Wat doen in Tokyo? 12x de leukste bezienswaardigheden en tips

Wat doen in Tokyo? 12x de leukste bezienswaardigheden en tips
Arno@2 Verre reis 21 december 2019 Gewijzigd op:

De stad Tokyo is de hoofdstad van Japan en 24/7 open. Ze lopen hier voorop in de ontwikkelingen in high tech. Maar de rijke geschiedenis van de stad zijn ze niet vergeten en tonen ze vol trots in de vele musea. Bezoek één van de prachtige tempels of tuinen met kersenbloesem in de bloei. Je waant je in een totaal andere wereld als je hier bent en kijkt je ogen uit. Ontdek met ons de 12 leukste bezienswaardigheden van Tokyo!

Imperial Palace

Eén van de mooiste plekken van Tokyo is het Imperial Palace. Het is het Japanse keizerlijke paleis in de wijk Chiyoda. Eeuwenlang was het de residentie van Japanse keizers en shoguns. Je gaat terug in de tijd terwijl je hier loopt. Er zijn prachtige stenen muren van het fort, uitkijktorens, boogbruggen en Japanse tuinen in het grote park rondom het paleis. In de lente staan de kersenbomen in de tuinen mooi in bloei en is het de perfecte tijd om deze bezienswaardigheid te bezoeken.

Verblijf in hotel in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €3399.00
17.png
Bekijken

Sumida rivier

Over de Sumidia rivier kan je een mooie boottocht maken waardoor je op plekken komt die je normaal niet ziet. Met deze tocht vaar je onder prachtige bruggen en zie je Tokyo van een ander perspectief. Kaartjes kunnen bij de afvaartpunten gekocht worden en de vaartijd is tussen de 30 en 90 minuten. Je kan overal op en af stappen, je komt langs hoge wolkenkrabbers en mooie tuinen.

Edo Tokyo museum

Als je een goede indruk wilt krijgen van Tokyo kan je in het Edo Tokyo museum alles over de stad leren. Verschillende tijdperiodes worden uitgelicht, met onder andere het kasteel van Edo’s en over de Olympische spelen. Kunst, architectuur en geschiedenis komen samen in dit gigantische moderne museum. Schaalmodellen van beroemde gebouwen in Tokyo zijn hier te zien en ook van oorlogsschepen en oud wapentuig.

Senso-Ji Tempel

De meest bezochte tempel van Tokyo is de boeddhistische tempel Senso-Ji. Hij komt uit de 6de eeuw en is een belangrijke religieuze plek in Japan. Er zijn meerdere activiteiten rondom de tempel die je gratis kan bezoeken. Waaronder de Donder Poort en de gang van Nakamise. S’avonds wordt de tempel mooi verlicht en komen de lokale mensen met hun geliefde selfies maken.

Ueno Park

Oude tempels, mausoleums, museums, een dierentuin en vele Cherry bloesem bomen zijn te vinden in het Ueno Park. Je kan er heerlijk picknicken in alle rust want het is hier niet toeristich. In de lente staan de kersenbomen mooi in bloem wat voor prachtige plaatjes zorgt. In de herfst veranderden de kleuren in mooie herfstkleuren en voelt het warm aan. Vergeet ook niet de Kaneij tempel te bezoeken die in dit park staat.

Koishikawa Korakuen tuin

De oudste tuin van Tokyo is Koishikawa Korakuen met een grote vijver in een hartjes vorm. Het stamt uit 1629 en is één van de overgebleven tuinen uit de Edo periode. Chinese invloeden zijn hier sterk te vinden en maken deze tuin prachtig. Loop over de houten en stenen bruggen die je van de ene naar het andere eiland brengt. Er zijn mooie waterpartijen en rijstvelden waardoor je vergeet dat je in een stad bent.

Drukste kruispunt van de wereld

In de wijk Shibuya vindt je het drukste kruispunt ter wereld. Het is vlakbij het station waar om de paar minuten honderden mensen zich verzamelen bij de stoplichten. Ze gaan allemaal tegelijk op groen waardoor iedereen kris kras door elkaar loopt. Het is een mooie plek om stil te staan en de horde mensen langs te zien lopen. Vanaf diverse punten kan je ook van bovenaf op het kruispunt kijken.

Odaiba eiland

Dit high tech eiland is gemaakt door de Japanners zelf. Je vindt er prachtige gebouwen, fashion en shopping mails., grote museums en een man made strand. Op het kunstmatige eiland vindt je high tech entertainment in de baai. Breng een bezoekje aan het wetenschapsmuseum en hebt interactie met robots. Ook is er een Aqua city en een VenusFort die Venetiaans is ingericht. Je hebt een prachtig uitzicht over de berg Fuji terwijl je sushi eet in één van de sushibars.

Meji Shrine

Als je een mooie wandeling wilt gaan maken in het bos kan je onder de poortboog van Meji Shrine lopen. Je komt dan in het bos terecht met Shinto’s architectuur en gebouwen. Het is ter ere aan de keizer Meiji gebouwd in 1920. De gedenkplaats staat voor welvaart en vrede, veel mensen bezoeken deze plek om hun geliefde te zoeken. Het is gratis te bezoeken maar er zijn wel een paar regels, je mag er niet eten of drinken. Foto’s maken van de binnenkant is verboden en je mag niet buiten de paden lopen.

Tokyo’s Nationale Museum

De grootste collectie van Japanse kunst, archeologische voorwerpen en kunst uit diverse landen kan je bezichtigen in het Tokyo’s Nationale Museum. Het zijn ware kunstschatten die erg bijzonder zijn om te zien. De collectie bestaat onder andere uit samoerai zwaarden, porselein, traditionele kleding, meubels, schilderijen en houtsnij kunst. Het is verdeeld over meerdere gebouwen en daar omheen vindt je de mooie tuinen van het museum.

Sumo tournament

Een traditionele sport in Japan is sumo worstelen. Een leuke en unieke ervaring is het dan ook om een sumo wedstrijd bij te wonen. De lokale mensen zien het als een feestje en drinken veel of laten het duidelijk weten als ze ergens niet mee eens zijn. Het is een traditie dat je op een doos gaat zitten, maar er zijn ook gewone stoelen aangezien het best ongemakkelijk kan zijn. Bij elke wedstrijd zijn er rituelen zoals een parade van de sumo worstelaars waardoor je ze van dichtbij kan zien.

Tsjukiji vismarkt

De grote Tsjukiji vismarkt is één van de grootste markten van Tokyo. In de kern van de vismarkt bevindt zich de Jonai Shijo, waar de verwerking van de vis plaats vindt. Buiten doet de bevolking en restaurants hun inkopen, ook toeristen zijn hier veel te vinden. Midden in de nacht wordt de verse vis altijd geleverd waardoor het bij zonsopkomst allemaal achter de rug is. De veilingen beginnen kort daarna zodat de vis nog erg vers is.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.