In het voorjaar naar de Canarische eilanden? Welk eiland kies jij?

In het voorjaar naar de Canarische eilanden? Welk eiland kies jij?
Arno@2 Vliegvakantie 26 maart 2019 Gewijzigd op:

Is een vakantie Canarische Eilanden in voorjaar aan te raden? Veel mensen vinden van wel. Dat geldt zeker voor een all inclusive vakantie Canarische Eilanden en met verblijf in een resort met Spa en binnenzwembad.

De Canarische Eilanden en het klimaat

In de meeste zuidelijke regio van Spanje zijn de Canarische eilanden te vinden, waar over het algemeen een heerlijk klimaat heerst. In tegenstelling tot veel Europese landen loopt hier het hoogseizoen niet alleen in de zomer, maar ook in het voorjaar, rond de kerst, Pasen en mei is het hier ook aanzienlijk drukker. Maar kan je nou met een gerust hart in het voorjaar vakantie vieren op de Canarische eilanden? De grote vraag is, als je in het voorjaar naar de Canarische Eilanden wilt afreizen, welk eiland kan je dan het beste kiezen als je naar het weer kijkt?

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij Sunweb

Verblijf in 3* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €170.00
1.png
Bekijken

Niet koud op de Canarische Eilanden

Het goed nieuws is dat het vrijwel op geen enkel eiland echt koud word! Dus ook niet in het voorjaar. Maar natuurlijk wil je gewoon in je zwemkleding je vakantie kunnen vieren, ook al is dit in het voorjaar. Laten we starten dat de meeste regen valt in de maanden november t/m januari. Hier valt gemiddeld drie keer zoveel regen als in het voorjaar. Gelukkig klaart het vanaf maart aanzienlijk op en zijn er zelfs eilanden welke vanaf dan nauwelijks nog regendagen telt. Het aantal zonuren gaat vanaf dat moment ook omhoog, maar blijft nog wel achter ten opzichten van de zomermaanden.

Gran Canaria Spanje

Vanaf april begint het prachtige weer op de Canarische eilanden

Het echte mooie weer start vanaf de maand April. Zelf raden wij dan ook aan om vanaf deze maand te boeken, want vanaf nu kan je echt genieten van prachtig weer! Waar je in de maand maart nog gemiddeld zes regendagen kan verwachten, is dit vanaf de maand april nog maar drie regendagen. Ook de zonuren worden een stuk prettiger want deze gaat van gemiddeld 7 naar 9 zonuren. De gemiddelde temperatuur is nooit heel laag op de Canarische eiland, maar vanaf april gaat deze toch al gauw naar 24 graden inplaats van de 21 graden in maart. In de zomermaanden schiet de temperatuur pas echt omhoog, want dan kan het gemakkelijk 30 graden worden.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle vakanties bij TUI

Ieder eiland Canarische Eilanden heeft ander weer

Belangrijk is dat we hier spreken over een gemiddelde. De Canarische eilanden variëren namelijk nogal van eiland tot eiland. Zo staan Fuerteventura, Lanzarote en Gran Canaria bekend als echte winterzonvakanties. Hier is het gehele jaar mooi weer en is er nauwelijks kans op regen. Hoewel ook hier geldt dat de kans op regen in de wintermaanden (t/m maart) een stuk hoger liggen. Daarnaast liggen natuurlijk de zonuren en temperaturen iets hoger in het voorjaar en zomer als winter.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminute vakanties naar de Canarische Eilanden

doen op vakantie in Tenerife

La Palma, La Gomera en Tenerife

De eilanden La Palma, Tenerife en La Gomera zijn een stuk natter. La Palma is zelfs het natste eiland van alle eilanden. Terwijl Tenerife en La Gomera in een noordelijk en zuidelijk deel verdeelt kunnen worden. Waarbij de kans op regen en bewolking op de noordelijke delen aanzienlijk groter is. Toch boeken de rustzoekers bij voorkeur een all inclusive vakantie Canarische Eilanden in La Palma of La Gomera. Ook omdat je op deze eilanden heerlijk kunt wandelen en de natuur er op zij aller mooist is. Boek hier je all inclusive vakantie La Palma

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle lastminute vakanties naar de Canarische Eilanden

Reacties zijn gesloten.