De 9 bezienswaardigheden van Formentera die je moet doen

De 9 bezienswaardigheden van Formentera die je moet doen
Arno@2 Zonvakantie 28 mei 2020 Gewijzigd op:

Formentera is een Spaans eiland waar het echt massa toerisme nog niet te vinden is. Net zoals Ibiza is het een voormalige hippie-oord en de vergelijking met dat eiland is dan ook snel gemaakt. Op het eiland is het in ieder geval het hele jaar door prachtig weer en heeft het absoluut haar eigen charmes. Daarom hier de leukste Formentera bezienswaardigheden en dingen om te doen.

Ontdek Formentera bezienswaardigheden per scooter

Formentera is niet een heel groot eiland en dat betekend dat je het eiland alleen per boot kan bereiken. Er is namelijk geen vliegveld aanwezig. Huur daarom bij aankomst een scooter en ontdek het eiland per scooter. Het grote voordeel van een klein eiland is dat je overal vrij snel naartoe kan reizen en een scooter daarvoor een prima vervoersmiddel is.

Verblijf in 2* Appartment in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €397.00
1.png
Bekijken

Haven & stranden van La Savina

Vroeger was de enige haven van het eiland te vinden bij Es Calo. Momenteel komt al het waterverkeer aan in La Savina. Dit is ook de plek waar jouw vakantie zal beginnen. Huur hier je fiets, scooter of auto om het eiland te ontdekken of blijf lekker in de omgeving, want hier vind je de mooiste stranden.

Platja de Ses Illetes ligt op een paar km en is een prachtig wit zandstrand. Het is zelfs een beschermd gebied, maar dat betekend niet dat het daardoor minder druk is. De meeste omschrijven het strand als een bounty strand door het ongelofelijk witte zand.

Iets dichterbij en waar je langskomt is Platja de Llevant. Het is een breed en lang strand en in tegenstelling tot het eerder genoemde strand ook uitermate geschikt voor watersporten.

Sant Ferran de Ses Roques

Ooit was Sant Ferran de Ses Roques het dorp waar die hippies van het eiland samenkwamen. Het dorpje ademt nog steeds het vrolijke en relaxte karakter wat hier ooit door de hippies is opgebouwd. Eerlijk moeten we zeggen dat er niet bijster veel te doen is, maar een wandeling door het centrum om de sfeer te proeven is zeker aan te raden. Wel leuk om te doen is om het dorp in de avond te bezoeken. Dagelijks vind je hier van 21:00 t/m 24:00 een markt waar vooral plaatselijke producten worden verkocht. Super gezellig en helemaal op zaterdag als er live muziek afgespeeld wordt.

De vuurtoren Faro de la Mola

Op het oosten van het eiland vind je de vuurtoren Faro de la Mola. De vuurtoren ligt op het hoogste punt van het eiland en is al halverwege 1800 gebouwd. De vuurtoren is nog steeds in gebruik hoewel er natuurlijk wel het nodige is aangepast. De route naar de vuurtoren is prachtig en daarom een echte aanrader. Rij langs de kust waar je uitzicht hebt over de mooie witte rotswanden waar de vuurtoren opstaat.

Natuurpark Ses Salines

Gelegen tussen Ibiza en Formentera vind je het natuurpark Ses Salines. Het natuurgebied is opgenomen op de UNESCO lijst en staat onder meer bekend om haar grote zoutmeren waar nog steeds zou gewonnen wordt. Langs de zoutmeren is ook een strand te vinden waar je makkelijk een dagje kan relaxen. Het strand is ongeveer 1,5km lang waarvan een groot deel is bestemd voor nudisten. Je kan je badkleding dus thuislaten, maar door de grote is er ook een deel waar je wel met badkleding kan plaatsnemen.

Bij het natuurpark hoort ook een groot deel van het zeeoppervlak. Dit is een prachtig biogebied waar veel plantensoorten zich vestigen, maar vooral door vogels als ideale broedgebied wordt gezien. 210 verschillende vogelsoort zijn hier te vinden waaronder de Flamingo.

Visje of paëlla eten in Es Calo

Es Calo was het enigste havenpunt van het eiland. Tegenwoordig komen er geen goederen meer binnen op deze badplaats, maar is het alleen particuliere vissers die hier aanleggen. Als Es Calo ergens om bekend staat dan zijn het de goede visrestaurants welke hier te vinden zijn. Veel vakantiegangers die hen vakantie op Ibiza vieren komen hiernaartoe om te genieten van een heerlijk hapje en drankje. Ga richting het strand van het dorp en kies één van de restuarants uit voor een heerlijk visje of lekkere paëlla.

De belangrijkste badplaats Es Pujols

Wil je ergens verblijven op Formentera dan is Es Pujols bij uitstek de beste keuze. De badplaats heeft een levendig centrum waar hotels, restaurants en barretjes in grote getallen aanwezig zijn. Er is zelfs een kleine discotheek te vinden, maar vooral de gezelligheid van de bars en restaurants maken de Spaanse avonden hier ontzettend gezellig.

Overdag kan je natuurlijk richting het strand, want Es Pujols biedt het beste van beide. Een centrum met faciliteiten en vrijwel direct aan het strand gelegen.

Het meer Estany des Peix

Zeker wanneer je met kinderen naar Formentera gaat is het meer Estany des Peix een echte aanrader. Door een kleien opening vanaf de zee staat het meer in verbinding. Hierdoor is het een zoutwatermeer, maar heb je wel de voordelen van een meer. Het water is hier een stukje warmer als de zee en ook een stuk minder wild en diep. Ideaal dus als je met kleine kinderen bent of als je het gewoon leuk vind om te bezoeken.

Ben je met kinderen op Formentera? Dan is de blogpost het leukste om te doen met kinderen op Ibiza ook leuk om te lezen.

Combineer het met Ibiza

De kans is groot dat je van Ibiza afkomt als je Formentera bezoekt, maar heb je een vakantie echt gericht op Ibiza dan moet je Ibiza zeker bezoeken. In tegenstelling tot Formentera is Ibiza natuurlijk ongelofelijk toeristisch en dat maakt het ook leuk om te bezoeken. Breng zeker een bezoek aan de aan de oude binnenstad, Dalt Vita in Ibzia-Stad.

Heb jij nog Formentera bezienswaardigheden om te bezoeken laat het dan weten in de reacties hieronder.

Reacties zijn gesloten.