vakantie Corfu

Vakantie Corfu Reisgids vol tips, reviews & advies

Corfu vakantie

Een vakantie Corfu staat jaarlijks bij duizenden Nederlanders op het programma. Dit is niet zo vreemd want het groenste eiland in de Ionische zee heeft voor iedereen wel iets te bieden. Van een prachtige groene natuur tot de Griekse cultuur en stranden het is echt een vakantiebestemming voor iedereen. Elk jaar komen er 800.000 toeristen naar het eiland met slechts 113.000 inwoners. Het eiland heeft een oppervlakte van 593 km2 en heeft dus voldoende ruimte om op ontdekking te gaan.

Bezoek historische bezienswaardigheden op Corfu

Corfu was niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij Griekse strijders, koningen en belangrijke historische figuren. Een stukje cultuur om van te genieten zijn de historische gebouwen en opgravingen op het eiland. Bezoek bijvoorbeeld het paleis van Sissi en Achilles. Of bezoek de ruïne van Angelokastro. Dit betekent het kasteel van de Engelen en stamt uit de 13e Eeuw. De historie van het eiland is absoluut de moeite waard om gezien te hebben.

Geniet van prachtige baaien en stranden

De meeste reizigers komen natuurlijk naar Corfu voor een heerlijke strandvakantie. Het eiland heeft verschillende stranden en prachtige baaien met kiezelstranden of zandstranden. De mooiste baai op het eiland is Paleokastrista. De baai wordt omringt met bomen en groene bergen. Dit past bij het plaatje van groenste eiland van Griekenland. Snorkel liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Agios Georgios. Vanaf dit strand kan je heerlijk snorkelen in het blauwe water.

Ontdek de prachtige natuur op het eiland

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het groene binnenland van Corfu. Breng bijvoorbeeld een dagje een bezoek aan het Korissionmeer. Dit is een beschermd natuurgebied en is omgeven met bossen. Vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen met ruim 100 verschillende vogelsoorten. Bergliefhebbers kunnen de Pantokrator bezoeken. Deze berg is 917 meter hoog en de hoogste berg van het eiland. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

Bezoek Corfu stad

De hoofdstad van het eiland wordt in het Grieks Kerkyra genoemd, maar staat bij toeristen vooral bekend als Corfu stad. De eeuwenoude stad heeft diverse bouwwerken uit verschillende tijdperken en bezetters. Er is bijvoorbeeld nog een plein van Napoleon en een boulevard gebouwd door de Fransen. In de stad is zelfs een Venetiaans fort te vinden. Liefhebbers van gezelligheid kunnen hier ook lekker genieten. Er zijn diverse winkels en gezellige terrasjes te vinden. Je kan hier shoppen voor souvenirs of genieten van de Griekse keuken.

Proef de Griekse keuken op Corfu

Een groot voordeel aan een vakantie Corfu is dat je kan genieten van het Griekse eten. Uiteraard zijn er ook specialiteiten van het eiland die je geproefd moet hebben. In de echte Griekse tavernes kan je voordelig eten en familierecepten proberen. Een typisch streekgerecht van het eiland is Pastisada. Dit is een stoofvlees gerecht geserveerd met pasta.

Ervaringen en reviews vakantie Corfu

Denk je deze zomer aan een vakantie Corfu? Op onze site kan je de Corfu ervaringen van andere reizigers lezen. Je leest direct hun enthousiasme over dit populaire Griekse vakantie-eiland. In de Corfu reviews lees je ook meteen alles over de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Het eiland is zeker weten een aanrader voor liefhebbers van strand, zee en zon. Maar ook natuurliefhebbers kunnen hart ophalen aan het groenste eiland van Griekenland. Plan vandaag nog je eigen vakantie Corfu op basis van de ervaringen van andere reizigers.

Handig om te lezen!

Corfu ervaringen & tips

Populairste keuzes Dit bezochten andere in Corfu