Vakantie Lesbos - De beste Tips & Reviews

Bekende aanbieders
 • Informatie
 • Inspiratie
 • Activiteiten

Ontdek één van de grootste eilanden van Griekenland: Lesbos

Eén van de meest toeristische eilanden van Griekenland is absoluut Lesbos. Diverse resorts staan verspreid over het eiland en de bevolking is echt ingericht op toeristen. Toch heeft het eiland nog steeds een prachtige rauwe kustlijn en natuur. Het eiland is ruim 1.600 km2 en heeft slechts 90.000 inwoners. Elk jaar komen er honderd duizenden toeristen naar het eiland voor een heerlijke zonvakantie.

Ontdek de rauwe natuur van Lesbos

Tijdens een vakantie Lesbos denk je natuurlijk aan zon, zee en strand. Maar de natuur zelf is ook prachtig op het eiland. Het landschap is vrij afwisselend en varieert van kaal en droog in het noorden tot dichte bebossing in het zuiden. In het zuiden vindt je zelfs 11 miljoen olijfbomen. Een uniek stukje natuur om te bezoeken is het versteende woud van Sigri. Door een vulkaanuitbarsting is het woud versteend. De bomen zijn miljoenen jaren oud en er zijn maar twee van dit soort wouden ter wereld. Of wat dacht je van de zoutpannen in het zuiden van Lesbos? Op de zoutbergen wordt nog actief zout gewonnen. Aan de zuidkant van de zoudpannen leven exotische dieren zoals flamingo’s en zwarte ooievaars.

Zwem in de thermale baden van Lesbos

Lesbos had vroeger veel vulkanische activiteit op het eiland. Door de vulkanische activiteit zijn er verschillende thermale baden ontstaan. Het warme water heeft een gunstig effect op je lichaam en geest. Een aanrader om te bezoeken zijn de Hotsprings of Polichnitos Lesvos en de Spa van Gera. Je vindt verder nog thermale baden in: Gera, Eftalou, Thermi, Polichnitos en Lisvori.

Geniet van de prachtige standen

Een vakantie Lesbos betekent natuurlijk ook zon, zee en strand. Het eiland zit vol met prachtige stranden waar je kan genieten aan het water. De meeste stranden op het eiland zijn kiezelstranden, maar er zijn uitzonderingen. In het zuiden vindt je Vatera Beach. Dit is een 7 km lang zandstrand. Een aangenaam strand voor de kinderen is Skala Kalloni. Je vindt hier een strand die langzaam afloopt in de zee. Perfect voor de kinderen. Daarnaast is Skala Kalloni een authentiek Grieks dorpje. Dit dorpje is zeker weten de moeite waard om te bezoeken.

Ontdek de mooiste dorpjes

Tijdens een vakantie Lesbos kan je dwalen voor verschillende idyllische dorpjes in het Griekse landschap. Een aanrader is een bezoek aan Agiasos. Dit is nog een authentiek dorpje met Griekse tradities. Rondom de kerk vindt je verschillende leuke winkeltjes waar oude ambachten verkocht worden. Een andere aanrader is de hoofdstad zelf Mytelini. De stad heeft een prachtig oud centrum met Griekse winkeltjes. Je vindt hier ook historische opgravingen zoals een oud kasteel en theater. Eén van de mooiste dorpjes op het eiland is Molyvos. Het dorpje is tegen een rotswand aangebouwd en heeft een sfeervol centrum met lekker eten. Je vindt hier uiteraard een groot aantal souvenirswinkels en ondertussen proef je het pure Griekenland.

Ervaringen en reviews vakantie Lesbos

De Lesbos ervaringen zijn eigenlijk altijd super positief. Het eiland is prachtig ruig en echt gericht op toeristen. Ondanks de grote toeristenaantallen blijft het eiland authentiek. Volgens onze Lesbos reviews kan je nog steeds de Griekse cultuur proeven en ervaren. De gastvrije bewoners staan hier ook nog eens altijd voor je klaar. Zelfs als je niet van zon, zee en strand houdt is Lesbos perfect als vakantiebestemming. Er valt genoeg te ontdekken op dit prachtige Griekse eiland.

Meer tekst
Leuk om te doen! De beste activiteiten
Eindelijk genieten! De 3 beste accommodaties
0.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • geen
0.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • geen
0.0
 • Vlakbij strand gelegen
 • Ontspan aan zwembad
 • geen
Laat je insperen Geschreven door onze specialisten
14x doen op Kreta: mooiste bezienswaardigheden & beste tips
14x doen op Kreta: mooiste bezienswaardigheden & beste tips
Kreta is één van de grootste eilanden van Griekenland en kent een prachtig geschiedenis. Het zal je dan ook niets verbazen dat er op het eiland prachtig bezienswaardigheden te vinden zijn. Daarnaas
Top 10 zonbestemmingen in Juli
Top 10 zonbestemmingen in Juli
Een zonnige bestemming vinden in de maand juli is gelukkig niet zo lastig. Overal schijnt volop het zonnetje en er is overal van alles te beleven. In Europa is het lekker zonnig op de meeste plekken,
5x de mooiste zonbestemmingen in juni
5x de mooiste zonbestemmingen in juni
De zomer komt weer dichterbij. In Europa begint nu eindelijke het zonnetje langzaam door te breken. Juni is daarom een fantastische vakantiemaand. Er zijn al flink wat bestemmingen waar de zon schijn
8x mooiste stranden van Griekenland
8x mooiste stranden van Griekenland
Griekenland is paradijs voor strandliefhebbers. Hier vind je talloze adembenemende stranden. Van knusse verstopte baaitjes tot oneindige zandstranden waar je niet omheen kunt. Maar waar vind je nu de
Populairste keuzes Dit bezochten andere in Lesbos