Halong Bay bezoeken: Cruise, tips en leukste om te doen

Halong Bay bezoeken: Cruise, tips en leukste om te doen
Arno@2 Verre reis 19 augustus 2020 Gewijzigd op:

Halong Bay is een droom gebied in Vietnam. De eilandengroep is spectaculair om te bezoeken. Het is niet voor niets dat deze onwerkelijke locatie op de seven wonders of nature lijst staat. Vandaag gaan we het dan ook hebben over de dingen die je zeker gedaan moet hebben in Halong Bay bezoeken: Cruise, Tips en leukste activiteiten om te doen.

Cruise door Halong Bay

Als je naar Halong Bay gaat dan is er één activiteit die je hoe dan ook moet doen. De cruise van Halong bay is waarschijnlijk de populairste tour in heel Vietnam. Op het moment dat je in Hanoi of Cat Ba bent waar de meeste tours starten zal je al snel doorhebben waarom. Deze immens populaire tours worden door mensen over heel de wereld bezocht.

De cruises die je kan boeken verschillen van eendaagse tot meerdaagse trips. De boten die over het algemeen met een grotere groep varen zijn zelf al een lust voor het oog. Met de mooie Aziatische stijl van de zeilen en de typische bouwvorm.

Eenmaal aan het varen kijk je alleen maar de ogen uit je hoofd. Het prachtige mysterieuze landschap is wonderschoon. Helemaal op het moment dat de zon ondergaat en je tussen de eilanden in de zon over het water onder ziet gaan.

Enkele tips van ons als je een cruise naar Halong Bay wilt doen

  • Duurder is niet gelijk beter. En je kan zelf kiezen of je op een schip met veel of weinig mensen gaat. Zo zijn er verschillende formaten met 10, 20 of 24 hutten. Het is ook mogelijk om een privé schip te huren.
  • Als je ervoor kiest om op een groot schip met veel touristen te gaan check dan altijd even bij de reisleider wat de samenstelling van het schip is. Toeristen uit landen als Rusland en China kunnen de trip nog wel eens minder aangenaam maken.
Verblijf in in
17 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €1465.00
17.png
Bekijken

Ga het water op met een Kajak

Misschien lijkt dit wel een beetje op de cruise die we hiervoor genoemd hebben maar negen van de tien mensen die een cruise hebben gedaan doen dit als tweede. Kayakken is niet voor iedereen weggelegd maar voor Halong Bay moet je echt een uitzondering maken. Omdat het water zo rustig is kan je met gemak met de kajak aan de slag. Omdat de cruiseschepen niet overal kunnen komen kan je dit goed met de kajak ontdekken. Het is ook mogelijk om naar de drijvende dorpjes zelf te varen. Dit is dus een echte aanrader.

Tip; Je kan ervoor kiezen om zelf een kajak te huren dit is ongeveer 10 euro per dag.

Maar je kan er ook voor kiezen een tour te nemen met een reisleider. Dit is tussen de 18 en 25 euro per dag.

Verken Halong Bay vanuit de lucht

Het verkennen van Halong Bay met een helikopter of vliegtuig is zeker niet goedkoop maar wel mogelijk. Met een helikopter kan je het landschap rustig bekijken maar hier hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan. Dit kost namelijk rond de zevenduizend dollar voordat hij überhaupt opstijgt. Met een vliegtuig is het een stuk goedkoper. Dit is rond de honderd euro. Let er wel op deze vluchten duren gemiddeld een half uurtje.

Leuk om te lezen: Waar is het warm in november

Bezoek de drijvende dorpen

Zoals net al even genoemd bij het kajak varen. De drijvende dorpen van Halong Bay zijn erg bijzonder om te bezoeken. Je hebt onder andere de dorpen; Ba Hang, Cong Dam, Vung Vieng en Cua Van. De dorpsbewoners zijn over het algemeen erg vriendelijk. Vraag natuurlijk wel altijd eerst even als je ergens een foto van wilt maken de dorpsbewoners zullen zo goed als altijd ja zeggen.

Cat Ba

Cat Ba is het grootste eiland van Halong Bay. Voor veel mensen is dit het eiland waar ze verblijven. Op het eiland zelf is meer dan genoeg te doen. Zo bestaat een groot deel van het eiland uit jungle dat je kunt ontdekken. En als je denkt hoe kan het hier zo mooi zijn. Het park is uitgeroepen tot National Park. Verder zijn er nog oude forten die je kunt bezoeken. Wat ook erg leuk is je kan een een scooter huren om het eiland te verkennen.

Leef je uit bij de grotten en bergen

Doordat er overal kleine eilandjes te vinden zijn is het de perfecte plek om grotten te ontdekken. Dit kan zowel alleen als met een gids. Een andere leuke maar uitdagende activiteit is het klimmen. Dit kan je doen met een gids en levert vaak erg indrukwekkende foto’s op. Let wel op vaak ga je wel meer dan dertig meter de hoogte in. De prijs van een dagje klimmen komt ongeveer op vijftig euro per persoon uit.

Geniet van de stranden

Heerlijk relaxen aan het strand kan bijna overal in Halong Bay. Een van de bekendere stranden is echter te vinden op Cat Ba. De stranden zijn erg origineel vernoemd als Cat Co 1, Cat Co 2 en Cat Co 3. Gelukkig voor de mensen die van het strand willen genieten. Halong Bay staat hier niet om bekend. Dus je kan er zeker van zijn dat het behoorlijk rustig zal zijn op de stranden. Dit komt door het enorme aanbod maar ook omdat veel mensen het water zelf op gaan. Heerlijk relaxen kan dus zeer goed op de stranden en je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht.

Lan Ha Bay verborgen parel

Lan Ha Bay was vroeger onderdeel van Ha Long Bay maar werd uiteindelijk onafhankelijk zodat de natuur in dit gebied beter bewaard zou blijven. Dit is uiteindelijk de juiste keuze geweest, want Ha Long Bay heeft hier op dit moment wel problemen mee. Maar dit betekent gelukkig voor ons dat er veel minder toeristen in dit even mooie gebied zijn. Je kan hier dus veel meer van de natuur genieten. Wel moet je er rekening mee houden dat er ook een stuk minder tours zijn doordat er minder toerisme is.

Tip; Boek een trip zodat je zeker weet dat je aan boord kan.

Tags:

Reacties zijn gesloten.