Curacao tips: 19x doen en bezienswaardigheden op Curacao

Curacao tips: 19x doen en bezienswaardigheden op Curacao
Arno@2 Vliegvakantie 1 juli 2020 Gewijzigd op:

Op ongeveer 10 uur vliegen ligt het immens populaire land Curacao. Curaçao is een prachtig eiland dat erg populair is onder de Nederlanders. Niet alleen door de heerlijke temperaturen het hele jaar door, maar ook door de gastvrijheid en de relaxte sfeer op het eiland. Je hoeft dan ook helemaal niets te doen op Curacao, maar wil je dit wel dan is erg genoeg keuze! Het eiland heeft namelijk ongelooflijk veel leuke bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen. Vandaag gaan we het hebben over de 19 bezienswaardigheden en dingen om te doen op Curaçao.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Naar het paradijs.. Klein Curacao

Op ongeveer 25km van het grote eiland Curacao ligt Klein Curacao. Het is echt een paradijs voor iedereen die van witte stranden, snorkelen, duiken en rust houdt.

Om op het eilandje te komen kan je met verschillen boten het eiland bereiken. Vaak zijn die volledig georganiseerd dagtochten waar je gemiddeld €100 per persoon voor betaald. Een bekende aanbieder is de Mermaid. Wil je liever met een zeilboot naar het eiland dan kan je zelf met een Catamaran naar het eiland. Ook moet we erbij vermelden dat de toch naar het eilandje voor sommige flink kan tegenvallen. Er staat soms een flinke wind en deze kan voor behoorlijk golven zorgen. Geen pretje voor degene die last hebben van zeeziekte

vakantie curacao willemstad

Willemstad in Curacao

Verblijf in 3* Appartment in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €539.00
1.png
Bekijken

Mooiste uitzicht van Curacao

De Santa Martha Baai ligt vlakbij het dorpje Soto en ligt op de route van Willemstad naar Westpunt. Je kan dit punt alleen bereiken met de auto, want je zal wel een stuk een berg op moeten rijden. Eenmaal boven aangekomen staat je één van de mooiste uitzicht van het eiland te wachten. Je hebt hier namelijk uitzicht over Santa Martha Baai en in de verte zie je ook de Christoffelberg.

Christoffel Park

Het Christoffel park is een nationaal park waar je volop kunt genieten van de flora en fauna. Het park bestaat uit drie voormalige plantages. Namelijk Zevenbergen, Zorgvliet en Savonet. De laatstgenoemde dient tegenwoordig als bezoekerscentrum van het park. Je kunt in het park onder andere allerlei soorten orchideeën vinden. Ook vind je er allerlei kleurrijke vogels en verschillende herten. Een bijzonder hert is het Curaçaose witstaarthert. Deze is rond veertienhonderd overgekomen vanuit Zuid- Amerika en is tegenwoordig een beschermde diersoort. Er zijn excursies zodat je bij zonsondergang dit hert kan spotten maar dit moet je optijd reserveren want de groepen bestaan uit slechts acht man.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Ontdek de mooiste stranden

Curaçao heeft veel verschillende stranden. Eerder schreven we al over de mooiste stranden Curacao, maar hieronder een paar van onze echte favorieten.

Grote Knip

Aan de westkant van het eiland vind je het populairst strand. De Grote Knip is niet een strand wat bol staat van de luxe voorzieningen, maar ziet er vooral prachtig uit. Een super gezellig waar vooral in de weekenden veel locals naartoe trekken.

Sea Aquarium strand

Het strand bij het Sea Aquarium is een van de leukste en daarom ook meest bezochte stranden van Curaçao. Geregeld worden hier allerlei watersportactiviteiten georganiseerd. Dus op dit strand kan je zowel relaxen als sportief bezig zijn.

Barbara Beach

Barbara Beach ligt aan een prachtig kanaal en bestaat uit een lang rekkend zandstrand. Door het rustige water en de mooie omgeving is deze locatie geweldig voor gezinnen met kinderen.

Dit is een betaald strand. Het strand is niet erg beschut en er zijn ook behoorlijk wat rotsen. Maar dit strand is erg geschikt om zowel te duiken als snorkelen! Erg leuk als je een fanatiek duiker bent.

Curaçao Sea Aquarium

Het zeeaquarium is erg leuk voor iedereen die de onderwaterwereld beter wil leren kennen. Een waanzinnige ervaring waar de kinderen alles leren over het leven van de dieren in het water. Voer flamingo’s, ontdek de onderwaterwereld door tussen de vissen te staan en ontdek prachtig koraal en vissen door de observatieboot. Dagelijks stroomt hier vers zeewater naar binnen en ook is het mogelijk om te zien hoe de dieren gevoerd worden.

Tot slot kan je er nog een schelpententoonstelling bezoeken alsook een film kijken over het zeewater in het Caribisch gebied. Dit uitje is erg leuk om te combineren met een strandbezoek. Want zoals hiervoor al gezegd het aansluitende Sea Aquarium strand is heerlijk om een bezoekje te brengen.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Dolfijnschool

De dolfijn school is onderdeel van het Zee aquarium maar is zo leuk dat we er een kopje aan wijden. De Dolphin Academy is namelijk de plek waar dolfijnen kunstjes leren om die vervolgens te laten zien in shows. Er zijn ook een aantal cursussen die je kan volgen. Zo kan je een vijfdaagse cursus volgen om de basisbeginselen te leren van het dolfijnen trainen.

Ook kan je in de zee zwemmen met de dolfijnen of ervoor kiezen om in een lagune te zwemmen met ze. Voor jonge kinderen of mensen die niet goed kunnen zwemmen is er een speciaal platform waar je uitleg krijgt over de dieren en hoe ze getraind worden.

strand Curacao

Riffort

Riffort is een voormalig fort. Het werd gebouwd rond achttienhonderd om de ingang van de St Anna Baai te beschermen. Vroeger was dit fort de plek waar alle wapens werden opgeslagen en de verblijfplaats van de militairen. Maar sinds de eerste helft van de twintigste eeuw is dit niet meer het geval.

Tegenwoordig staat het fort op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je kan hier nu gezellig een restaurant of bar bezoeken. Ook zijn er allemaal toeristische winkeltjes. In het weekend is het hier erg levendig omdat er allerlei muziek wordt afgespeeld. Ook is het mogelijk om de muren van het fort te beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Curacao museum

Het Curaçao museum is een voormalig ziekenhuis dat werd gebouwd voor Nederlandse mariniers die behandeld moesten worden aan gele koorts. Tegenwoordig is het gebouw in verschillende exposities opgedeeld. De eerste verdieping is zo ingericht dat het lijkt alsof je in een negentiende eeuws landhuis bent.

Verder is er de The History of Curaçao expositie. Dit gaat over de geschiedenis van het eiland en de voormalige inwoners. Ook is er een moderne expositie en in de tuin kan je allerlei beelden vinden alsook speciale voorwerpen. Voor iedereen die iets meer over de geschiedenis van Curaçao te weten wil komen is dit de plek.

Shete Boka national park

Shete Boka national park grenst aan het Christoffel park. Dit park is echter iets ruiger en moeilijker bewandelbaar. Maar nog steeds super leuk om een wandeling te maken. Daarnaast kan je in het park zowel paardrijden als mountainbiken.

Het is belangrijk dat als je hier wilt gaan wandelen is om goed wandelschoenen aan te doen. De wandelpaden zijn zoals gezegd een stuk ruiger en voor sommige wandelroutes wordt ook echt aangeraden om ervaring te hebben met bergbeklimmen. Voor de sportievelingen die van de ruwe zee houden en leuke wandelpaden is dit zeker een aanrader.

Kurá Hulanda museum

Het Kurá Hulanda museum heeft een indrukwekkende verzameling van Afrikaanse kunst. De oorsprong van veel Curaçaoënaars is Afrikaans. Een erg indrukwekkend stuk uit het museum is een volledige reconstructie van een slavenschip. Dit type schip voer van West-Afrika naar het Caribische gebied om slaven naar het eiland te brengen.

Ook kan je er erg veel fossielen vinden en voorwerpen die vroeger gebruikt werden. Denk hierbij aan oude muziekinstrumenten en allerlei Afrikaanse maskers. We raden aan om het museum te bezoeken met een gids. Deze kan erg veel vertellen over de geschiedenis.

Aloe Vera plantage van CurAloe

Aloe Vera is zo een plantje waar we geen genoeg van krijgen. Het plantje is ongelofelijk verzorgend en laten ze nou net op Curacao een geweldige plantage hebben staan. Je ziet hoe hier de Aloe Vera wordt verwerkt met een goede uitleg. Binnen krijg je een VR-Tour over de verschillende producten en kan je natuurlijk in het winkeltje wat kopen.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Pontjesbrug

De koningin Emmabrug heeft als bijnaam de pontjesbrug. Bijna iedereen die Curaçao kent heeft deze brug al eens gezien. De iconische brug is veelal afgebeeld als uithangbord van Curaçao. Wat deze brug zo speciaal maakt is dat hij open gaat om naderende schepen te laten passeren. Doormate van een bel kan je horen wanneer de brug open of dicht gaat.

Verder zijn er dan nog verschillende kleuren vlaggen waardoor je weet wanneer de brug weer open gaat. Deze prachtige brug is erg mooi om foto’s te maken en moet je ook zeker gezien hebben. Tip; mocht je toch naar de overkant moeten als de brug open is kan je gebruik maken van een veerdienst.

Hato grotten

De Hato grotten werden al gebruikt lang voordat de Europeanen naar Curaçao trokken. Hier leefde namelijk de Arawak indianen. In de Hato grotten vind je niet alleen muurschilderingen die wel vijftienhonderd jaar oud zijn. Maar ook prachtige verlichte wandelpaden door de grotten.

Ook vind je hier onderwater rivieren en watervallen. Deze bezienswaardigheid kan je elk heel uur met een gids bezoeken. Dit raden we ook zeker aan. Ook kan je in de grotten een vleermuizenkolonie zien. Deze indrukwekkende grottenstelsels mag je echt niet missen als je naar Curaçao gaat.

vakantie curacao willemstad

Willemstad in Curacao

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. De stad is opgedeeld in twee belangrijke delen. Het eerste deel is Punda, hier is de overheid gevestigd en hier bevindt zich ook het centrum met allerlei winkels en horecagelegenheden.

Het andere deel is Otrobanda, dit bevindt zich aan de andere kant van de rivier en is een volkswijk die erg leuk is om te bezoeken voor toeristen. Er zijn in Willemstad allerlei bezienswaardigheden zoals Riffort en Kura Hulanda ook vind je hier de pontjesbrug. Het is dus erg leuk om meerdere activiteiten te combineren als je naar Willemstad gaat.

Handelskade

De handelskade staat vol met oude Nederlandse koloniale gebouwen die in prachtige Caribische stijl geverfd zijn. Deze kleine straat is een UNESCO locatie en dat is met een goede reden. Deze bezienswaardigheid moet je een keer meegemaakt hebben als je naar Curaçao gaat. Je kan aan de waterkant namelijk heerlijk op het terras zitten en terwijl je wat eet en drinkt genieten van het uitzicht over de Sint Annabaai en de pontjesbrug. Wil je nou een goed uitzicht op de straat moet je naar de andere kant van de baai. Vanaf Otrobanda heb je namelijk een geweldig zicht op de Handelskade.

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Maritiem Museum

Het Maritiem museum van Curaçao neemt je mee in de maritieme geschiedenis van het eiland. Eind vorige eeuw brandde het museum af. Maar sindsdien is er een prachtig gerestaureerd museum voor terug gekomen. Je vindt hier allerlei voorwerpen uit de tijd dat Spanje naar Curaçao voer. Daarna vind je een deel van de West- Indische compagnie en van daaruit krijg je een stuk van de moderne scheepvaart te zien. Een erg leuk onderdeel van het museum is het gebergte schip “De Alphen” dit Nederlandse schip ontplofte in 1778 en werd twee eeuwen later uit het water gehaald. Uit het schip zijn allerlei voorwerpen gehaald en die kan je nu terugvinden in een expositie. Ook is er in het museum een deel gewijd aan de olieraffinaderij. Dit speelt een belangrijk deel in de lokale economie van Curaçao.

Snorkelen met schildpadden

De eerste kans waar je al had kunnen snorkelen met zeeschildpadden was op Klein Curacao. Maar wil je niet dat hele eind met de boot dan kan je ook gewoon op Curacao met deze prachtig beesten snorkelen.

Playa Grandi is een echte vissersstrand en dat is ook de reden waarom hier zoveel schildpadden te vinden zijn. Wanneer de vangst wordt schoongemaakt gooien ze het visafval de zee in en zeeschildpadden zijn hier gek op. Rond de pier kan je dan ook talloze schildpadden zien als je gaat snorkelen. Niet de mooiste en schoonste plek, maar wel een grote kans dat je ze hier ziet.

Wellicht is Playa Lagun het beste van de twee. Dit klein baaitje ligt verborgen tussen twee rotswanden en heeft een prachtig strand. Je kan hier prachtig snorkelen en zal dan voornamelijk veel vissen tegenkomen. Wanneer de schildpadden honger krijgen trekken ze de baai in om op jacht te gaan naar voedsel en dan heb je kans om ze tegen te komen.

strand es Cavallet Ibiza

Het strand van es Cavallet op Ibiza

Fort Amsterdam

Fort Amsterdam werd gebouwd rond zestienvijfendertig door de West Indische Compagnie. Het gebouw diende als uitvalsbasis en als militair fort ter bescherming tegen eventuele vijandige schepen. Tegenwoordig is het de zetel van de Curaçaose regering. Helaas is het voor bezoekers niet mogelijk om alles te zien. Je kan als bezoeker wel op de binnenplaats komen wat erg mooi is. Vanaf de andere kant van de baai is het ook mogelijk om mooie foto’s van het gebouw te maken. Vooral een plek met een erg rijke geschiedenis dus.

Chillen met varkens

De Bahamas staan bekend om de varkens welke daar zwemmen op Pigs Island. Maar op Curacao hebben ze hun eigen strand waar twee varken vrij rondlopen. Op Porto Marie liggen de twee kanjers heerlijk te zonnen en lopen ze zo af en toe het water in voor verkoeling. Je mag de varkens niet voeren of aanraken maar je kan natuurlijk wel vlakbij ze komen. Ze zijn tenslotte gewend aan alle toeristen.

Heb jij nog tips om te doen op Curacao? Laat het ons dan in de reacties hieronder weten!

Onze aanbiedingen: Bekijk hier direct alle accommodaties op Curaçao

Reacties zijn gesloten.