Vakantie Side - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders
  • Informatie
  • Inspiratie
  • Activiteiten

Side vakantie vol luxe en zon aan de Turkse Riviera

Als je denkt aan een vakantie Side, dan denk je eigenlijk direct aan luxe resorts en uitgestrekte stranden. Natuurlijk heeft Side dit allemaal, maar de Turkse badplaats heeft nog veel meer te bieden. De antieke havenstad ligt op zo’n 16 km van Seleucia en is vooral geliefd bij toeristen. In het stadje zelf wonen slechts 18.000 inwoners, maar dit aantal verdubbelt een aantal keer tijdens het hoogseizoen. Elk jaar komen er weer grote aantallen toeristen naar de havenstad voor een zonvakantie aan de Middellandse Zee.

Historische havenstad met opgravingen uit de oudheid

Side staat vooral bekend als de stad met diverse opgravingen uit de oudheid. Helaas is niet alles goed bewaard gebleven door brand en oorlog in Turkije. Toch zijn er nog steeds bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk aan de Tempel van Apollo en het theater. Er zijn ook nog een paar romeinse baden en een voormalig ziekenhuis te bewonderen. Het is zeker de moeite waard om een wandeling door de antieke stad te maken. Het Romeinse theater is zelfs één van de beste bewaard gebleven Romeinse theaters.

Bezoek de Green Canyon

Bij een badplaats in Turkije denk je al snel aan een zonvakantie, maar de omgeving is ook prachtig. Een aanrader om te bezoeken is de Green Canyon achter Side. De Green Canyon is een gigantische rots waar één van de grootste stuwmeren van Turkije in gebouwd is. Het water in de stuwmeer is groen en daardoor heeft de plek de bijnaam Green Canyon gekregen. Het is mogelijk om in deze prachtige omgeving een boottocht te maken. In de verte zie je tijdens de boottocht het Taurus gebergte.

Winkelen aan de promenade

Langs het strand van Side is een prachtige wandelpromenade gemaakt. Je vindt hier diverse winkels, restaurants en cafés. Naast het nieuwe centrum langs het strand is er nog een oud centrum in de stad. Je vindt hier nog meer unieke winkels. Er is ook nog wekelijks een markt aan de oostkant van de stad.

Genieten van de zon aan het strand

De meeste toeristen boeken een vakantie Side voor de zon. Aan de oostkant van de stad vindt je een prachtig breed zandstrand. Het strand is perfect voor een gezinsvakantie doordat de zee langzaam afloopt. De kinderen kunnen dus zonder echt te zwemmen in het water spelen. Voor waterliefhebbers is er bij het strand ook nog een beachpark te vinden. Je kan hier terecht voor extra waterpret.

Geniet van internationale en Turkse specialiteiten

Tijdens een vakantie Side verblijf je meestal op basis van all inclusive. Naast all inclusive dineren kan je ook een keer de stad zelf ingaan. In de stad en langs de wandelpromenade vindt je diverse Europese restaurants voor een gevarieerde maaltijd. Uiteraard kan je ook de lokale Turkse keuken uitproberen en genieten van een betaalbare maaltijd.

Ervaringen en reviews vakantie Side

Bij de Side reviews lezen we vooral een hoop positieve ervaringen over hotels en accommodaties aan de Turkse Riviera. Maar volgens de Side beoordelingen is het ook zeker een aanrader om de antieke havenstad zelf eens in te gaan. De gastvrije bevolking ontvangt je met open armen terwijl je prachtige bezienswaardigheden bewondert. Er zijn ook verschillende activiteiten te ondernemen in de stad zelf. Daarnaast kan je genieten van heerlijke lokale gerechten in een Turks restaurant.

Meer tekst
Leuk om te doen! De beste activiteiten
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
10.0
  • Vlakbij strand gelegen
  • Ontspan aan zwembad
  • Gezellige animatie aanwezig
10.0
  • Vlakbij strand gelegen
  • Ontspan aan zwembad
  • Gezellige animatie aanwezig
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
10x Doen in Side (Turkije) & omgeving
10x Doen in Side (Turkije) & omgeving
Het zonnetje hoog in de lucht, een flinke dosis cultuur, mooie stranden en een prachtige omgeving; zo kun je Side het beste omschrijving. Ooit was dit een klein vissersplaatsje in Turkije, maar de laa
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Side