Pssst! Dit zijn de leukste badplaatsen van Tunesië

Pssst! Dit zijn de leukste badplaatsen van Tunesië
Arno@2 Zonvakantie 21 april 2020 Gewijzigd op:

Het reisadvies naar de badplaatsen van Tunesië is inmiddels al een tijd versoepeld na de negatieven gebeurtenissen . Gelukkig lijken deze inmiddels te behoren tot het verleden en mogen we weer naar het land afreizen. Tijd om in Tunesië te duiken en te genieten van alle leuke badplaatsen welke dit land te bieden heeft. Hier de 8 leukste badplaatsen van Tunesië!

Sousse

Eén van de populairste badplaatsen is zonder twijfel Sousse. Hier worden strand, cultuur en ontspannen ideaal gecombineerd waardoor je een geweldige vakantie staat te wachten. Langs het strand vind je hier prachtig luxe resort welke vaak over een privéstrand waardoor je nooit in de problemen komt met te drukken stranden. Met meer als 12 uur zonuren per dag heb je in ieder geval geen klagen.

Even genoeg van het strand? Het centrum en zeker het oude deel van de stad is zeker een bezoekje waard. Smalle straatjes staan vol met arabische gezelligheid en een bezoek aan het Ribat mag dan ook niet ontbreken. Kijken, kijken en niet kopen is in de medina van de stad bijna onmogelijk met alle enthousiaste verkopers welke hier te vinden zijn.

Verblijf in 4* Hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €184.00
1.png
Bekijken

Port el Kantaoui

Wanneer we het strand helemaal aflopen dan kom je vanzelf bij de volgende badplaats, Port el Kantaoui. Eigenlijk is het een buitenwijk van Sousse, maar is inmiddels uitgegroeid tot een aparte luxe bestemming in Tunesië. In tegenstelling tot Sousse is deze badplaats eigenlijk nog vrij recent en pas vanaf 1979 ontstaan. Vele noemen het ook wel het “Spaanse Marbella” en dat heeft dan ook te maken met luxe en vele witte huizen welke hier te vinden zijn. Om te starten ligt de haven vol met jachten waar vele restaurants in de witte huizen zijn gevestigd.

Aan beide kanten van de haven ligt het strand van de badplaats waar ook de hotels zijn gevestigd. De hotels zijn hier over het algemeen van alle gemakken voorzien en in de badplaats is zelfs een 36-holes golfbaan te vinden.

Midoun

Midoun ligt op het schiereiland van Tunesië en is na Houmt Souk de belangrijkste stad van Djerba. Wil je genieten van een echte strandvakantie dan kan je het beste in het nieuwe deel van de stad verblijven. Hier liggen alle resorts aan het strand en kan je heerlijke relaxen. Het oude centrum staat bol van de cultuur waar tweemaal weeks een traditionele markt wordt gehouden. Ook vind je er vrijwel elke week een folkloreshow, dit is zang en dans op een traditionele manier. Ben je in voor iets spannends dan is het wellicht leuk om de Krokodillen boerderij te bezoeken. Hier vind je meer dan 400 krokodillen welke voor veel vakantiegangers één van de hoogtepunten op het schiereiland zijn.

Hammamet

Ik weet nog niet wat er meer indruk op je zal maken in Hammamet. De kilometers lange stadsmuren om het centrum of de op minst net zo lange stranden van de badplaats. In ieder geval is een strand- en cultuurvakantie hier de perfecte combinatie. De medina is ontzettend gezellig waar veel leuke toeristische winkeltjes te vinden zijn. Ook is er wekelijks een markt waar je de leukste lokale producten kan vinden. Ook beschikt de stad over een nieuwer centrum waar naast de restaurants ook veel hotels zijn gevestigd. Ook ben je hier aan het juiste adres voor een gezellig feestje.

Mahdia

Mahdia is een voormalig vissersdorp en in tegenstelling tot veel badplaatsen in Tunesië nog niet zo massaal. Vroeger was dit één van de belangrijkste handelssteden van Tunesië, maar vandaag de dag een leuke badplaats. De stad beschikt misschien wel over het mooiste strand van alle badplaatsen van Tunesië. Het centrum is zoals je mag verwachten niet zo groot, maar de medina is wel erg leuk! Hier vind je ook de meeste restaurantjes en koffiehuizen. In het nieuwere deel zul je voornamelijk winkeltjes vinden.

Monastir

Monastir is een typisch badplaatsje met gezellige pleintjes en levendige straatjes. De resort liggen hier voornamelijk aan de prachtig witte stranden waar je overdag heerlijk tot rust kan komen. Wil je leren duiken dan kan je dit doen bij één van de duikscholen vlakbij de haven welke je meenemen op de wateren van Tunesië. De culturele hoogtepunten van de stad zijn absoluut de ribat en het mausoleum van Bourguiba. Deze laatste is een prachtig gebouw met twee torens wat dient als monumentaal graf van de voormalig president van Tunesië.

Eigenlijk is het naastgelegen Skanes een aparte plaats, maar het wordt ook wel gezien als de hotelzone van Monastir. Het ligt op de zandbank tussen Monastir en Sousse en staat vol met luxe hotels. Voor de rest is er niet echt een centrum te vinden vandaar dat vrijwel al deze vakantiegangers richting Monastir trekken.

Heb jij nog leuke tips voor een leuke badplaats in Tunesië dan horen wij dat uiteraard graag! Ook als je aanvulling hebt op de tekst om bijvoorbeeld een leuke activiteit toe te voegen dan horen wij dat graag.

Tags:

Reacties zijn gesloten.