Hiken in Europa 7x de mooiste routes door de bergen

Hiken in Europa 7x de mooiste routes door de bergen
Arno@2 Actieve vakantie 10 oktober 2019 Gewijzigd op:

Hiken is de ideale manier om de wereld te verkennen en sportief bezig te zijn. De prachtige omgeving van de bergen, de heerlijke berglucht en het één worden met de natuur is fantastisch. Hiken is cool en daarom delen wij de 8 mooiste routes om af te leggen in Europa!

West Highland Way in Schotland

Dwars door de schotse hooglanden loopt de route West Highland Way. Deze route is 152 km lang en vanaf 1980 te bewandelen. Hier trotseer je oude militaire wegen en kan je nog de sporen zien van oude koetswagens. De route loopt van Milngavie nabij Glasgow tot Fort William. Hierbij varieert het landschap van dichte bossen, prachtige heuvels tot echte berggebieden. Aangekomen in Fort William kan je er nog voor kiezen om de Ben Nevis te beklimmen. Dit is de hoogste berg van Groot-Brittannië met een hoogte van 1345 meter. Jaarlijks lopen 30.000 wandelaars de West Highland Way route waarvan een klein deel per tent. De berg beklimmen veel meer mensen, ongeveer zo een 110.000 per jaar.

Beste reisperiode: mei t/m augustus
Looproute: 152km
Moeilijkheidsgraad: Goede en duidelijke wandelroute waarbij het einde het zwaarste gedeelte is

Verblijf in 4* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €269.00
1.png
Bekijken

Tour du Mont Blanc

Deze route loopt maar liefst door drie verschillende landen namelijk Frankrijk, Zwitserland en Italië. De gehele route loopt langs de hoogste berg van de Europese Alphen de Mont Blanc. De meeste hikers kiezen ervoor om de 170km lange tocht in juni of juli af te leggen. Zeker wanneer je in de hoogste regionen komt is het mogelijk dat je nog te maken hebt met ijs en sneeuw. De route start in Les Houches en eindigt op dezelfde plaats, je loopt dus letterlijk een orndje om de Mont Blanc waarbij je echt de meeste schitterende plaatsen tegenkomt. Wil je de route inkorten? Je kan bij meerdere plaatsen uitstappen wat erg praktisch is.

Beste reisperiode: juni t/m augustus
Looproute: 170km
Moeilijkheidsgraad: Over het algemeen duidelijke wandelpaden. Je kan de route zwaarder maken als je gevorderd bent.

Kungsleden door het Zweedse Lapland

De Kungsleden vertaald het Koningspad loopt in de Noord-Zweedse landschappen. Schrik niet, want de route is ongeveer 425km lang! Deze loopt van Abisko helemaal naar het zuiden Hemavan. Deze route werd ooit bedacht om mensen te laten ervaren hoe mooi het Zweedse lapland is. Je kan ook alleen het noordelijk gedeelte afleggen wat ongeveer 183km is. Hierbij loopt je tot Kvikkjokk. Je loopt dan langs verschillende nationale parken welke er prachtig uitzien. Ook het grote voordeel is dat dit noordelijke deel vele berghutten telt welke maximaal 10 – 20 km uit elkaar liggen waardoor je makkelijk van berghut naar berghut kan reizen.

Beste reisperiode: juni t/m september (in juli barst het wel van de muggen!)
Looproute: 425km gehele route, noordelijke route 183km
Moeilijkheidsgraad: Ervaring voor de gehele tocht is vereist! Je loopt soms dagen door de wildernis waarbij je niet raar moet opkijken als je nauwelijks zon ziet. Dit heeft te maken met de ligging boven de poolcirkel. Ook moet je goed uitgerust zijn om deze tocht te kunnen maken zoals eten&drinken, tent en warme kleding.

Laugavegur, de populaire looproute in IJsland

De Laugavegur route is de populairste looproute van IJsland en is ongeveer 55km lang. Vernoemd naar de drukste winkelstraat van Reykjavik, omdat de route ook ongelofelijk populair is. mede door de vele warmtebronnen en de uitstekende voorzieningen om de route af te leggen. Zo staan er langs de gehele route verschillende berghutten waar je ook je tent mag opzetten. Eten en drinken moet je wel zelf meenemen maar vanwege de tocht maximaal 5 dagen duurt is dit goed te doen. Een tip is om je zwemkleding mee te nemen zodat je ook in een warmtebron kan.

Beste reisperiode: half juni t/m begin september
Looproute: 55km
Moeilijkheidsgraad: De looproute is zelf goed af te leggen door de duidelijke routeafzetting. Wel moet je zelf voor je overnachting en eten & drinken zorgen.

El Caminito del Rey door Andalusië

Ooit de gevaarlijke wandelpaden ter wereld, maar door de vele veiligheidsvoorziening nu een prima te bewandelen route. De El Caminito del Rey route loopt dwars door het landschap van Andalusië waarbij je prachtig meren en hoge bergen trotseert. De route is 7,5km lang en voor een deel van de route moet je entree betalen (€10) en is slechts geopend van 10:00 t/mt 17:00 uur. Ook zijn er slechts 1100 mensen per dag die toegang krijgen. Je zal in groepen van maximaal 50 mensen met een gids worden begeleid het gebied. De betaalde route is 3,5 km (duurt +/- 3 uur), maar kent een route daarvoor van 2km en daarna van 2km. Vanaf het eindpunt kan je weer met de trein (of bus) naar de start.

Beste reisperiode: juni t/m september
Moeilijkheidsgraad: Als je een beetje fit bent kan je deze route al afleggen. Wel moet je een beetje durfen om op hoogte te hiken.

Drei Zinnen door de Dolomieten in Italië

Wil je een prachtige hike maken door de Dolomieten van Italie dan is de Drei Zinnen een echte aanrader! Het grote voordeel is dat je tocht zo zwaar kan maken als je zelf wilt. Je loopt hier in ieder geval prachtig langs de beroemde rotsformatie van de drie bergtoppen. Ben je wat gevorderder dan is het aan te raden om je route uit te bereiden zodat je meer kilometers kan maken, maar ook meer de bergen ingaat. Onderweg staan er verschillende hutten waar je heerlijk kan eten dus dat is mooi meegenomen.

Beste reisperiode: Hele jaar, maar in zomermaanden erg warm
Looproute: 7,5km
Moeilijkheidsgraad: Als je een beetje fit bent kan je deze route al afleggen. Wel moet je een beetje durfen om op hoogte te hiken

De Kammen route in de Veluwe

Wie zegt dat je ver moet reizen om een prachtige hike te doen! Nederland kent een prachtig looproute namelijk dwars door Nationaal Park Veluwezoom. Wil je beginnen met hiken dan is deze route echt een must! De route is slechts 6km lang en kent toch redelijk wat hoogteverschillen. Je start je route bij het bezoekerscentrum van Veluwezoom waar je ook weer eindigt. Onderweg kom je onder andere de schaapskooi tegen. Ook is er bij de start en het einde een restaurant voor een hapje en drankje

Beste reisperiode: Hele jaar, maar als het heidevelden in bloei is op zijn mooist
Looproute: Meerdere routes
Moeilijkheidsgraad: Duidelijke looproutes voorzien van borden. Zeker als je de kortere routes doet is het goed te doen

 

Reacties zijn gesloten.