Ideeën voor een eenoudervakantie

Ideeën voor een eenoudervakantie
Hans@1 Algemeen 29 augustus 2021 Gewijzigd op:
Dit zijn leuke ideeën voor een eenoudervakantie.

Van een dagje weg in Nederland met de kids tot een verzorgde eenoudervakantie bij Estivant of One2Gethertravel. Dit zijn praktische tips voor eenoudergezinnen die een leuke vakantie willen boeken.

TUI eenoudervakantie banner

Wat is een eenoudervakantie eigenlijk?

De naam zegt het al “eenoudervakantie“.  Hieronder worden vakanties verstaan waarbij er 1 ouder op vakantie gaat met één of meer kinderen. Deze reizen worden ook wel vakanties voor eenoudergezinnen genoemd. Meestal gaat het dan om alleenstaande ouders die gescheiden zijn maar het kan ook zijn dat je partner overleden is of gewoon dat je alleen met je kind of kinderen op pad gaat. Je heb vele soorten 1 ouder vakanties. Van dagjes tot weekendjes weg in Nederland of België tot verre reizen op all inclusive basis in Turkije. Ook heb je groepsreizen voor 1 ouder gezinnen.

Georganiseerde eenoudervakanties

Als we het over 1 ouder vakanties hebben, bedoelen we eigenlijk georganiseerde vakanties voor 1 ouder gezinnen.  Je bent dan op vakantie met andere alleenstaande ouders en hun kinderen. Vaak heeft zo een 1 ouder vakantie het karakter van een luxe kampeervakantie maar organisaties zoals bijvoorbeeld Estivant en One2Gthertravel organiseren ook reizen voor eenoudergezinnen naar bijvoorbeeld landen als Spanje, Griekenland of Oostenrijk. Er is normaal gesproken ook een eenouder wintersport programma.

spelen met dochter op eenoudervakantie

Recreatieprogramma voor de kids en ouders.

Het kenmerk van vakanties voor eenoudergezinnen, het recreatieteam en recreatie programma. Omdat jij als single ouder tijdens je vakantie ook tot rust moet kunnen komen. Of je nu een eenoudervakantie Nederland, Frankijk, Italië of Bulgarije hebt geboekt. Het recreatieteam zorgt ervoor dat de kinderen 1 á 2 keer per dag op een leuke manier bezig worden gehouden en jij als alleenstaande vader of moeder ook aan je broodnodige rust toe komt. Dat is één van de grootste voordelen van een professioneel opgezette vakantie voor eenoudergezinnen.

TUI eenoudervakantie banner

Voor kinderen tot 19 jaar

Georganiseerde eenouderreizen zoals georganiseerd door Estivant, Cirkel Reizen en One2Gethertravel zijn bedoeld voor singles ouders met kinderen tot maximaal 19 jaar. Voor een aantal reizen ligt de leeftijdsgrens en 12 of 16 jaar. Daarnaast heb je 1 ouder vakanties voor jonge ouders met baby’s, peuters, kleuters en jonge kinderen.  Samen plezier maken en ervaringen als alleenstaande ouders uitwisselen, dat is waar het om deze georganiseerde reizen voor eenoudergezinnen om draait. Je kunt een 8 daagse 1 oudere vakantie boeken maar ook gaan voor een 15 of 22 daagse  eenoudervakantie. Ook is het mogelijk om via deze sympathieke manier een weekendje weg te gaan met de kids.

selfie tijdens eenoudervakantie

Je staat er tijdens een 1 ouder vakantie niet alleen voor

Of je nu een 1 ouder vakantie Frankrijk wilt boeken of een eenoudervakantie Spanje, je staat er tijdens zo een georganiseerde 1 ouder vakantie nooit alleen voor. Niet alleen ben je in het gezelschap van tien tot twintig andere single ouders en hun kinderen, deze reizen worden altijd begeleid door reisbegeleiders die affiniteit hebben met een ouder reizen. Ons kent ons, is hier zeker ook van toestemming. Je bent op reis met gelijkstemden. Daarnaast is er 9 van de 10 keer een recreatieteam.

TUI eenoudervakantie banner

Eenoudervakantie op Ibiza vieren.

In een vorig artikel schreven wij uitgebreid over Ibiza.

Ibiza is een hip eiland waar vooral veel jongeren en jongvolwassenen hun vakantie of studiefeest komen vieren. Gelukkig is Ibiza ook ontdekt door de reisorganisaties die 1 oudere reizen organiseren. Zo kan je via Estivant een eenoudervakantie Ibiza boeken.

Eenoudervakantie, met andere 1 ouder gezinnen op wintersport

Natuurlijk is het een super leuk idee om een eenoudergezin vakantie te boeken in de meivakantie, zomervakantie of herfstvakantie. Maar wat dacht je ervan om een wintersport vakantie Oostenrijk voor eenoudergezinnen te boeken?  Als je het heerlijk vindt om op wintersport vakantie te gaan en je kinderen vinden dit ook, is er niets leukers dan met andere alleenstaande ouder gezinnen op skivakantie te gaan. De meest populaire bestemming voor een 1 ouder skivakantie is Oostenrijk maar er zijn ook mogelijkheden om een wintersport reis naar bijvoorbeeld Frankrijk of Italië te boeken. Je boekt zo een eenouder skivakantie inclusief vervoer, hotel en skipas. Eten en drinken is soms wel en soms niet in de prijs van deze actieve eenoudervakanties inbegrepen. Ook een leuk idee voor een vakantie met de kinderen in de periode rond Oud en Nieuw en Kerstmis.

eenoudervakantie wintersport

Wintersport Winterberg

Wil je dichter bij huis een ski- of langlaufvakantie met de kids boeken?  Boek dan een wintersportvakantie Winterberg. Dat zou je ook in het kader van een individuele autovakantie met de kinderen kunnen boeken. Op eigen houtje op vakantie gaan, heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Een vakantie voor eenoudergezinnen heeft veel voordelen.

TUI eenoudervakantie wintersport banner

Leukste dierentuinen van Nederland

Als alleenstaande papa of mama kan je natuurlijk ook zelf een reisje maken of weekendje weg met je kinderen gaan. Een weekendje Amsterdam is wellicht geen goed idee. Een dagje naar de dierentuin gaan zeker wel. Een dagje Artis, Diergaarde Blijdorp of De Apenheul maakt ieder kind en ouder blij! Deze en nog een aantal anderen behoren zeker tot de leukste dierentuinen van Nederland.