Isla Holbox in Mexico: 8 dingen die je zeker wilt doen!

Isla Holbox in Mexico: 8 dingen die je zeker wilt doen!
Arno@2 Verre reis 17 maart 2020 Gewijzigd op:

Een schitterend eiland in Mexico is Isla Holbox. Verwacht hier parelwitte stranden en een schitterende blauwe zee. Je kan op het eiland heerlijk in je hangmat liggen en uit een kokosnoot drinken. Maar er zijn ook genoeg vette dingen die je op het eiland kan doen. Handig als je niet alleen voor een kleurtje naar Mexico gekomen bent. Wij hebben de tofste dingen die je kan doen op Isla Holbox voor je op een rijtje gezet.

Zwemmen met walvishaaien

Een unieke ervaring om zeker weten gedaan te hebben op Isla Holbox is door te gaan zwemmen met walvishaaien. In de periode van mei tot en met september komen de walvishaaien in de buurt van het eiland voor. Deze reuze haaien kunnen tot wel 12 meter lang worden. Er zijn speciale excursies waarbij je met een boot op zoek gaat naar de haaien. Zodra ze gevonden worden mag je in de zee duiken en ertussen zwemmen. Wees niet bang dat je door de haaien aangevallen gaat worden. De walvishaaien zijn vegetarisch en eten geen vlees. Ze leven voornamelijk van plankton op de bodem van de zee.

Verblijf in 5* Hotel in
9 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €412.00
1.png
Bekijken

Maak een strandwandeling bij Punta Mosquito

Tijdens eb kan je een prachtige wandeling maken over het strand bij Punto Mosquito. Het water is slechts 15 cm diep waardoor je er makkelijk doorheen kan wandelen. Uiteraard zijn er ook iets diepere stukken waar je kan zwemmen. Vergeet dus zeker weten niet om je zwemkleding mee te nemen. Overigens is Punta Mosquito een verlaten stukje natuur op Isla Holbox. Je komt er dus geen beachclubs of mega resorts tegen. Dit maakt de strandwandeling extra speciaal. Neem alleen wel zelf even iets te eten of te drinken mee. Het is altijd handig om iets bij de hand te hebben mocht je dorst krijgen.

Bezoek de andere drie eilanden

Het is mogelijk om een excursie te maken naar de drie omliggende eilanden bij Isla Holbox. Met een boot word je naar de eilanden gebracht. Tijdens de excursie kan je vooral veel prachtige dieren spotten. Met een beetje geluk kan je flamingo’s en pelikanen in het echt zien. Het kan ook dat de boot even stopt omdat er walvishaaien gespot zijn. Met de snorkeluitrusting op de boot kan je zelf een kijkje in het water nemen. De totale tour langs de drie eilanden duurt 3 uur en is zeker de moeite waard om te maken.

Huur een fiets of golfkarretje op Isla Holbox

Een leuke manier om Isla Holbox te verkennen is op de fiets of per golfkarretje. Het eiland is niet supergroot en je kan het prima ontdekken met je fiets of golfkar. Vaak zijn het kleine afstanden tussen de stranden en dorpjes. Je komt tijdens je tocht kleurrijke huisjes tegen en de mooiste streetart. Het is zeker weten de moeite waard om iets te huren en de omgeving te gaan ontdekken.

Zoals hierboven vermeld moet je goed op de streetart op het eiland letten. Het tropische eiland is namelijk prachtig versierd met de mooiste schilderingen en dat maakt het echt uniek. Zo vind je onder meer op het centrale plein een prachtige schildering in halve koepel, maar ook richting het strand is er genoeg te bewonderen.

Ga snorkelen met een excursie

Als je op het eiland bent is het geweldig om te gaan snorkelen. Er worden vanuit het eiland verschillende excursies georganiseerd op zee. Hierbij ga je naar speciale spots waar je de kans hebt om manta’s, schildpadden en dolfijnen te spotten. Het is een unieke ervaring om in het water ineens naast een dolfijn te zwemmen. Als je het ons vraagt is het één van de vetste dingen om te doen op Isla Holbox.

Chillen op zee in een hangmat

Eén van de populairste hotspots in Isla Holbox zijn de Holbox hangmatten. Deze hangen midden op zee aan houten palen. Boven op de palen is de naam Holbox gespeld. Je kan hier een mooie foto maken of zelf chillen in een hangmat. Overigens mag je niet zomaar in de hangmatten gaan liggen. Officieel zijn ze eigendom van hotel Villas Tisburon en Club de Playa Mantartaya. Er hangt dus ook een bordje dat ze alleen voor gasten van het hotel en de club zijn. In de praktijk wordt het niet gecontroleerd dus maak gerust even snel een foto vanuit de hangmat.

Een middagje zwemmen in Yalahau Cenote

Een aanrader om te doen tijdens je verblijf op Isla Holbox is een middagje zwemmen in Yalahau Cenote. Je kan hier met een bootexcursie naartoe varen. De Yalahau Cenote is een zoetwaterbron met fris water om in af te koelen. Volgens de mythes op het eiland zou het niet alleen verkoelend werken, maar ook rimpels tegengaan. De waterbron wordt dan ook de fontein van de jeugd genoemd door de lokale bewoners.

Ga gewoon relaxen bij een Beachclub

Als je naar Isla Holbox gaat kom je natuurlijk vooral om te genieten van zon, zee en strand. Doe jezelf een plezier en ga heerlijk een dagje hangen op het strand. Er zijn verschillende beachclubs waar je heerlijk in kan relaxen. Vergelijk wel even de prijzen op de kaart voor je ergens neerploft. Sommige beachclubs rekenen flinke prijzen voor een middagje loungen. Maar er zijn ook simpele beachclubs waar je voor weinig geld een dagje kan hangen op het strand. Geniet hierbij vooral van de fijne sfeer op het strand.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.