21x de mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles

21x de mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles
Arno@2 Verre reis 10 juni 2020 Gewijzigd op:

Los Angeles in de op een na grootste stad van Amerika en staat bekend om de grote hoeveelheid sterren die er wonen. Niet heel vreemd aangezien Hollywood in Los Angeles ligt. Vandaag gaan we het hebben over de 21 mooiste bezienswaardigheden van Los Angeles.

The Getty Center

We beginnen gelijk goed met een leuke (gratis) activiteit. Het Getty Center is een gratis museum waar je Westerse kunst kunt bewonderen. De collectie bestaat uit een verzameling kunst waarvan de de oudste stukken helemaal dateren uit de middeleeuwen. Niet alleen kan je binnen de kunst bewonderen er zijn ook prachtige tuinen waar je doorheen kunt wandelen. Er is dus voor iedereen wat te beleven. Zeker een bezoekje waard aangezien het gratis is!

Korean Bell of Friendship

De Korean Bell of Friendship is een monument voor de veteranen van de Koreaanse oorlog. De Republiek Zuid-Korea heeft dit monument in de zeventig geschonken aan de Verenigde Staten als blijk van vriendschap. De klok lijkt op een vergelijkbare Zuid-Koreaanse klok die dateert uit de achtste eeuw. Tegenwoordig is de klok een erg mooie bezienswaardigheid. De klok zelf is gemaakt van tin en koper en heeft een doorsnede van twee meter. Verder zijn er nog andere metalen gebruikt om het geluid van de klok mooier te laten klinken. Deze bezienswaardigheid is niet alleen heel bijzonder je hebt ook nog eens uit prachtig uitzicht!

Bezoek de sterren op de Walk of Fame

Iedereen kent ze wel. De bekende sterren tegels op de Hollywood Walk of Fame. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat er ongeveer zesentwintighonderd van deze tegels liggen. Niet heel vreemd want het idee dateert al uit 1953. De weg ligt langs de Hollywood Boulevard en Vine street. Verder zijn er nog wel een paar vereiste als je ook op een tegen wilt komen te staan. Ten eerste moet je namelijk beroemd zijn. En ten tweede moet je ook nog een dertigduizend dollar betalen! En mocht je je afvragen waarom dertigduizend dollar. Het kost vijftienduizend om de steen te laten maken en vijftienduizend aan onderhoudskosten. Erg leuk om te bezoeken en je favoriete sterren te spotten.

Rodeo Drive

Een van de bekendste straten van Los Angeles is Rodeo Drive. Mocht je van shoppen houden is dit de plek. Je vindt in deze winkelstraat alle dure merken. De sfeer in de straat moet je ook proeven. Alle winkels bevinden zich namelijk in de duurste gebouwen. Het is dus ook niet vreemd dat er constant allerlei peperdure auto’s voorbij rijden. Al met al is het voor de shoppers onder ons een paradijs op aarde. Maar ook voor de niet shoppers is het gewoon erg leuk om de sfeer te proeven in deze mooie straat.

Bob Baker Marionette Theater

In de jaren zestig opende het Bob Baker Marionette Theater voor het eerst haar deuren. In dit theater zit tegenwoordig een vakbond van poppenspelers die niet alleen shows geven maar ook een opleiding voor poppenspelers die deze industrietak willen spelen. Het is erg leuk om deze shows te bezoeken. Niet alleen is er een collectie van meer dan tweeduizend handpoppen ook krijg je na de show gratis ijs. Een erg leuke en lekkere activiteit om te doen dus.

Little Tokyo Historic District

Het Little Tokyo Historic District is een van de drie officiële Japan Towns in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet heel vreemd dat de grootste concentratie Japanse Amerikanen van heel Noord- Amerika hier gevestigd zijn. Het district werd opgericht in 1905 en heeft een roerige geschiedenis gehad. Dit kwam mede door de oorlog met Japan. Maar tegenwoordig is het voor ons erg leuk om te bezoeken. Je vindt hier dan ook een overvloed aan leuke kleine winkeltjes en allemaal heerlijke restaurantjes. Super leuk dus om een paar uurtjes doorheen te wandelen.

Hollywood Forever Cemetery

Het Hollywood Forever Cemetery is een bijzondere bezienswaardigheid om te bezoeken. Niet alleen liggen hier de grootste sterren uit de gouden Hollywood eeuw begraven. Je kan ook een kijkje nemen in hun graftombes met alle pracht en praal. Wat ook erg leuk is om de begraafplaats ‘s avonds te bezoeken. Er worden hier namelijk vaak films vertoond. Een tip van ons is om dan je eigen stoel mee te nemen zodat je lekker ervoor kan zitten.

El Capitan Theatre

Het El Capitan Theatre neemt je mee terug naar de gouden eeuw van Hollywood Films. Het theater is compleet versierd met de decoratie uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Je kijkt hier dan ook niet zomaar een film. Vanaf het moment dat je de bioscoop binnenloopt merk je aan alles dat het een eeuw oud is. Dit zorgt voor een geweldige beleving.

Je kan naast het kijken van een film er ook voor kiezen om een rondleiding door de bioscoop te nemen. De bioscoop is tegenwoordig in het bezit van Disney dus je kan er op rekenen dat het familievriendelijk zal zijn. Een tip van ons is goed op de online kalender te kijken. Bij sommige films worden er ook bijzondere objecten tentoongesteld.

Venice Beach

Een van de populairste stranden van Californië is Venice Beach. Het is dan ook niet heel vreemd dat het hier altijd gezellig druk is. Want waar je ook kijkt je ziet overal mensen sporten beoefenen. Door de jaren heen zijn hier behoorlijk wat mensen op af gekomen door de schoonheid van het strand. Om Venice Beach heen kan je nu dus erg veel leuke winkeltjes en restaurantjes vinden. Ook zijn er veel kunstenaars op het strand afgekomen. Hierdoor vindt je om het strand heen erg veel galleries. Mocht je dus niet alleen van het strand willen genieten is er in de omgeving meer dan genoeg te doen.

Huntington Library

Huntington Library kan met trots zeggen dat het een van de grootste onderzoeksbibliotheken is van de Verenigde Staten. Met een historische collectie van ongeveer elf miljoen voorwerpen is het immens groot. Natuurlijk kan je niet alle objecten bekijken maar er zijn wel een aantal speciale tentoongesteld. Verder is er nog genoeg te beleven op het terrein. Je kunt hier namelijk het conservatorium bezoeken, naar het wetenschappelijk onderzoekscentrum, de tearoom bezoeken of de rozentuinen een bezoekje brengen. Ook kun je langs de prachtige Chinese Pagode wandelen en de tuinen bekijken. Voor de hele familie dus een leuk uitstapje.

Griffith Observatory

Het Griffith Observatory was in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd en is sindsdien een razendpopulaire plek. Het gebouw ligt op een plateau dat over Los Angeles uitkijkt en is een prachtige plek om te wandelen. Mocht je daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in astronomie dan kan je in het gebouw een rondleiding krijgen. Voor de mensen die van wandelen houden is het aansluitende Griffith Park erg leuk om over de kronkelpaden te wandelen.

Grauman’s Chinese Theater

Grauman’s Chinese Theater is een geweldige bezienswaardigheid voor alle mensen die van beroemdheden en filmgeschiedenis houden. Het gebouw zelf is al prachtig om te zien. Het is gebouwd in een Aziatische stijl en lijkt op een pagode. Het gebouw is prachtig versierd met allerlei gigantische draken en prachtige fonteinen. Buiten het gebouw zijn er allemaal tegels waar beroemdheden hun handen in hebben laten zetten. Het is dus erg leuk om je eigen handafdruk te vergelijken met een van de tweehonderd beroemdheden. Mocht je geen zin hebben om een film te kijken in het theater kan je een een VIP tour nemen. Tijdens deze tour krijg je een geschiedenisles vol geheimen over het theater.

Hollywood Sign

Het wereldberoemde Hollywood sign is iconisch voor Los Angeles. Wereldwijd komen mensen op de stad af om de de giga letters te bekijken. De letters zelf zijn veertien meter hoog en honderdzes meter lang. Helaas is het pad naar de letters zelf niet meer toegankelijk. Gelukkig kan je wel vanaf Vermont Canyon Road een vijf kilometer lange wandeling maken om een prachtig uitzicht te krijgen over de gigantische witte letters. Erg leuk dus maar je moet wel bereid zijn een wandeling te maken.

Balboa Meer

Het Balboa meer is erg leuk om even een dagje de drukte van de grote stad te ontsnappen. Dit is echt een typische plek waar vooral veel locals komen en eigenlijk niet heel toeristisch is. In dit elf hectare grote park is er meer dan genoeg te beleven. Mocht je lekker willen afkoelen kan je lekker op de waterfiets stappen en even heerlijk afkoelen op het meer. Ook voor de golfers is er goed nieuws. Er zijn namelijk negen holes dus dan ben je wel even bezig. Verder kan je in dit gigantische park heerlijk wandelen. Er is dus voor iedereen wat te beleven.

Universal Studios

Universal Studios en het aangrenzende pretpark zijn een een van de drukst bezochte plekken in Los Angeles. De studio opende in 1912 voor het eerst haar deuren. Het pretpark opende voor het eerst ongeveer vijftig jaar later haar deuren in 1964. Universal Studios is al sinds 1915 open voor het publiek. Sinds 1964 werd dus voor het eerst het pretpark geopend en werd het bezoek aan de filmstudio nog een stuk populairder. Erg leuk is het dus om het pretpark te bezoeken. Je vindt hier onder andere bekende attracties van Harry Potter, Jurassic park en The Mummy.

Santa Monica Pier

Het einde van de bekende route 66 is de Santa Monica Pier. Denk je aan Los Angeles dan denk je waarschijnlijk ook aan deze iconische pier. Door de drukte en gezelligheid vergeet je even alles om je heen. Je vindt op de pier een draaimolen, achtbaan en spel machines. Een tip van ons is dat je de pier op zaterdag en zondag moet vermijden. Het is hier dan niet normaal druk. Mocht je in de zomer een bezoek brengen aan de pier zijn er vaak leuke evenementen. Verder zijn er overal in de buurt leuke bezienswaardigheden dus je kan het goed combineren met de pier.

La Brea Tar Pits

De La Brea Tar Pits is een archeologische vindplek. In 1875 werden voor het eerst prehistorische fossielen gevonden. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds fossielen gevonden. Het park is erg leuk om te bezoeken. In de tar putten staan nu wassen beelden zodat je kunt zien hoe de fossielen er terecht zijn gekomen. In het park is slecht één vrouw gevonden in de tar putten wat behoorlijk speciaal is aangezien er fossielen zijn van meer dan 55.000 jaar oud. De teerputten liggen op Miracle Mile waar je allemaal leuke bezienswaardigheden hebt zoals een Farmer’s market en allerlei musea.

La Brea Tar Pits

Beverly Hills

Beverly Hills is het thuis van de bekendste films en series en de postcode is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. Hoeveel series er wel niet zijn met 90210 erin is niet normaal. De beroemde wijk is de plek waar erg veel sterren wonen. Het is erg leuk om een tour te boeken waar je langs de huizen van de bekendste sterren rijdt. Langs de iconische hoge palmbomen in een hoge bus is het super leuk om de wijk te verkennen. Een aanrader is om een tour van tevoren te boeken dan weet je zeker dat je op tijd bent!

Kenneth Hahn State Recreation Area

Een wat minder druk alternatief dan het populaire Griffith Park is het Kenneth Hahn State Recreation Area. Met maar liefst twaalf kilometer aan wandelpaden is dit een fantastisch gebied om heerlijk te wandelen. Een tip van ons is om water en zonnebrand mee te nemen want het kan behoorlijk warm worden. Het leuke aan dit park is dat elk van de wandelpaden uitkomt op een prachtig uitkijkpunt over Los Angeles. Verder kun je ook heerlijk aan het meer zitten wat ook erg lekker en rustig is. Erg leuk dus om met kinderen een dagje te wandelen en spelen in het park.

Watts Towers

De Watts Towers zijn zeventien grote torens die met elkaar verbonden zijn. De torens staan al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw en duurde maar liefst vijfendertig jaar om gemaakt te worden! Dit prachtige kunstwerk is zeker het bezoeken waard. De torens zijn stuk voor stuk versierd met prachtige decoraties. Ook zitten er allemaal reflecterende voorwerpen in het kunstwerk waardoor het in het zonlicht prachtig glinstert.

Disneyland

Net buiten het stadscentrum van Los Angeles in Anaheim staat het eerste Disneyland park van de wereld, namelijk gebouwd in 1955. Niet alleen kan je hier het oudste park vinden maar ook het nieuwste Disney California Adventure Park. Disney is bekend bij iedereen en is natuurlijk super leuk met kinderen. Iets wat we ten zeerste aanraden is van tevoren boeken. Zeker als je een korte periode in Los Angeles bent moet je zeker van tevoren boeken als je zeker wilt zijn van een plek in het park. Voor de liefhebbers natuurlijk de leukste bezienswaardigheid van allemaal!

Heb je nog meer tips om te bezoeken in Los Angeles laat het ons dan weten. Dan voegen we jou Los Angeles bezienswaardigheid graag toe aan deze lijst!

Reacties zijn gesloten.