6x de leukste badplaatsen aan de Costa Brava

6x de leukste badplaatsen aan de Costa Brava
Arno@2 Zonvakantie 1 juli 2019 Gewijzigd op:

Wat zijn de leukste badplaatsen aan de Costa Brava?

Het bruisende Lloret de Mar of het gezellige Santa Susanna! De Costa Brava staat bol van de leuke badplaatsen en aan diversiteit genoeg. Voor ieder type vakantieganger is er wel een geschikte badplaats en daarom hebben wij een lijst met de leukste badplaatsen van de Costa Brava geselecteerd. En het mooie is, je kunt een villa met privé zwembad in Spanje huren, ook aan de Costa Brava en Costa Del Sol.

Blanes

Natuurlijk mag Blanes niet ontbreken op de lijst! Dit is de meest zuiderlijke badplaats in de Costa Brava, want hierna gaat het over in de Cossta del Maresme. Net zoals Lloret de Mar geniet deze badplaats jaarlijks van een groot aantal jongeren. Die vooral hier komen voor het aanbod van zon, strand en uitgaan.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Blanes

Passeig de Cortils il Vieta is het middelpunt en hier vind je dan ook het gezelligste deel van de stad. Hier staat het bol van de heerlijke tapasbarretjes, maar natuurlijk ook allerlei gezellig barretje om s’avonds te stappen. Voor het echt uitgaan zijn discotheken als Arena Club Essencia en Las Vegas niet weg te denken.

Tot rust doe je hier waarschijnlijk op het 3100 meter lange strand S’Abanell. Dit ligt op slechts 300 meter van eht strand en is het meest populaire strand in Blanes. Naast je roes uitslapen kan je hier ook verschillende watersporten beoefenen.

Doelgroep: Vooral jongeren

strandtenten

Verblijf in Aparthotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €324.00
1.png
Bekijken

Lloret de Mar

Lloret de Mar is wellicht de meeste bekende plaats! Jaarlijks trekken hier tienduizenden jongeren naartoe om hen vakantie te vieren. Een jongeren vakantie Llioret de Mar betekent genieten in discotheken, dansen, lekker eten chillen en genieten op het strand. Zeker in de hoogseizoen maanden staat het hier bol van de jongeren en dat heeft onder andere te maken met de uitstekende uitgaansgelegenheden. Overdag ontspan je hier aan het prachtige strand en s’avonds zoek je de gezelligheid op in het centrum. Hier vind je niet alleen grote discotheken, maar ook vele gezellig (cocktail)bars om een gezellig avond te vieren.

Natuurlijk is Lloret de Mar ook geschikt voor families, maar houdt rekening met het grote aantal jongeren. Hou je niet van feestende jongeren dan is het verstandig om een andere badplaats te zoeken.

Doelgroep: Voornamelijk Jongeren

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Lloret

Platja d’Aro

Platja d’Aro was ooit een traditioneel vissersdorp, maar groeide vanaf de jaren zestig al snel uit tot vakantieoord. En dit heeft onder andere te maken met het prachtige 3km lange strand welke hier te vinden is. Het is een echt zandstrand met een langzame afloop en prachtig helder water. Vlakbij het strand is de boulevard te vinden. Hier vind je een leuke afwisseling van restaurants, barretjes en winkels om s’avonds te genieten van de Spaanse gezelligheid. Ook is er voor de kinderen een kermis te vinden.

Een ander groot voordeel van Platja d’Aro is het aquapark Aquadiver. Dit is één van de reden waarom deze badplaats zo populair is onder de gezinnen. Het waterpark kent ongelofelijk veel glijbanen waaronder de Water Fall, Rapid River, Splash Mountain en Zig Zag! Grappig is dat je hier niet betaald voor de leeftijd, maar lengte.

Doelgroep: Vooral gezinnen

waterpark in de heuvels

Tossa de Mar

In tegenstelling tot veel andere toeristische badplaatsen heeft Tossa de Mar wel het karakteristieke uiterlijk behouden. Nadat plaatsen als Lloret de Mar en Blanes werden overspoelt door jongeren, zocht veel gezinnen hun toevlucht op Tossa de Mar. Deze badplaats is dan ook echt gevormd naar deze doelgroep.

Villa Vella, het historisch centrum van de stad is zeker een aanrader. Je wandelt hier door gezellige smalle straatjes en kan hier nog wandelen over de oude stadsmuren en torens langs de kust. Vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over de zee.

Doelgroep: Vooral gezinnen

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Tossa de Mar

Beachclub DJ

Beachclub DJ op het strand

l’Estartit

Wie zegt dat de Costa Brava geen rustige gezellig badplaatsen kent, is nog nooit in l’Estartit geweest. Dit vissersdorp is uitgegroeid tot een populaire badplaats waar vooral duikers en snorkelaars hun hart sneller gaan kloppen. Voor de kust van de badplaats liggen namelijk de Medes-eilanden waar een prachtige onderwaterwereld te vinden is.

duiken en snorkelen

De stad zelf heeft een gezellig centrum waar je naast gezellig restaurants en barretjes ook kan winkelen. Santa Anna is de drukste winkelstraat en erg gezellig om eens te bezoeken.

De meeste vakantiegangers zullen kiezen voor het strand Platja Gran. Leuk is dat dit strand een kinderclub is waar kinderen tussen de 4 en 10 jaar allerlei leuke activiteiten kunnen doen

Doelgroep: Koppels en families.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties in Estartit

Roses

Roses ligt in het noordelijke deel van de Costa Brava en geniet nog steeds van een rijkelijk vissers bestaan. In de zomermaanden geniet het dorp daarnaast van een groot aantal vakantiegangers! Als vakantieganger kan je hier dan ook het heerlijke gerecht suquet de peix eten! De relatief simpele gerecht bestaat uit verse vis met gekookte aardappelen en verse kruiden wat een echte aanrader is!

vakantie met baby op het strand

Daarbij is Roses erg gewild onder wandelaars en dat heeft te maken met het prachtige landschap. In je wandeltocht kom je ongetwijfeld het fort uit de 16e eeuw tegen welke in de Griekse en Romeinse tijd een belangrijke rol speelde.

Natuurlijk is een badplaats zonder strand niet compleet en laat dit hier nou rijkelijk te aanwezig zijn. Je vind hier 4km aan zandstrand welke zijn bekroond met de Blue Flag Award! Dit betekend dat je hier geniet van een schoon en veilig zandstrand. Achter het strand vind je de boulevard waar je onder andere heerlijk kan eten.

Doelgroep: Vooral koppels

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle campings op de Costa Brava

Reacties zijn gesloten.