Vakantie Alanya - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders
 • Informatie
 • Inspiratie
 • Activiteiten

Verblijf in de bruisende havenstad van Alanya

Elk jaar vertrekken er weer duizenden Nederlanders naar Turkije voor een vakantie Alanya. De betaalbare havenstad met luxe all inclusive resorts staat al jaren op één bij toeristen uit Nederland, Engeland, Scandinavië en Duitsland. Buiten de luxe resorts heeft de historische havenstad zelf ook genoeg te bieden. Er wonen ruim 100.000 inwoners in de havenstad en de rijke historie van de stad zorgt direct voor diverse bezienswaardigheden.

Geniet van de historische gebouwen in Alanya

Door de rijke geschiedenis van de stad zijn er nog diverse oude gebouwen te vinden. Het is natuurlijk al heerlijk om door de oude straten te slenteren, maar er is ook genoeg te zien. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Alanya. Het kasteel staat bovenop een heuvel en heeft een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Met een kabelbaan is het mogelijk om het kasteel te bereiken en te genieten van het uitzicht. Een ander belangrijk symbool uit de oudheid is de Rode Toeren. De toren ligt aan zee en stamt uit de 13e Eeuw.

Bezoek de druipsteengrot midden in de stad

Midden in de stad nabij de oude haven vindt je de Damlatas grot. Dit is het Turkse woord voor druipsteengrot. De grot werd bij de aanleg van de haven ontdekt en is 30 meter lang en 15 meter hoog. Het is absoluut indrukwekkend en verkoelend om hier een bezoekje aan te brengen.

Ontdek de prachtige natuur rond Alanya

Als je een lange vakantie Alanya gepland hebt is het ook leuk om de stad eens te verlaten. Net buiten het centrum ontdek je werkelijk een prachtige natuur in de achterliggende bergen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Dimcay rivier. In de zomermaanden zijn hier diverse restaurantjes te vinden en kan je een duik nemen in het frisse water. Of maak een meerdaagse trip door het prachtige landschap van Cappadocië.

Geniet van de prachtige zandstanden

De meeste Nederlanders boeken een vakantie Alanya voor zon, zee en strand. Uiteraard kan dit als geen ander aan één van de twee grote stranden. Het Cleopatra stand is het populairste strand gevolgd door Keykubat. Op het strand kan je een ligbedje huren voor een vast laag tarief per dag. Verblijf je in een all inclusive resort? Dan heeft het resort vaak een eigen stukje strand met ligbedden.

Bruisend uitgaansleven voor jongeren

De meeste jongeren kiezen graag voor Alanya als vakantiebestemming. Het uitgaansgebied is levendig en tot 03.00 is het elke dag feest in de stad. Robin Hood is de grootste openlucht discotheek. Dit is natuurlijk geweldig tijdens de warme zomermaanden.

Winkelen achter de haven

Achter de haven van Alanya vindt je kleine straatjes met diverse winkels en souvenirswinkels. Je vindt hier de typische Turkse souvenirswinkels waar je cadeautjes voor familie en vrienden kan shoppen. Er typische Turkse ambachten tot leven komen. Het is zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan.

Ervaringen & reviews vakantie Alanya

De vakantie Alanya reviews zijn al jaren positief. De meeste toeristen boeken hun vakantie voor de luxe resorts tegen een betaalbare prijs. Maar in en rond de stad zelf is ook genoeg te beleven. Als je het resort verlaat voor het centrum, dan ontdek je nog het authentieke Turkije. In de Alanya beoordelingen scoort ook het levendige uitgaansgebied en de bezienswaardigheden hoog. Kortom een prima bestemming voor je volgende zonvakantie in Turkije.

Meer tekst
Leuk om te doen! De beste activiteiten
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
6.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • Gezellige animatie aanwezig
0.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • Gezellige animatie aanwezig
6.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • Gezellige animatie aanwezig
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
Weekje zon in het najaar? 12 leuke bestemmingen met zongarantie
Weekje zon in het najaar? 12 leuke bestemmingen met zongarantie
Je bent deze zomer niet echt aan vakantie toegekomen en daarom ben je op zoek naar een leuke bestemming voor het najaar. In het najaar kan je nog prima een weekje van de zon genieten. Sterker nog wij
10x Doen in Side (Turkije) & omgeving
10x Doen in Side (Turkije) & omgeving
Het zonnetje hoog in de lucht, een flinke dosis cultuur, mooie stranden en een prachtige omgeving; zo kun je Side het beste omschrijving. Ooit was dit een klein vissersplaatsje in Turkije, maar de laa
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Alanya