9x de leukste dingen om te doen op Jamaica

9x de leukste dingen om te doen op Jamaica
Arno@2 Verre reis 7 september 2020 Gewijzigd op:

Wanneer je aan Jamaica zal denken dan is waarschijnlijk Bob Marley het eerste wat er in je opkomt. Maar gelukkig het het eiland in het Caribisch gebied veel meer te bieden. Net als het naastgelegen Cuba en de Dominicaanse republiek is sowieso uitermate geschikt voor een heerlijke zonvakantie, maar het zou zonde zijn om het zwembad of strand niet te verlaten. Jamaica heeft namelijk ontzettend te veel te doen met een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Daarom neem ik je vandaag mee naar de leukste dingen om te doen in het zonnige Jamaica.

Dunn’s River Falls

De Dunn’s River Falls zijn de beroemdste watervallen van Jamaica. Met een total lengte van 180 meter stroomt het water 55 naar beneden richting de zee. Eigenlijk is de waterval het beste te vergelijken met natuurlijk trap. Onderbroken door meerdere kleine meertjes waar je dan ook heerlijk kan zwemmen. Het leukste aan deze waterval is dat deze gewoon te beklimmen is en daarom zijn er ook zoveel toeristen te vinden.Je kan hier namelijk de gehele dag in het water terecht terwijl het water langs je blijft stromen. Zeker één van de leukste dingen om te doen op Jamaica.

Verblijf in 3* Hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €571.00
1.png
Bekijken

Kingston

Kingston is één van de bruisende steden van het eiland. Je vindt hier voor een groot deel redelijk welvarende stad waar nog prachtig historische bezienswaardigheden te vinden zijn. Het zogheten uptown is dan ook het welvarende deel van de stad wat ongelofelijk hip is.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kingston is toch wel het Bob Marley museum. Natuurlijk de koning van de reggae! Het museum is de thuishaven van Bob Marley en was ooit ook de plek waar een moordaanslag op de zanger werd gedaan. Het geeft je een prachtig inzicht in de reis van de zanger en een must voor iedere fan om eens te bezoeken.

Lees ook: Mooiste plekken van het naastgelegen Cuba

Montego Bay

Montego Bay was ooit de plek waar de wereldreiziger Columbus het land opkwam. Nu is het vooral een vakantieoord waar je prachtige stranden en prachtig hotels zal vinden. Het is dan ook de belangrijkste toeristisch plek van het eiland. De zandstranden zijn hier schitterend wit en de zee helderblauw. Kortom de ideale omstandigheden voor een heerlijke strandvakantie.

Om dit gebied zo goed mogelijk te beschermen is het beschermd door Montego Bay Marine Park. Eigenlijk over de gehele lengte van het gebied mag er vrijwel niet gevist worden om ervoor te zorgen het onderwaterleven hier zich optimaal kan ontwikkelen. Het is daarom absoluut een aanrader om hier te gaan snorkelen of duiken, want het is echt prachtig

Wandelen naar Blue Mountain Peak

Blue Mountains staan bekend om de koffieplantages! En natuurlijk mag dit ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Jamaica. Er zijn verschillende toers te boeken, maar een unieke ervaring is om de bergtop te bereiken te voet. Je begint vroeg in de ochtend met de wandeling om voor de echte hit de top te bereiken. Onderweg passeer je prachtige koffieplantages en mag een shotje esspresso natuurlijk niet ontbreken. Overigens ligt het hoogste punt op 2256 meter wat toch wel een aardige wandeling is. Maar boven aangekomen staat je een waanzinnig uitzicht te wachten.

Rio Grande Valley

Via de berg die je net hebt beklommen stroomt er een water de Rio Grande in. Vroeger diende deze belangrijke rivier als belangrijke rivier om goederen te vervoeren. Zo konden bijvoorbeeld bootjes worden volgeladen om dan stroomopwaarts de goederen te verplaatsen. Nu is het een belangrijke plek om te raften. Niet zomaar want er zijn speciale bamboe rafts om de rivier over te voeren. Een unieke ervaring wat je alleen hier kan doen!

Dolphin Cove

Heb je altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen dan is Dolphin Cove the place to be! Je kan hier in een natuurlijk omgeving zwemmen met dolfijnen. Naast zwemmen met dolfijnen kan je ook zwemmen met roggen en is er een regenwoud waar je een tour kan maken. Je ziet hier tevens prachtige wilde dieren en natuurlijk bijzondere planten en bloemen. Absoluut een must mo te doen als je naar Jamaica gaat.

Lees ook: De ideale reisgids voor de Bahama’s

Chille in Negril

Negril is de plek waar je het het prachtige strand Seven Miles vind.Het is de plek om echt helemaal tot rust te komen en kennis te maken met het authentieke Jamaica. Zowel op het strand als bij de gezellige restaurants en barretjes zal je mannen met prachtige rasta tegenkomen. Er hangt dan ook overal waar je komt een ongelofelijk ontspannen sfeer waar muziek alles nog gezellig maakt. Een leuke badplaats waar je kennis maakt waar Jamaica bekend om staat.

Rose Hall Great House

Geloof je in sproken en geesten dan is Rose Hall Great House een aanrader om te bezoeken! Het oude herenhuis ligt vlakbij Montego Bay en volgens de verhalen zou het hier spoken. Ooit was dit het huis van een rijke plantagehouder Joh Palmer. Het huis is dan ook vernoemd naar zijn vrouw Rose. Het (verzonnen) verhaal gaat is hier de geest van Annie Palmer. Zij heeft tevens in de huis gewoond en haar drie echtgenotes hebben vermoord. Daarnaast was zij meer dan een eeuw geleden een slavendrijver.

Tijdens de tour bij kaarslicht kom je alles te weten over het verhaal en zal je alles verteld worden over de geest die hier zou ronddwalen.

Green Grotto Caves

Ooit diende Green Grotto Caves onderdak aan de eerste bewoners van het eiland namelijk de Arawak-indianen. Later werden grotten ook gebruikt door slaven om onder te duiken als ze waren ontsnapt van hun engelse eigenaar. Daarna volgende er nog een tijd waar wapens en schatten werden verborgen in de grotten. Kortom een belangrijk punt waar veel historische verhalen zijn gepasseerd.

Maar het meest opmerkelijk wat toch wel de nachtclub die hier heeft gezeten. Een Amerikaanse eigenaar bouwde de grotten om tot dansplek waar volop muziek werd gedraaid. Je kan je voorstellen dat de bouw en het leven wat hier werd geleidt niet bevoordelijk was voor de omgeving. In 1990 sloot de regering dan ook de club om de grot in oude glorie te herstellen.

Vandaag kan je een wandeling door de grot maken en te zien wat zich hier allemaal heeft afgespeeld. Erg indrukwekkend is bijvoord de 3km lange gangen die vanuit de grot zijn gemaakt richting de zee als ontsnappingsroute.

Tags:

Reacties zijn gesloten.