Het geheim van een leuke vakantie met hond

Het geheim van een leuke vakantie met hond
Hans@1 Tips 21 oktober 2021 Gewijzigd op:
Met deze tips ga je met plezier op vakantie met je hond

Neem jij je hond ook vaak mee op vakantie en is dat niet altijd even succesvol?  Met deze “vakantie met hond tips” voorkom je teleurstellingen en wordt een vakantie met je favoriete huisdier vaker een groot succes. Ook als je een vuurwerkvrij vakantiepark of huisje met hond België  zoekt, hebben we tips voor je.

roompot honden welkom banner

Tip 1, kies een vakantiehuis met hond uit welke vrij gelegen is

Het succes van een vakantie met hond hang in 9 van de 10 gevallen af met het boeken van een passend vakantiehuis met hond. Een geheel vrijstaand vakantiehuis met grote tuin heeft de voorkeur.  Want als je hond de ruimte heeft, zal die zich beter kunnen vermaken en minder blaffen. Een blije hond is plezier voor twee. Nog beter, huur een huisje met hond in het bos en goed omheinde tuin. Als de tuin volledig omheind is, geeft dat rust. En dat is precies waar een fijne vakantie met hond om draait. Helemaal tot rust kunnen komen.

Direct boeken: Bekijk hier direct de beschikbaarheid en prijzen van al onze hondenvakanties

Tip 2, kies een vakantiebestemming niet al te ver van huis.

Waarom zou je een vakantie met de hond in Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk boeken, als het in eigen land ook zo mooi is. Honden houden er niet van om lang in een auto te zitten en vervoer met het vliegtuig is helemaal een ramp. Alleen alle verplichte inentingen en papieren al. Hoe dichter je vakantiebestemming bij huis ligt, hoe minder ver je hoeft te reizen en hoe eerder je kunt beginnen met vakantie vieren. Gelderland bijvoorbeeld is een ideale bestemming voor een uitje met de hond. Maar ook van een vakantie aan zee in Zeeland kan je heerlijk genieten. Nederland is een ideaal vakantieland voor een vakantie met je huisdier.

vakantie met hond aan het water

Tip 3,  boek vaker een korte vakantie met hond

Als je een vakantie met hond in eigen land boekt, kan dan ook een midweek of lang weekend zijn. Vaker op vakantie gaan, betekent dat jij je vaker op een korte vakantie kunt verheugen en telkens weer naar een andere vakantiebestemming gaan. Was je vorig jaar naar Zeeland, Noord-Brabant en Gelderland geweest?  Probeer dan een dit jaar een korte vakantie met hond Drenthe of  Ameland of Texel.

Tip 4, zorg voor leuke honden speeltjes

Net zoals een mens behoefte heeft aan activiteiten tijdens zijn vakantie, heeft de hond dat ook.  Natuurlijk kan je per dag een paar uur wandelen met je huisdier maar een dag duurt langer dan die paar uur. Honden zijn gek op bijvoorbeeld kauwspeelgoed. En als er een honden vijver in de buurt van je huisje met hond is, is speelgoed voor in het water een schot in de roos. Je vindt de leukste honden speeltjes bij de dieren speciaalzaak maar nog veel meer online. Koop alleen veilig honden speelgoed en altijd van de allerbeste kwaliteit. Je moet er niet aan denken als je hond speelt met speelgoed wat niet duurzaam is geproduceerd en slecht is voor de gezondheid van je huisdier.

hondenspeeltjes op vakantie

Tip 5, boek met Oud en Nieuw een vuurwerkvrij vakantiehuis

Ofschoon er steeds meer vuurwerkvrije zones in  de grote steden komen, zal er ook komend Oud jaar weer het nodige knalvuurwerk worden afgestoken. En als honden ergens bang voor zijn is het wel oorverdovend knalvuurwerk. Veel van dit vuurwerk in Nederland wordt illegaal ingevoerd vanuit China, België en Duitsland. Vaak is het ook extreem gevaarlijk vuurwerk. Gun jezelf, je directe familie en hond een vuurwerkvrije Kerst en Oud en Nieuw en boek een huisje op een vuurwerkvrij vakantiepark.  Het zal genieten zijn, het nieuwe jaar inluiden zonder dan uren durende knalvuurwerk.

Direct boeken: Bekijk hier direct alle vuurwerkvrije vakantieparken

roompot honden welkom banner

Reacties zijn gesloten.