5x spectaculaire wandeltochten in Europa

5x spectaculaire wandeltochten in Europa
Arno@2 Ontdekken 23 mei 2019 Gewijzigd op:
5 prachtige wandeltochten in Europa.

Waar maak je de mooiste wandeltochten in Europa?

Als wandelliefhebber droom je van een trekking door de Himalaya, hiken door de Grand Canyon of de W-trek in het Torres Del Paine park in Chili. Maar voor de mooiste wandelroute hoef je vaak helemaal niet zo ver te reizen, want ook in Europa vind je talloze prachtige wandelroutes. Wat dacht je van wandelen in de Italiaanse Dolomieten, Noorwegen, Schotland of wandelparadijs Slovenië. Wij hebben de mooiste wandeltochten binnen Europa voor je verzameld. Welke wandeltochten van onze top 5 heb jij al van jouw lijstje mogen strepen? Boek hier een wandelvakantie Europa met bagagevervoer.

Verblijf in 4* Camping Spot in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €44.00
1.png
Bekijken

1. Alta Via 1, Italië

Als je aan wandeltochten in Europa denkt, denk je a snel aan Schotland, Wales en Ierland.  Toch staat volgens ons Italië op nummer één.

In Italië heb je verschillende wandelroutes door de Dolomieten. Een klassiekers is de route Alta Via Numero Uno. Een meerdaagse trekking door de schitterende ruige bergen van
Noord-Italië. De Dolomieten behoren met hun gigantische pieken en groene landschappen tot de mooiste natuurgebieden van Europa. Tijdens je wandeltocht passeer je traditionele dorpjes waar je kunt genieten van culinaire gerechten. De trekking duurt ongeveer 2 weken waarbij je 150 kilometer aflegt tussen de Pragser Wildsee en Belluno. Er zijn duidelijke wandelpaden en met een redelijke conditie is de trekking voor iedereen haalbaar. Het is een diverse en mooie tocht die je langs verschillende landschappen brengt. Van bossen tot imposante bergwanden. Als je de mooiste wandeltochten in Europa zoekt, mag Italië en met namen De Dolomieten niet op je lijstje ontbreken.

Aantal dagen: 13 dagen
Geschikt voor: beginners
Uniek aan deze route: veelzijdigheid, berghutten en culinaire hoogstandjes

2. Beara Way, Ierland

Ierland is een geweldige bestemming voor wandelliefhebbers. Met haar prachtige natuurparken, ruige kliffen en geweldige kustlijn vind je hier nog puur natuur. Één van de mooiste wandeltochten van Ierland, maar ook van Europa, is de Beara Way trekking. Dit is een meerdaagse wandeltocht van 152 kilometers langs het Beara schiereiland. Tijdens deze trekking wandel je door ruig berggebied en ontdek je de geweldige kustlijn van Ierland. Hier vind je nog ongerept natuur. Naast prachtige natuur vind je er ook schattige dorpjes, zoals Castletownbere, Kenmare en Allihies, maar ook nog veel archeologische overblijfselen. Een absoluut hoogtepunt van de wandelroute is de is het dunbevolkte Dursey Island, toegankelijk via een kabelbaan.

Aantal dagen: 9 dagen
Geschikt voor: beginners
Uniek aan deze route: imposante kliffen, archeologische overblijfselen en traditionele dorpjes

3. Peaks of the Balkans Trail

De wandeltocht door de pieken van de balkan is een wandelroute die nog niet heel erg bekend is. Volledig onterecht, want dit is één van de mooiste wandeltochten van Europa. Wandelen door deze bergen was een lange tijd onmogelijk door de vele conflicten in het gebied. Sinds een aantal jaren zijn de grenzen weer geopend en weten steeds meer wandelaars deze prachtige omgeving te vinden. De kans is groot dat dit snel een wandeltocht klassieker zal worden.

Tijdens deze unieke wandeltocht wandel door het hoogste gebergte van de Balkan en ontdek je de prachtige landschappen van drie verschillende landen. Hoewel je door de Albanese Alpen wandelt, kom je tijdens je trekking ook door Kosovo en Montenegro. Bezoek kleine traditionele dorpjes, overnacht bij een homestay en ontdek een ongekend gastvrije bevolking. De uitzichten en landschappen tijdens je trekking zijn adembenemend. Hoewel er verschillende wandelroutes zijn, is er een standaard wandelroute waarbij je in 10 dagen door de toppen van de Balkan wandelt.

Bezoek tijdens je wandeltocht ook het klooster Decani of beklim de hoogste berg van Kosovo.

Aantal dagen: 10 dagen (zonder rustdagen en afhankelijk van het weer)
Geschikt voor: mensen met een goede conditie
Uniek aan deze route: traditionele dorpjes, homestays en ongerepte natuur

Eén van de mooiste wandeltochten in Europa, je kunt deze inclusief bagagevervoer en overnachting boeken bij diverse wandelreis organisaties boeken. Ook voor een groepswandeling binnen Europa.

4. Het Sloveense Bergpad, Slovenië

Wie aan wandeltochten in Europa denkt, zal niet zo snel aan Slovenië denken.   Toch is Slovenië een walhalla voor actieve wandelaars en hikers. Wie op zoek is naar een echte uitdaging moet in Slovenië zijn. Hier vind je twee spectaculaire lange-afstand wandelroutes, namelijk de wandelroutes E6 en E7. De E6 is een wandelroute van 5300 kilometer lang waarbij je dwars door de verschillende landen wandelt. Het deel van de E6 door Slovenië is ongeveer 350 kilometer lang, loopt van noord naar zuid en duurt 20 dagen om te dagen. De E7 route loopt via Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië en Slovenië. De route door Slovenië gaat van West naar Oost en is ruim 600 kilometer lang. Het duurt ongeveer 30 dagen om de wandeling te voltooien en kan behoorlijk pittig zijn.

Slovenië wordt ook wel het groene hart van Europa genoemd. Tijdens je trekking wandel je door prachtige dennenbossen, kraakhelder water en schitterende berglandschappen. De natuur is zeer divers en geen één dag is hierdoor hetzelfde. Tijdens een meerdaagse wandeltocht zul je verschillende landschappen ontdekken.

Aantal dagen: 20 -30 dagen
Geschikt voor: van beginners tot gevorderden
Uniek aan deze route: diversiteit aan landschappen

5. West Highland Way, Schotland

Een wandelvakantie Schotland boeken? Een klassieker die niet in onze top 5 mag ontbreken is de West Highland Way in Schotland. Tijdens deze trekking wandel je dwars door de Schotse Hooglanden. Een route van 155 kilometer aan ongerepte natuur landschappen. Prachtige meren, gletsjers, ruige bergen en dramatische landschappen. Je wandelt dwars door Schotse hooglanden van zuid naar noord, van Milngavie naar Fort William. Een groot deel van de route loopt over oude veedrijver routes en oude militaire wegen. De paden zijn goed onderhouden. Jaarlijks wandelen meer dan 50.000 mensen deze route waarmee West Highland Ways het populairste wandelpad van Groot-Brittannië is.

Aantal dagen: 10 dagen
Geschikt voor: beginners
Uniek aan deze route: van lowland naar highlands en de hoogste berg van Groot-Brittannië

Reacties zijn gesloten.