Kosten reizen Thailand: Backpacken, Rondreis & luxe vakantie

Kosten reizen Thailand: Backpacken, Rondreis & luxe vakantie
Arno@2 Verre reis 28 januari 2020 Gewijzigd op:

Je hebt besloten om af te reizen naar Thailand om eindelijk die veel belovende reis te maken. Of je nou gaat backpacken, reizen of een luxe strandvakantie gaat maken. Het land is voor iedereen het zelfde en je kan het zelfde ontdekken. Vaak liggen de verschillen hem vooral in de manier van het reizen, de uitgaves en hoelang de reis duurt. Ik neem je mee in de prachtige wereld van reizen in Thailand en wat het precies kost om dit land te verkennen.

Kosten voor vertrek

Natuurlijk moet je eerst in Thailand komen en daar zitten ook de nodige kosten aan. Om te starten zal er een vliegticket aangeschaft moeten worden, reisverzekering is ook niet overbodig en wellicht kies je er ook voor om bepaalde inentingen te nemen. Voor de strandvakantiegangers zullen de kosten van de uitrusting meevallen, maar voor backpackers om mensen die gaan rondreizen zijn deze kosten ook nog handig om door te nemen.

Kosten Vliegtickets Thailand

De kosten van een vliegticket naar Thailand zijn de afgelopen jaren een stuk voordeliger geworden. Veel meer mensen bezoeken het land waardoor er steeds meer vluchten zijn. Toch is het een behoorlijke afstand en dat is terug te zien in de ticketprijzen. Over het algemeen kan je aanhouden dat de prijzen tussen de €400 en €1000 liggen. Dit ligt vooral aan de periode dat je gaat vliegen en, vanaf waar en of je een rechtstreeks vlucht wilt of niet.

Handige informatie

  • Een rechtstreeks vlucht is 11 tot 12 uur vliegen
  • Er vliegen vanuit Nederland alleen rechtstreekse vluchten naar de luchthaven van Bangkok Suvarnabhumi. Onder andere KLM en Eva Air vliegen rechtsreeks.

Kosten reisverzekering Thailand

Om te starten is het handig om te weten hoelang je gaat reizen. Zo kan je kiezen uit een kort- of langlopende reisverzekering. Reis je per jaar meer dan 21 dagen dan is het voordeligst om te kiezen voor een langlopende reisverzekering. Natuurlijk reis je met Thailand buiten Europa en zal je een werelddekking moeten afsluiten. Hierna kan je nog allerlei extra kosten dekken zoals extra medische kosten. Voor alle spoedeisende kosten ben je vergoed met je huidige Nederlandse basisverzekering. Onze kosten liggen namelijk een stuk hoger in Nederland waardoor deze kosten wel gedekt zijn. Wil je ook voor niet spoedeisende zaken verzekerd zijn dan zal je jouw zorgverzekering moeten controleren waar je precies voor verzekerd bent.

Tevens is het handig om te kijken of je een annuleringsverzekering wilt hebben. De kosten voor een reis naar Thailand liggen vaak een stuk hoger als een peer weekjes Spanje. Vaak is het gunstig om daarom een annuleringsverzekering te boeken.

Een standaard doorlopende reisverzekering voor twee personen met werelddekking kost je al gauw €80 per jaar.

Kosten inentingen Thailand

Reis je naar Thailand dan zijn er geen verplichten vaccinaties. Wel moet je opletten wanneer je zeven dagen voor vertrek naar Thailand in een gele koorts land bent geweest een gele koorts vaccinatie moet hebben. Wel zijn er enkele vaccinaties welke worden aangeraden waaronder DTP en Hepatitis A. Heb je geen mazzelen gehad of een inenting dan raden ze ook dit aan. Hieronder de kosten

Inenting Kosten
Gele koorts € 43,95
Hepatitis A € 58,95
DTP € 28,95

Sommige zorgverzekeringen dekken deze inentingen. Controleer je polis of je hier in aanmerking voor komt.

Kosten uitrusting Thailand

Ga je reizen of backpack in Thailand of wil je gewoon veel doen en ben je veel onderweg dan is het handig om over een goede uitrusting te beschikken. Hieronder een lijst met producten welke handig kunnen zijn en een gemiddelde prijs. Je kan het duurder en goedkoper maken natuurlijk.

Verblijf in 4* in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €635.00
14.png
Bekijken

Kosten tijdens je reis op Thailand

Nu alles is geregeld kunnen we echt beginnen! De reis zelf zal in vergelijking met veel andere landen een stukje goedkoper zijn. Waar je bij de voorbereiding nog redelijk wat hoge kosten had, zullen ze nu vergeleken met Europese landen erg goedkoop zijn. Natuurlijk geld hier ook je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Kosten overnachten in Thailand

Overnachten in Thailand is vrij goedkoop. wel ligt het eraan of je in het noorden of zuiden van het land moet overnachten. Het zuiden is namelijk een stukje duurder en dat heeft weer te maken dat hier de eilanden liggen. Zo zijn bijvoorbeeld de populairste eilanden zoals Phuket en Koh Samui een stukje duurder. Zeker de hotels welke aan het strand liggen zijn gewoonweg een stuk duurder. Vaak liggen deze prijzen 2 tot 3 keer zo hoog als de hotels welke wat meer verscholen liggen

Over het algemeen kan je aanhouden dat je in Thailand voor €20 tot €25 per kamer kan overnachten. Vaak heb je dan de beschikking over een tweepersoonskamer met douche en toilet. Wil je iets goedkoper slapen, maar wel in een goed hostel dan ben je over het algemeen €7 per bed kwijt. Iets luxer overnachten in een wat luxer hotel met zwembad en wellicht wat dichterbij zee dan liggen de kosten rond de €40 tot €50 per kamer. Natuurlijk maak je jouw reis echt onvergetelijke met een accommodatie waarbij je zo vanuit je kamer het strand op loopt daar betaal je toch wel gauw €100 per kamer.

Kosten eten & drinken in Thailand

Eten & drinken kan je in Thailand overal en ontzettend goedkoop! Wel ligt het eraan wat je neemt en waar je het koopt. Vooral de maaltijden welke wij kennen zijn wat duurder. De westerse maaltijden zullen rond de €6 tot €8 per maaltijd liggen terwijl de Thaise maaltijden rond de €3,50 liggen. Een drankje kost je ongeveer €1,50. We hebben het hier dan wel over een maaltijd in een normaal restaurants. Veel mensen zullen ook een hapje willen eten op straat en hoewel de hygiene hier vaak een stuk minder is, zal het eten hier fantastisch zijn. Zelf maak je de keuze of je hier gebruik van maakt of niet, maar voor het geld hoef je het niet te laten. Hier kan je namelijk al eten voor €1,50 per persoon.

Kosten vervoer Thailand

Iedere reiziger zal vroeg of laat zich eens moeten vervoeren en dan is het wel handig om te weten waaruit je kan kiezen en wat de kosten zijn. Zo kan je onder meer kiezen uit een tuk-tuk, taxi, bus, trein, boot of vliegtuig. Natuurlijk geheel afhankelijk waar je naartoe moet en hoeveel je uit wilt geven.

De tuk-tuk is een echt toeristisch vervoersmiddel en daar moet je rekening mee houden. De vervoerder zal er alles aandoen om goed aan je te verdienen en onderhandelen en een prijsafspraak is hier noodzakelijk. De taxi is al wat goedkoper en vaak betaal je hier gewoon per meter. Het starttarief ligt rond de €1 waarna je per gereden meter zal betalen. Dit wordt bijgehouden met de meter in de taxi. Wilt de taxichauffeur dat niet? Kies dan snel voor een andere. Ook moet je ervan bewust zijn dat tolwegkosten voor jou zijn en er een kleine vergoeding wordt gerekend als de taxi in de file staat.

Ga je grotere afstanden reizen dan is de trein een ideaal vervoersmiddel. Zo kosten bijvoorbeeld de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok €18. De bus is ook een goedkoper alternatief waarvoor je ongeveer de helft zal betalen. Overigens geldt bij de trein wel dat hoe luxer je reist, des de duurder de ticket. Als je het kan bekostigen dan is de 1ste klasse wel het beste en fijnste voor ons Europeanen.

Kosten excursies Thailand

Ga je naar Thailand dan zou het echt zonde zijn om geen excursies te maken. Hier is het ook erg lastig om er één prijs aan te hangen. Daarom geven we je vooral inzicht wat sommige activiteiten precies kosten zodat je een goede indicatie hebt. Onze tip is vooral onderhandel met je touroperator als je een excursie gaat doen. Zeker als met meerdere mensen bent kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Ook een goede tip is om een kijke te nemen op e website van GetYourGide.nl voor een inzicht in de kosten.

Activiteit Kosten
Entree tempel € 2,00
Bezoek aan olifantenverblijf Wildlife Friends Foundation € 40,00
Thais koken € 30,00
Tour over de Araksa theeplantages € 20,00
Snorkelen bij Koh Toa € 18,00
Dagtocht naar Nationaal Park Doi Inthanon € 35,00
Loha Prasat in Bangkok op Thailand

Totale kosten per dag

En dan nu het belangrijkste wat kost een vakantie naar Thailand nou precies? Natuurlijk is dit afhankelijk van het soort reis wat je wilt maken en hoezeer je gesteld bent op luxe. Daarom verdelen we het in drie categorieën: Backpacken, rondreizen en luxe vakantie. Hierbij neem ik alleen de kosten tijdens je reis meen. De kosten ter voorbereiding laat ik hier dus buiten beschouwing. Voor het gemakt gaan we uit dat je drie weken op vakantie bent.

  Backpacken Rondreizen Luxe vakantie
Overnachten € 7,00 € 15,00 € 50,00
Eten & drinken € 7,00 € 11,00 € 25,00
Vervoer € 4,00 € 8,00 € 15,00
Excursies € 4,00 € 12,00 € 18,00
Uitgaan € 2,00 € 5,00 € 12,00
Overig € 1,00 € 4,00 € 10,00
Totaal € 25,00 € 55,00 € 125,00

Backpack kosten per dag (€25)

Onder de backpackers verstaan wij de reizigers welke het minste budget hebben en vooral het land willen ontdekken en het liefst zo min mogelijk geld per dag uitgeven. Toch zal ook jij al snel €25 per dag uitgeven en dan moet je echt wel op je geld letten.

De slaapplaats (€7 per dag) – De slaapplaats moet schoon zijn, maar of je deze soms deelt met andere reizigers maakt niet zoveel uit.

Eten en drinken (€7 per dag) – Eten & drinken is iets wat je moet doen, maar luxe restaurants hoeven echt niet. Jij sluit je liever aan bij de streetfood of een simpel gerecht bij een normaal restaurant. Iets simpels in de middag is dan ook geen enkel probleem

Vervoer (€4 per dag) – Van A naar B verplaats jij je zo goedkoop mogelijk en als dit wat langer duurt maakt dat ook niet uit.

Excursies (€4) – Georganiseerde excursies zijn voor jou niet nodig. Je gaat er lekker zelf op uit en weet de bezienswaardigheden zelf wel te bereiken. Hierdoor hoef je alleen entreegeld te betalen. Toch wil ook jij graag een keer een olifantenverblijf of mooie duiktocht maken.

Uitgaan(€2) – Natuurlijk wil jij ook een keer een drankje in de avond doen of een biertje drinken. Je moet wel op je geld letten dus een rondje geven zit er helaas niet in

Overig (€1) – Echt alleen het broodnodige zal je bijkopen en zeker geen rare producten voor als je thuiskomt. Een muggenspray tegen de muggen kan, maar een dure souvenir gaat niet.

Rondreizen kosten per dag (€55)

Rondreizen betekend veel van het land zien, lekker slapen en goed eten. Het grote verschil met een luxe vakantie is dat jij de voorkeur geeft aan het land ontdekken en minder aan ontspannen. Excursies draait het om en dat moet wel een beetje met goed vervoer worden gecombineerd. In groepsverband is daarbij geen probleem

De slaapplaats (€15 per dag) – Je hebt de beschikking over een eigen slaapkamer met goed tweepersoonsbed. Voor de rest heb je een eigen badkamer en is het allemaal netjes schoon.

Eten en drinken (€11 per dag) – In de middag is het helemaal niet erg om soms wat simpels te eten als een simpele bami of soep, maar in de avond moet er een lekker maaltijd staan. Ook is hier ruimte voor soms een pizza of andere Europees gerecht.

Vervoer (€8 per dag) – Je reist voornamelijk met het openbaar vervoer zoals de bus of taxi voor de kleine afstanden, maar de echt lange geef je toch echt de voorkeur aan een binnenlandse vlucht. De nachttrein is ook geen probleem, maar dan wel graag eerste klassen.

Excursies (€12) – Hier draait het allemaal, want je bent tenslotte naar Thailand gegaan om het land te zien. Een bezoek aan een olifantenverblijf, excursie naar een prachtig natuurpark en een paar bijzondere tempels mogen dan ook niet ontbreken. Overigens is die kookworkshop ook wel erg leuk om te doen.

Uitgaan(€5) – Wanneer de avond begint te vallen is het wel zo gezellig om nog wat te drinken bij de bar of ergens op het terras te zitten. Een klein hapje is ook geen enkel probleem

Overig (€4) – Als je gaat rondreizen dan is het ook leuk om eens wat mee te nemen. Een leuke souvenir bijvoorbeeld, maar een fijne herinnering is natuurlijk ook prettig. Die spontane gids die je een leuke tour hebt gegeven kan je dan ook gerust een keer een goede fooi geven.

Luxe vakantie kosten per dag (€125)

Reizen is leuk, maar het moet vooral vakantie zijn. Je wilt je niet druk maken of alles goed is geregeld en al helemaal niet over het vervoer en dat soort dingen. Dit alles is geregeld en verblijft natuurlijk in fijne hotels/bungalows om je vakantie helemaal af te maken. Je vindt het niet erg om af en toe naar een andere plek te reizen, maar wilt ook voldoende tijd hebben voor je vakantie.

De slaapplaats (€50 per dag) – De hotels waar jij verblijft zijn luxe en beschikken altijd over een prachtig zwembad en als er strand is ligt het hotel hieraan. Een keer een fijne bungalow onder de palmbomen is dan ook zeker een optie

Eten en drinken (€20 per dag) – Driemaal daags eet je heerlijk in een restaurants waar je de Thaise- en Europese keuken voldoende afwisselt. Je eet waar je zin in hebt en daar kunnen gerust een aantal drankjes bij.

Vervoer (€15 per dag) – Je reist alleen in luxe en daaronder vallen goede binnenlandse vluchten, privé chauffeurs of georganiseerde busreizen.

Excursies (€18 per dag) – Excursies doe je altijd onder begeleiding van een touroperator of gids welke ook het vervoer vaak regelen. De hele excursie is dan ook al geregeld en je hoeft alleen maar in te stappen. Je vind het leuk om soms iets te zien van het land en een duikexcursie of dagje naar het olifantenverblijf is dan ook erg leuk om te doen.

Uitgaan(€12) – Heerlijk aan het strand genieten van de zonsondergang met een cocktail in je hand of in de avond in het samenzijn van elkaar een drankje doen. Ook een avondje stappen en een rondje geven behoort hier tot de mogelijkheden.

Overig (€10) – Als je iets wilt dan kan je dit gerust kopen en hoeft zeker niet op je geld te letten. Ook vind je het belangrijk om soms de hardwerkende mensen een fooi te geven.

Tags:

Reacties zijn gesloten.