Wat te doen op Karpathos? Mooiste stranden, bezienswaardigheden en handige reistips

Wat te doen op Karpathos? Mooiste stranden, bezienswaardigheden en handige reistips
Arno@2 Zonvakantie 19 juli 2019 Gewijzigd op:

Ga jij binnenkort naar het prachtige Griekse Karpathos? Dan is het fijn om een beetje goed voorbereid op reis te gaan. Dit Griekse eiland is namelijk als één van de weinige eilanden nog niet aangetast door massatoerisme. Dit betekent dat je nog op zoek kan gaan naar unieke plekjes die je helemaal voor jezelf hebt. Wij helpen je op weg met een paar handige reistips voor Karpathos.

Ontdek de mooiste stranden van Karpathos

Eigenlijk zijn er alleen maar mooie stranden op het eiland te vinden. Helemaal doordat ze nog niet volgebouwd zijn met mega resorts en hotels. Toch zijn er altijd een paar stranden die er bovenuit springen. Neem bijvoorbeeld Apella Beach. Dit prachtige strand ligt in een groene omgeving en aan de voet van een berg. Het water steekt tegenover de omgeving turquoise af en ziet er prachtig uit. Een ander mooi strand met wat meer toerisme is Ampoi. Het dorpje bij het strand ligt op een begroeide heuvel. Nog een paar aanraders zijn Lefkos en Finiki.

Verblijf in 2* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €281.00
1.png
Bekijken

Dwaal door de prachtige oude dorpjes

Het eiland Karpathos heeft verschillende prachtige dorpjes, waarbij je heerlijk door de oude straatjes kan dwalen. Neem bijvoorbeeld het havenstadje Pigadia. Dit wordt ook wel de hoofdstad van het eiland genoemd en heeft een eigen strand. In de baai zelf ligt een schattig havenplaatsje met een centrum vol terrasjes en restaurant. De hoofdstad heeft ook een prachtige oude haven.

Verder het land in vindt je een afgelegen dorp genaamd Olympos. Je kan hier nog de traditionele kant van Griekenland ontdekken. Pas sinds kort is dit dorpje bereikbaar met de auto. Verder kan je nog een dorpjes route rijden langs vier dorpen die vlakbij elkaar liggen. Je kan hierbij een bezoek brengen aan Aperi, Volada, Othos en Pyles. De route zelf is ook schitterend en je wordt regelmatig beloond met een prachtig uitzicht over het land.

Unieke bezienswaardigheden op het eiland

Een vakantie Karpathos staat meestal in het teken van relaxen en lekker van de zon genieten. Toch zijn er ook een paar unieke bezienswaardigheden te bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Vroukounda. Je vindt hier unieke grafkamers die zijn uitgehakt in de rotsen. Het is waarschijnlijk de meest bijzondere begraafplaats die je ooit bezocht hebt. Of ga naar Arkasa. Je vindt hier de ruïnes van een oude Basillica uit de 5e Eeuw. De oude hoofdstad van het eiland Aperi brengt je terug in de tijd waar je nog de typische Griekse witte huisjes vind. Dit keer alleen met oranje daken.

Hoe kom je op Karpathos?

Ben je nieuwsgierig naar het Griekse eiland Karpathos? Vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naar het vakantie eiland. Je kan eventueel naar Athene vliegen en hier een binnenlandse vlucht naar de luchthaven van het eiland nemen. Er gaan dagelijks vluchten vanuit Athene naar het eiland. Er vertrekken ook vluchten vanuit Rhodos en Kassos naar het eiland. Deze gaan alleen niet dagelijks. Vanuit Kreta en Rhodos is het ook mogelijk om met de boot naar het eiland te gaan. Dit is natuurlijk een aanrader als je gaat eiland hoppen op Griekenland. Tui biedt sinds een aantal jaren rechtstreekse vluchten naar Karpathos vanaf Schiphol aan. Je kan deze boeken in combinatie met een pakketreis. Hierbij zit je vlucht en hotel inbegrepen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.