties. De vele bergen zorgen voor uitdagingen en prachtige uitzichten. De 7 mooiste wandelroutes van Oostenrijk lichten wij graag voor je uit!

Dachstein

In het ruige gebied van Dachstein wordt veel geklommen en zijn er diverse gezekerde klimroutes. Het Dachstein-Zuidwand is een indrukwekkende plek en een grote uitdaging. In het zuidelijk gebied van Dachstein ligt Ramsau. Hier beginnen diverse wandelroutes die door normaal gebied lopen. Je kan richting de bergen lopen door de bossen heen. De routes zijn er in meerdere moeilijkheidsgraden. Kies een route die bij jouw niveau past en geniet van de prachtige omgeving.

Dachstein wandelen
Verblijf in 4* Hotel in Fieberbrunn
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €609.00
1.png
Bekijken

Bregenzerwald

In de regio Bregenz liggen mooie wandelroutes in diverse niveaus. Je hebt thema routes en een wandelingen speciaal voor families. Een populaire wandelroute is de Hittisau van 8,1 kilometer lang. Je loopt door twee bergkloven over een 300 jaar oude houten brug. Daarna kom je uit in mooie bossen en stukken open velden. Je kan er ontspannen en relaxed lopen en doet er ongeveer 2,5 uur over. Na een mooie wandeling kan je bij de historische boerderijen een stukje culinair mee pakken. Ze maken eigen kaas die je kan proeven onder het genot van een drankje.

Hohe Tauern

Een van de drukst bezochte en mooiste gebieden is Hohe Tauern. Het gebied is erg divers met zijn landschappen, alpenweiden en meren. Het heeft de hoogste bergtoppen en gletsjers van het land. Door de gletsjers zijn er dalen gevormd en bergmeren. Je hebt er diverse wandelroutes maar de populairste is bij de Krimml watervallen. Ze zijn 380 meter hoog en daarmee de hoogste van Midden-Europa. Een wandelroute van 1,5 uur brengt je langs de rivier naar dit prachtige spektakel. Onderaan de waterval kan je even stil staan en van de omgeving genieten.

grossglockner
Wandelgebied rond de Großglockner

Karwendel

Voor de meer ervaren wandelaars is er in het Karwendel gebied een mooie wandelroute. Het Karwendel gebied is een van de oudste beschermde gebieden in Europa. Je wandelt door veel natuur en hooggebergte. Je kan vanuit meerdere plekken een deel van de wandelroute bewandelen als je geen tijd hebt om de hele route te doen. Het gebied beslaat 727 km2 vol met moerassen, bergen en mooie planten en is één van de mooiste bergwandelgebieden van Oostenrijk.

Karwendel oostenrijk
Karwendel Oostenrijk

Karnische Alpen

De Karnische Alpen is een bergketen die de grens vormt tussen Oostenrijk en Italië. De dalen zijn er makkelijk te bewandelen en erg mooi. Onderweg kan je een pauze nemen en koffie drinken bij een berghut. Een van de mooiste plekken is het Karnische Hoogteweg, het is een 120 kilometer lang wandelpad langs de grens verdeelt in 10 etappes. Onderweg ontdek je loopgraven vanuit de Eerste Wereldoorlog. De route is vrijwel hetzelfde als de frontlijn.

Bohemer Woud

Bij de grens met Tsjechië ligt het Bohemer Woud. Je hebt vele mogelijkheden in wandelroutes, korte maar ook lange dagtochten kan je hier maken. Je hebt hier niet echt bergen waardoor het hier makkelijk te bewandelen is. Het is ook een van de weinige plekken waar de lynx nog in het wild leeft in Europa. Je kan het gebied ook op een bijzondere manier ontdekken. Per ezel kan je diverse routes afleggen, ook van meerdere dagen. Deze tochten vertrekken vanuit Peilstein.

sumava wandellandschap
Sumava wandellandschap

Raxalpe

Dit gebied ligt ver in Oostenrijk waardoor het niet erg bekend is onder de Nederlanders. Het staat hier vol met bos maar heeft ook wel kale vlaktes. Je kan hier makkelijke en moeilijke routes bewandelen. Aan de zuidkant loopt het schuin naar beneden waar je perfect steenbokken kan spotten. Vanaf het Reichenau kan je een wandeling van 4 kilometer maken die langs water en groene dalen gaat.

Interesse in meer wandelroutes? Lees dan onze blogpost over de leukste wandelroutes in Europa

Wat vinden lezers van dit artikel?
0,00 beoordelingen
Welke beoordeling geef jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *