Perfect weekendje of dagje Rotterdam! 8x doen & tips

Perfect weekendje of dagje Rotterdam! 8x doen & tips
Arno@2 Eigen land 11 oktober 2019 Gewijzigd op:

Een weekendje weg in Nederland hoeft echt geen straf te zijn helemaal niet als je naar Rotterdam gaat. De Nederlandse havenstad doet absoluut niet onder voor andere bestemmingen in Europa. Als je geen flauw idee hebt wat je een weekend weg in Rotterdam kan doen, dan hebben wij de 8 leukste tips voor je op een rijtje gezet. Wij raden je zeker weten aan om deze tips tijdens een weekend weg in Rotterdam te gaan doen!

Geniet van de prachtige skyline vanaf de Euromast

Eén van de vele bijnamen van Rotterdam is het Manhattan aan de Maas. Je ontdekt pas echt de vergelijking als je in de avond naar boven gaat op de Euromast. Vanaf de Euromast heb je een prachtig uitzicht op de lichtjes en skyline van Rotterdam. Het hoogste punt van de Euromast is 180 meter. Als je geen hoogtevrees hebt kan je met de lift naar het buitendek. Het buitendek zit op 112 meter hoogte. Een andere leuke aanrader is een hapje eten in het restaurant bovenin de Euromast. Je kan hier met prachtig uitzicht genieten van de lekkerste gerechten.

Verblijf in 4* Bungalow in
8 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €114.00
1.png
Bekijken

Maak je eigen cruise op de SS Rotterdam

De SS Rotterdam was ooit de grootste stoomschip die de oceaan overstak. Tegenwoordig is het prachtige stoomschip met pensioen en ligt het permanent stil in de Maashaven. Als bezoeker kan je een cruise maken zonder echt weg te varen. De algemene ruimtes inclusief het zwembad zijn vrij toegankelijk. Het is ook mogelijk om in het originele restaurant een hapje te eten. Een andere aanrader is een rondleiding op de SS Rotterdam. Je krijgt zo een goed beeld van de historie van het schip. Wist je dat je ook op het schip kno blijven slapen? Super leuk! Kijk hier voor meer informatie over het SS Rottterdam Hotel

Breng als foodie een bezoek aan de Markthal Rotterdam

In het buitenland kom je verschillende overdekte markthallen tegen. Rotterdam is de eerste stad in Nederland met een grote overdekte markthal zoals je die in het buitenland ziet. Foodies kunnen hier hun hart ophalen. Ze kunnen hier verse ingrediënten of originele kruiden proeven. Er zijn ook verschillende restaurants en eetstalletjes op de markt te vinden. Eén van de bekendste restaurants in de markthal is één van de weinige vestigingen van Jamie Oliver in Nederland. Mocht je door de markthal lopen is het een aanrader om een keer naar boven te kijken. Je vindt hier het grootste kunstwerk van Nederland en dit wordt de Horn des overvloeds genoemd.

Maak een rondvaart met de Spido

Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. Vanaf het water is de stad natuurlijk extra indrukwekkend om te zien. De Spido organiseert openbare rondvaarttochten door de haven van Rotterdam. Je kan hier de skyline vanaf het water bewonderen. In de zomermaanden worden er ook avond cruises gehouden. Tijdens de rondleiding wordt er ook een toelichting gegeven door een gids. Uiteraard is deze in het Nederlands en Engels.

Ga een dagje naar Diergaarde Blijdorp

Ben je dol op dieren? Diergaarde Blijdorp midden in de stad is dan het perfecte dagje uit. De dierentuin is opgesplitst in verschillende werelddelen. In elk werelddeel proberen ze de leefomgeving van de dieren zoveel mogelijk na te bootsen. De dierentuin ligt vlakbij Rotterdam Centraal en daardoor lekker centraal gelegen als je met het openbaar vervoer door de stad gaat. Perfect voor tijdens een weekend in de stad.

De Rotterdamse kubuswoningen

Na de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog moest de complete stad opnieuw opgebouwd worden. Hierdoor was er voor architecten wel de ruimte om unieke gebouwen neer te zetten. Eén van de unieke gebouwen die nog steeds de aandacht trekt zijn de Rotterdamse kubuswoningen. Ze liggen vlakbij de Markthallen in Rotterdam. Het is altijd leuk om hier heel even langs te lopen. Naast langslopen is het mogelijk om er een nachtje te slapen. Er zit namelijk een hostel in één van de woningen gevestigd.

Wandel door het Kralingse bos

Midden in de stad vindt je een echt bos waar de Rotterdammers naartoe gaan om even te ontspannen. Het Kralingse bos is maar liefst 300 hectare groot. Zelfs in de avond kan je hier wandelen want de paden zijn goed verlicht. Voor de kinderen zijn er meerdere speeltuinen in het bos te vinden. In de zomer kan er gebruik gemaakt worden van een kinderbad en een klein strandje. Verder zijn er een paar eetgelegenheden waar je kan uitrusten.

Ga shoppen in Rotterdam

Als je iets goed kan doen in Rotterdam, dan is het shoppen! Je vindt er gigantische winkelstraten waarvan een deel autovrij is. De leukste winkelstraten vindt je in de Witte de Withstraat, Lijnbaan en Koopgoot. De Koopgoot is voor een deel zelfs overdekt. Handig als het net begint te regenen. In de winkelstraten van Rotterdam vindt je de bekende winkelketens, maar ook wat onbekende boetiekjes. Kortom het is zeker een tip om lekker te gaan shoppen in Rotterdam.

Reacties zijn gesloten.