Overdekt winkelen in Nederland? 8x de beste winkelcentra

Overdekt winkelen in Nederland? 8x de beste winkelcentra
Arno@2 Tips 4 december 2019 Gewijzigd op:

Niets zo fijn als een mooi overdekte winkelcentrum wanneer de regen ons land weer trotseert. Lekker warm, leuke winkels en heerlijk eten! Wij hebben de leukste winkelcentra voor je uitgezocht en hieronder samengevat!

Hoog Catharijne in Utrecht

Absoluut een aanrader vind ik de Hoog Catharijne in Utrecht. Dit overdekte winkelcentrum is direct aan het centraal station gevestigd en sinds een jaartje compleet vernieuwd. Prachtig hoge hallen met ongelofelijk vele licht en ruime winkels. Eigenlijk zonder dat je het doorhebt loop je vanaf de trein de eerste winkels binnen. Heerlijk, want je hoeft dus niet naar buiten! Eigenlijk alles wat je nodig hebt is te vinden in de Hoog Catharijne. Star Bucks, Dunkin’Donuts, van Haren, Lush, Primark, Bershka en zo kunnen we door blijven gaan.

Bekijk hier alle hotels bij Utrecht

Vanaf de Hoog Catharijne loop je zo naar buiten de winkelstraten op. Hier vind je nog uren aan winkelgenot en de leukste plaatjes om een hapje te eten. Lees hier de 8 leukste plekjes om te lunch in Utrecht.

Verblijf in 4* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €2.00
1.png
Bekijken

Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam vernieuwd!

Vanaf 2020 is hier het grootste winkelcentrum van Nederland te vinden. Op dit moment heet het nog Leidsenhage, maar wanneer het project helemaal klaar is zal het Westfield Mall of the Netherlands heten. Inmiddels zijn de eerste 50 winkels al geopend, maar in 2020 zullen hier 230 winkels te vinden zijn. Dit hypermoderne winkelcentrum is echt uniek, want naast het winkelgebied kan je ook kennis maken met de wereldkeuken in het gebied Fresh. Dit is een gebied vol met winkels waar je verse dagelijks boodschappen kan doen. Voor een hapje en drankje kan je terecht in de Restaurant Plaza. Je hoeft je niet druk te maken om gekoelde producten welke je hebt gekocht, want je kan gewoon een kluisje huren met koeling erin!

Bekijk hier alle hotels bij Leidschendam

Rotterdam overdekt winkel walhalla

In Rotterdam kan je gemakkelijk een hele dag overdekt winkelen. Zo heb je met de Alexandrium en Zuidplein twee gigantisch winkelcentra waar je perfect droog de dag doorkomt. In het oosten van de stad vind je Alexandrium bestaande uit een Shopping Center, Woonmall en Megastores. Je vindt hier meer dan 200 winkels waar je vrijwel alles kan vinden wat je nodig hebt. Aan de andere kant van Rotterdam vind je het overdekte winkelcentrum Zuidplein. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Makkelijk is dat er rond het winkelcentrum 1400 parkeerplaatsen te vinden zijn. Natuurlijk moet je hier wel voor betalen, maar uiteindelijk is dit met €1 per 22 minuten goed te doen.

Bekijk hier alle hotels in Rotterdam

Echt uniek is de foodhall in Rotterdam en je raadt het al, deze is ook overdekt. De foodhall vestigt verschillende horeca gelegenheden waar je heerlijk kan eten en drinken. Daarnaast is het een leuke plaats om verse producten te scoren. Wanneer het weer het toelaat kan je vanaf hier ook gemakkelijk een bezoek brengen aan de koopgoot.

Tip! Lees hier waar je het goedkoopste kan overnachten in Rotterdam of lees je hier wat je allemaal kan doen in Rotterdam

markthal in Rotterdam

Winkelcentrum Heuvel in Eindhoven

Eindhoven is een super gezellige stad en gelukkig vind je ook hier een groot overdekt winkelcentrum. Op dit moment staat de teller op 80 verschillende winkels en restaurants. Woon je water verder van Eindhoven en kom je met de auto dan is dat geen enkel probleem. In de parkeergarage van het winkelcentrum is plaats voor 1140 auto’s. De kosten zijn €0,50 per 20 minuten met een maximum van €14 per dag.

Bekijk hier alle hotels in Eindhoven

Mooiste winkelcentrum de Passage in Den Haag

Eerlijk is heerlijk dit is wellicht het mooist winkelcentrum van Nederland. De Passage werd in 1885 geopend en is een met glas overdekte winkelstraat waar koepels en de oude bouwstijl een prachtige geheel vormen. Naast de authentiek passage is er ook nog de nieuwe passage bijgekomen. Dit is net zoals het oude gedeelte voorzien van een hoge glazen kap en doet de gevel zelfs denken aan Delfs Blauw. Leuk om te weten is dat er bij de nieuwe passage ook een hotel is gebouwd waar je de keuze hebt uit 118 verschillende kamers. Zo kan je zo vanuit je hotelkamer het overdekte winkelcentrum in.

Bekijk hier alle hotels in Den Haag

Winkelcentrum Stadshart Amstelveen

7 dagen per week shopplezier van 10:00 t/m 18:00 uur als normale openingstijden. Zelfs op zondag is het winkelcentrum geopend van 12:00 t/m 18:00 uur! Het Stadshart is geheel overdekt en bestaat uit 200 verschillende winkels waarvan de Bijenkorf absoluut de grootste winkelketen is. Het warenhuis neemt meerdere verdiepingen in beslag en is zeker met de kerstdagen een echte aanrader om eens te bezoeken. Daarnaast vind je er veel fashion winkels en vind je alle grote merken zoals Rituals, Pandora en Nespresso in het centrum. Rond het Stadshart vind je nog enkele winkelstraten en kan je gemakkelijk parkeren bij één van de parkeergarages.

Bekijk hier alle hotels in Amstelveen

Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp

Het grote voordeel van dit winkelcentrum is dat het elke zondag open is! Het overdekte winkelcentrum ligt 10 minuten van het normale centrum van Hoofddorp af waardoor je deze twee ook prima kan combineren. Je vindt in het winkelcentrum 50 verschillende winkels van lifestyle en mode tot horecagelegenheden. Leuk is om het te combineren met de weekmarkt welke elke vrijdag op het Burgemeester van Stamplein te vinden is.

De beste winkelcentra - Hoog Catharijne Utrecht

Amsterdam Magna Plaza

Amsterdam mag natuurlijk niet aan de lijst ontbreken. Het is niet groot, maar zeker een bezoekje waard. Het gebouw ligt tussen het Paleis op de Dam en de nieuwe kerk en biedt aan ongeveer 20 winkels onderdak. De Cheese & More is super toeristisch en vaak druk, maar wanneer je naar boven gaat vind je verschillende fashionwinkels.

Bekijk hier alle hotels in Amsterdam

Tags:

Reacties zijn gesloten.