vakantie Venlo

Vakantie Venlo Reisgids vol tips, reviews & advies

Venlo vakantie

Een stedentrip naar Venlo staat bij de meeste reizigers niet op de bucketlist. Dit is jammer want deze groene stad aan de Maas is zeker weten een aanrader. In de binnenstad ervaar je het bruisende stadsgevoel, terwijl je er buiten kan genieten van de natuur. Cultuur, natuur en historie komen samen en natuurlijk kan je er ook heerlijk eten. Een vakantie Venlo is in trek en de gemeente trekt jaarlijks bijna een miljoen toeristen. Reden genoeg om de stad in Limburg op je bucketlist te zetten.

Winkelen aan de Maasboulevard

Wil je heerlijk luxe winkelen? Dan zit je in een stad als Venlo helemaal goed. Aan de Maasboulevard kan je in alle luxe shoppen bij de leukste winkelketens. Alle bekende winkels zijn aan de boulevard gevestigd. Naast de Maasboulevard zijn er verspreid over de stad ook nog unieke winkels en boetieks te vinden.

Borrelen in de oude binnenstad

Natuurlijk past borrelen op een terrasje bij het Bourgondisch genieten in Limburg. In de oude binnenstad van Venlo kan je heerlijk een terrasje pakken. Aan de markt van Venlo vindt je het oude stadshuis en diverse horecazaken. Je bevindt je hier echt in de oude binnenstad en je kan hier uiteraard heerlijk een drankje doen. Na een drankje gedronken te hebben kan je de kronkelige straatjes door de stad volgen en nieuwe plekjes ontdekken. Het oude stadshuis is overigens het pronkstuk van de binnenstad. Het gebouw stamt uit de zestiende eeuw en was oorspronkelijk een kasteel uit de veertiende eeuw.

Bourgondisch genieten van lekker eten

Uiteraard hoort bij bourgondisch genieten natuurlijk ook lekker eten. Dit kan je als geen ander in Venlo. De stad staat bekend om de hoge kwaliteit restaurants en eetcafés. Naast hoog aangeschreven restaurants zijn er ook typische streekgerechten in de stad verkrijgbaar. Een bekend streekgerecht is de Venlose frietei. Het is een frituursnack bestaande uit een hardgekookt ei gerold in ragout. Het is zeker weten een aanrader om de snack eens te proberen als je in Venlo bent. Voor de rest is er heel veel lekkers te eten in de stad.

Bezoek de musea van Venlo

Venlo heeft diverse musea die de moeite waard zijn om te ontdekken. De bekendste in de stad is het Limburgs museum. Je leert hier alles over de geschiedenis van Limburg met wisselende tentoonstellingen. Of bezoek de kasteeltuinen van de stad. De tuinen zijn 32 hectare groot en heeft een 17e Eeuws kasteel als middelpunt. Verder is er nog het Limburgs schutterijmuseum waar je alles leert over de schutterijhistorie en tradities in Limburg. Dit soort musea zijn absoluut de moeite waard tijdens je verblijf in Venlo.

Ervaringen & reviews vakantie Venlo

Ben je benieuwd naar de ervaringen van Venlo van reizigers die je voorgingen? Wij zijn er voor je ingedoken en kwamen erachter dat de regio zeker weten prachtig is. De groen stad aan de Maas heeft een gezellige sfeer. Het is in de zomermaanden zeker leuk om aan de Maas een terrasje te pakken. Volgens de Venlo reviews kan je ook genieten van het heerlijke eten in de stad. Kortom een bestemming in Nederland die zeker weten de moeite waard is. Een vakantie Venlo in eigen land is zeker weten een aanrader.

Handig om te lezen!

Venlo ervaringen & tips

De beste accommodaties
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Venlo