14x doen tijdens je stedentrip Rome

14x doen tijdens je stedentrip Rome
Arno@2 Stedentrip 2 april 2020 Gewijzigd op:

Een stedentrip Rome is absoluut iets om op je bucketlist te zetten. De oude Italiaanse stad heeft zoveel te zien dat je er met gemak dagen in rond kan brengen. Het is de hoofdstad van de Katholieke kerk en natuurlijk Italië. De stad zelf is bijna een groot openluchtmuseum waarbij de rijke geschiedenis nog steeds zichtbaar is. Wij hebben de 14 leukste dingen om te doen in Rome voor je op een rijtje gezet.

Ook leuk om te doen tijdens een single reis Italië

Bezoek één van de moderne wereldwonderen het Colosseum

Je kan niet in Rome geweest zijn zonder het Colosseum gezien te hebben. Het is het best bewaard gebleven bouwwerk uit de Romeinse tijd in Europa. In dit indrukwekkende bouwwerk werden gladiatorengevechten gehouden op leven en dood. Via de entree van de gladiatoren kan je zelf naar binnen stappen. Door aardbevingen is helaas een deel van de Colosseum ingestort, maar er is nog steeds genoeg te zien. Eén tip: Ga vooral met een gids naar binnen. Een gids kan je de verhalen vertellen achter wat je ziet in dit indrukwekkende gebouw. Het gebouw is ook nog eens opgenomen in de lijst met 7 moderne wereldwonderen. Dit zijn wereldwonderen die nog steeds overeind staan in onze huidige tijd.

Verblijf in 4* Camping Spot in
3 dagen even heerlijk eruit
Vandaag al vanaf €44.00
1.png
Bekijken

Ontdek de wijk Trastevere

De meeste toeristen gaan naar het oude centrum van Rome tijdens een bezoek aan de stad. Het kan daardoor enorm druk zijn in het centrum. Maar een Italiaanse wijk die net zo leuk is om te bezoeken is Trastevere. De wijk ligt aan de overkant van de Tibe rivier en staat bekend om de oude charmante straatjes. Dit is het typische Italië met gekleurde huisjes en scooters tegen de muur. Het is soms leuker om door dit centrum heen te slenteren dan het oude centrum van Rome. Daarbij kan je ook nog eens even ontsnappen aan de drukte in het echte centrum.

Wandelen door Villa Borghese

Midden in Rome is ook ruimte voor groen en ontspanning. Eén van de mooiste stadsparken in de stad is Villa Borghese. Vroeger was dit de tuin van een villa midden in de stad. De villa is omgebouwd tot een museum en het landgoed is opengesteld als openbaar park. Ondanks dat het vroeger eigendom van één persoon was is het park gigantisch groot. Door het park heen liggen straten aangelegd me kinderkopjes. Terwijl je een wandeling door het park maakt kom je regelmatig een hardloper tegen. Mocht je zelf hardlopen, dan is het een aanrader om je hardloopschoenen mee te nemen. Het is een bijzondere ervaring om hier tussen de locals te gaan hardlopen.

Bezoek Vaticaanstad

Een bezoek aan Vaticaanstad staat bij de meeste toeristen natuurlijk hoog op het lijstje. Dit is het hart van de Katholieke Kerk en natuurlijk het land van de Paus. Het is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld en je moet hier gewoon geweest zijn. Hou er wel rekening mee dat je niet de enige bent en het enorm druk kan zijn. Mocht je een bezoek brengen ga dan zeker eens naar binnen bij de Sint Pieter Basiliek. Je vindt hier de Sixtijnse Kapel en het Vaticaanmuseum. De kerk zelf is ongelofelijk indrukwekkend om te zien vooral als je er zelf instaat. In het Vaticaan Museum kom je diverse schatten en schilderijen tegen die door de jaren heen verzameld zijn. Onze tip is wel om je kaartje vooraf te kopen. Dit bespaart je vooral in het hoogseizoen uren in de rij staan om binnen te komen.

Gooi een muntje in de Trevifontein

De kans is groot dat je zoals zoveel toeristen verliefd wordt op Rome. Natuurlijk wil je dan nog een keer terug. Daarom gooi je net als vele anderen toeristen een muntje in de Trevifontein. Volgens de legende keer je dan nog een keer terug naar Rome als je er een muntje ingegooid hebt. De fontein zelf is ook de moeite waard om te zien en van te genieten. Het is ook leuk om hier mensen te kijken met een ijsje in de hand. Rond het plein zelf vind je een ijssalon met heerlijk Italiaans ijs. Onder het genot van een ijsje kan je de vele toeristen afleggen die ook een muntje in de fontein gooien.

Kijk eens binnen bij het Pantheon

Een gigantisch bouwwerk midden in het centrum van Rome is de Pantheon. Dit was in de Romeinse tijd een kerk. Extra speciaal is dat midden in het dak van het Pantheon een gigantisch gat zit. Het gat zou volgens de Romeinen ervoor zorgen dat het gebouw bestand is tegen aardbevingen. Dit zou best weleens kunnen kloppen want het gebouw is volledig intact. Gelovigen denken dat als je in het midden van het gat gaat staan je in contact kan komen met de hemel en aarde. Zo heeft het Pantheon ook nog eens een belangrijke functie. Extra leuk bij het Pantheon is dat je geen entree hoeft te betalen. Doordat het gebouw midden in het oude centrum ligt kan je er zomaar langs komen tijdens het shoppen. Het is de moeite waard om er even naar binnen te kijken.

Bezoek Castel Sant’Angelo oftewel de Engelenburcht

Midden in Rome vind je een cirkelvormig fort. Het gebouw is van buiten misschien niet super bijzonder, maar heeft vooral een bijzondere geschiedenis. Binnen in het fort is vandaag de dag een museum met beeldhouwwerken en een wapencollectie. Extra speciaal is dat er onder het fort een speciale tunnel gebouwd is. De tunnel komt rechtstreeks uit in de pauselijke vertrekken. Vandaag de dag wordt de tunnel vrijwel niet meer gebruikt. Vroeger werd de doorgang gebruikt om het leven van de paus te redden. Bijvoorbeeld als er een bloederig gevecht was op het Vaticaan en de paus via de geheime tunnel naar de burcht gebracht werd. Dit gebeurde met Paus Nicolaas III en Paus Alexander VI. Overigens werd de tunnel ook gebruikt voor minder vriendelijke zaken. Zo komt de tunnel direct uit in de folterkamers van het kasteel.

Daal af naar de Catacomben van Rome

Net buiten het centrum is het mogelijk om voor een paar euro ondergronds te gaan naar de Catacomben van Rome. In de Middeleeuwen werden de inwoners onder de stad begraven. De catacomben zijn honderden kilometers lang. Je vindt er graven van zowel arm als rijk. De rijke graven zijn vaak versierd met fresco’s. Bij sommige graven zie je beenderen liggen. Het is verboden om foto’s te maken, maar het is zeker weten de moeite waard om er een bezoek aan te brengen.

Slenter over de Piazza Navona

Rome staat bekend om de prachtige pleinen en Piazza Navona is hier een mooi voorbeeld van. Midden op het plein vind je de Fontana dei Quattro Fiumi. De fontein is prachtig gebouwd door de beeldhouwer Berini. De fontein was gebouwd ter ere van de vier grote rivieren in de stad. Als je fan bent van Dan Brown, dan ben je zeer waarschijnlijk wel bekend met de fontein. De fontein speelt een belangrijke rol in het boek de Berini Mysterie van Dan Brown. Op het plein zelf is het leuk om gewoon mensen te spotten.

Het Palatijn

Met tickets voor het Colosseum mag je niet alleen dit prachtige gebouw in, maar je mag ook naar Forum Romanum en de Palatijn. De Palatijn speelt een belangrijke rol in de Romeinse legende en geschiedenis. Volgens de legende werd Rome gesticht door Romulus en Remus. Ze werden beiden opgevoed door wolven en kregen ruzie wie een stad mocht bouwen. Ze begonnen te vechten en Romulus won, waardoor de stad de naam Rome kreeg. De Palatijnberg is de plek waar de jongens werden opgevoed door de wolf.

Vanwege de mythe wilde vooral de rijke inwoners van Rome bovenop de Palatijn wonen. De lucht zou er schoner zijn en er waren geen ziektes die door de armen verspreid werden. Tijdens de Romeinse tijd werden op de Palatijn prachtige villa’s en paleizen gebouwd. Het is mogelijk om de restanten te bezoeken. Vooral bij zonsondergang is het erg indrukwekkend om langs de historische gebouwen en ruïnes te wandelen.

Forum Romanum

Met je toegangsticket van het Colosseum mag je dus ook Forum Romanum bezoeken. Dit ligt eigenlijk schuin tegenover het Colosseum. Vroeger was dit het politiek centrum van Rome. Vanuit hier werd de stad bestuurt. Vandaag de dag zijn er vooral nog ruïnes van de belangrijke gebouwen te zien. Het forum is gigantisch groot dus trek er gerust wat tijd voor uit om er doorheen te wandelen. Het is wel een aanrader om Forum Romanum met een gids te bezoeken. Een gids schetst een goed beeld wat je nou eigenlijk ziet tijdens je bezoek.

Monumento a Vittorio Emanuele II

Dit prachtige monument is een imposant gebouw geworden ter ere van de eerste koning van het moderne Italië. Je ziet hier niet alleen een monument voor de eerste koning, maar ook voor onbekende soldaat. Bij dit monument zie je een waakvlam die permanent bewaakt wordt door soldaten. Het is mogelijk om naar de top van het monument te gaan. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Rome. De lokale bevolking noemt het monument vandaag de dag het vrijheidsmonument.

Galleria Alberto Sordi

Iedereen is wel bekend met de Galleria van Milaan, maar de Galleria Alberto Sordi is minder bekend. De galerij is voorzien van prachtige glas-in-lood ramen en mozaïek op de vloer. Het is een prachtige plek om te gaan shoppen in Europa en hij doet zeker weten niet onder voor de Galleria in Milaan. Je komt er dure winkels tegen, maar ook betaalbare winkels zoals de Zara en Massimo Dutti. Het is ook een aanrader om een espresso te drinken in één van de leuke koffie barretjes.

Bezoek de Spaanse trappen

De laatste tip die je zeker weten niet mag vergeten is een bezoek aan de Spaanse trappen. Piazza di Spagna oftewel het Spaanse plein werd gebouwd ter ere van het overlijden van Étienne Gueffier. Hij was een Franse diplomaat die het plein liet bouwen ter bescherming van de koning. Het plein werd voorzien van 174 treden. Het plein heet overigens het Spaanse plein omdat hier vroeger de Spaanse ambassade gevestigd was. Het is zeker weten de moeite waard om hier even over het plein te wandelen en de Spaanse trappen te beklimmen. Ze komen uit bij de kerk genaamd Trinità dei Monti.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.